Home Technologie Battle Israël-Hamas leidt tot eerste noodzaak van de Meta Oversight Board

Battle Israël-Hamas leidt tot eerste noodzaak van de Meta Oversight Board

0
Battle Israël-Hamas leidt tot eerste noodzaak van de Meta Oversight Board


Marwa Fatafta, directeur MENA-beleid en belangenbehartiging bij de non-profitorganisatie Entry Now, een belangenorganisatie voor digitale rechten, zegt dat ze vanaf 2021 weinig verandering heeft gezien in de systemen van Meta, en is van mening dat het inhoudmoderatiebeleid van het bedrijf nog steeds niet transparant is voor gebruikers. Na de Russische invasie van Oekraïne maakte Meta bijvoorbeeld een actie uitzondering aan zijn beleid rond het aanzetten tot geweld, waardoor gebruikers in bepaalde landen inhoud kunnen plaatsen, zoals “dood aan de Russische indringers”, verwijzend naar het Russische leger, die normaal gesproken zou worden verwijderd. “We zullen nog steeds geen geloofwaardige oproepen tot geweld tegen Russische burgers toestaan”, zei Meta-woordvoerder Andy Stone tegen de krant. Rand destijds.

“Het is niet duidelijk waarom sommige van deze uitzonderingen voor sommige conflicten wel en voor andere niet worden gemaakt”, zegt Fatafta. “We zien dat video’s en foto’s, soms alleen van omstanders of journalisten, worden verwijderd en het is niet duidelijk waarom. We pleiten echt voor meer contextspecifieke contentmoderatie.”

Voor sommige hiervan, zoals de put up van al-Shifa, zal het bedrijf beoordelen of de put up ‘nieuwswaarde’ heeft, en afbeeldingen of video’s herstellen wanneer gebruikers in beroep gaan tegen een verwijderingsbesluit. Dit gebeurt “vrijwel bij elke disaster”, aldus Diya. In het geval van de gijzelingsvideo plaatste de gebruiker deze met een onderschrift dat mensen aanmoedigde ernaar te kijken om een ​​“dieper inzicht” te krijgen in wat er op 7 oktober gebeurde. met herkenbare afbeeldingen van gijzelaars. (Meta heeft tijdelijk zijn beleid om video’s te verwijderen waarin gijzelaars na 7 oktober herkenbaar waren).

In een bedrijf bloggenMeta zei dat de “begeleiding van de Oversight Board in deze gevallen, samen met de suggestions van andere consultants, ons zal helpen ons beleid en onze reactie op de aanhoudende oorlog tussen Israël en Hamas verder te ontwikkelen.”

Maar het grotere probleem, zegt Diya, is dat het bedrijf elk battle blijft behandelen als een eenmalige situatie die een reactie op maat vereist. “Er bestaat een algemene terughoudendheid binnen platforms om crises te voorkomen of erop voor te bereiden, vooral als deze buiten de VS plaatsvinden, zelfs als er in die regio een lange geschiedenis van conflicten of geweld bestaat”, zegt ze. “Maar we hebben de afgelopen tien jaar genoeg crises gezien om enig idee te krijgen van bepaalde patronen en welke instrumenten daarvoor nodig zijn.”

De versnelde beslissingen van de Oversight Board, die binnen 30 dagen worden verwacht, kunnen het bedrijf er uiteindelijk toe aanzetten precies dat te doen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here