Home Onderwijs Trump zal de Amerikaanse geschiedenis onderdrukken

Trump zal de Amerikaanse geschiedenis onderdrukken

0
Trump zal de Amerikaanse geschiedenis onderdrukken


Afgelopen herfstIn een kleine gieterij in het zuiden werd het gezicht van Robert E. Lee op een oven geplaatst die een temperatuur bereikte van meer dan 2000 graden Fahrenheit. Terwijl de hitte toenam, verscheen er een angstaanjagende oranjerode gloed over Lee’s afgesneden gezicht, en de scheuren die zijn bronzen wangen splijten begonnen op stromen van donkere tranen onder zijn ogen te lijken. Lee’s gezicht maakte ooit deel uit van een groter standbeeld van de Zuidelijke generaal dat in Charlottesville, Virginia stond, en centraal stond in protesten en tegenprotesten tijdens de Tweede Wereldoorlog. beruchte “Unite the Proper”-bijeenkomst daar in 2017. De stad had het beeld in 2021 afgebroken en aan een plaatselijk museum voor zwarte geschiedenis gegeven. Eenmaal gesmolten, zou het brons van het beeld worden hergebruikt in een nieuw kunstwerk in de openbare ruimte.

Ontdek het nummer van januari/februari 2024

Bekijk meer uit dit nummer en ontdek uw volgende verhaal om te lezen.

Bekijk meer

Terwijl ik aan Lee’s dacht metalen gezicht gloeit als een kleine zon in het donkere universum van de werkplaats dacht ik aan de verklaring van voormalig president Donald Trump toen het standbeeld was gevallen. “Robert E. Lee wordt door veel generaals beschouwd als de grootste strateeg van allemaal”, zei Trump hadden geschreven, waarmee hij zijn vroegere lof voor de Zuidelijke leider opnieuw bevestigde. Trump zei impliciet tegen zijn achterban: Ze kwamen voor Lee, en daarna komen ze voor jou. Het is niet moeilijk te begrijpen waarom de metaalbewerkers die het standbeeld van Lee hebben omgesmolten dit op een geheime locatie deden; ze vreesden naar verluidt voor hun veiligheid.

De bewering dat Lee een briljante strateeg was, is een beetje onzin Misplaced Trigger-mythologie die historici grotendeels hebben ontkracht. Toch is het de moeite waard om even stil te staan ​​bij de vraag waarom Trump er bij verschillende gelegenheden een punt van heeft gemaakt om een ​​man te prijzen die een leger leidde dat een oorlog voerde die gebaseerd was op het handhaven en uitbreiden van het instituut van de slavernij. Lee was zelf een slaveneigenaar die degenen die hij tot slaaf maakte martelde; een man zei dat Lee “niet tevreden was met het simpelweg verscheuren van ons naakte vlees, (hij) beval vervolgens de opzichter om onze ruggen grondig te wassen met pekel.” Lee voerde ook aan dat de slavernij de Afro-Amerikanen ten goede kwam en achtte het “noodzakelijk voor hun onderwijs als ras.”

Trump is geen scholar geschiedenis, militair of anderszins. Maar hij weet heel goed wat het verdedigen van Lee betekent voor zijn aanhangers, van wie velen de generaal zien als een toonbeeld van het blanke, mannelijke, zuidelijke christendom. Nostalgie naar een verleden waarin blanke christelijke mannen de politieke macht van het land bezaten, is altijd de kern geweest van de aantrekkingskracht van Trump; zijn meest duurzame slogan, ‘Make America nice once more’, is een onsubtiele belofte om precies zo’n orde te herstellen.

Trump heeft die belofte in 2016 waargemaakt om aan de macht te komen. Nu hij zich kandidaat stelt voor een tweede termijn, heeft hij nog meer beloofd: zijn schadelijke, onjuiste historische claims op schoolcurricula opleggen en een cultuur van angst in klaslokalen in het hele land initiëren die durven af ​​te wijken van de leerplannen. zijn favoriete historische verhaal.

Hoewel het onderwijsbeleid het meest rechtstreeks op staatsniveau wordt gevormd, beschikt het ministerie van Onderwijs over 79 miljard greenback aan discretionaire financiering die het zowel als wortel als stok kan gebruiken om staten en schooldistricten aan te moedigen bepaalde onderwerpen te onderwijzen – of hen ervan te weerhouden bepaalde onderwerpen te onderwijzen. bepaalde manieren. Het onderwijsbeleidsplan van Trump voor 2024 belooft de federale financiering te verlagen voor elke college of programma dat “kritische rassentheorie, genderideologie of andere ongepaste raciale, seksuele of politieke inhoud” in het curriculum bevat. In Texas, Florida en andere door de Republikeinen gecontroleerde staten zijn docenten worden buitengesloten voor zijn poging om delen van de Amerikaanse geschiedenis te onderwijzen waarin heteroseksuele, blanke, christelijke Amerikanen niet de hoofdrol spelen. Leraren worden gestraft omdat ze zich bezighouden met de geschiedenis van beleid dat degenen wier identiteit buiten die groep viel, segregeerde, de rechten schond of onderdrukte. Trump zou dergelijke sancties op nationale schaal aanmoedigen.

Wat Trump en de MAGA-beweging willen is een land waar kinderen ten onrechte wordt geleerd dat de Verenigde Staten altijd een baken van gerechtigheid zijn geweest. Ondanks de vele deugden van ons land is de waarheid over het verleden schrijnend en ingewikkeld. Slavernij, Jim Crow, inheemse ontheemding en slachting, anti-immigrantenwetten, de onderdrukking van vrouwenrechten en de geschiedenis van geweld tegen de LGBTQ-gemeenschap – deze dingen bezoedelen de MAGA-versie van het Amerikaanse verhaal.

In september 2020 hield Trump een ‘Witte Huisconferentie over de Amerikaanse geschiedenis’, waar hij aankondigde dat hij de Commissie van 1776 aan het oprichten was om normen te creëren voor ‘patriottisch onderwijs’. (De naam van de commissie was een directe verwijzing naar en berisping van: “Het 1619-project,” A New York Instances serie die de centrale rol van de slavernij in de oorsprong van Amerika schetste.) “We moeten het verwrongen internet van leugens in onze scholen en klaslokalen opruimen en onze kinderen de schitterende waarheid over ons land leren”, zei Trump die dag in een toespraak. “We willen dat onze zonen en dochters weten dat zij de burgers zijn van de meest uitzonderlijke natie in de geschiedenis van de wereld.” Trump omarmt kritiekloos het idee van Amerikaans exceptionisme. Maar de ‘waarheid over ons land’ is niet altijd schitterend geweest voor alle Amerikanen – vooral voor degenen aan wie generaties lang de toegang tot sociale, economische en politieke vooruitgang werd ontzegd.

Een centraal onderdeel van Trumps mission is om de presentatie van empirisch bewijs af te schilderen als een poging tot ideologische indoctrinatie. De bewering dat dit land miljoenen mensen ervan heeft weerhouden opwaartse mobiliteit te bereiken, magazine niet controversieel zijn; het weerspiegelt feitelijk beleid zoals het leasen van veroordeelden, segregatie van scholen en huisvestingsconvenanten. Voor Trump en zijn bondgenoten is iedereen die een dergelijke bewering doet echter ten prooi gevallen aan een ‘radicale beweging’ die Amerika als een inherent en onherstelbaar slecht land beschouwt. Een professor die beweert dat de Confederatie die zich heeft afgescheiden van de Unie vanwege slavernij en racisme lid is van de ‘woke mob’, laat staan ​​het feit dat de zich afscheidende staten dit rechtstreeks in hun verklaringen van afscheiding hebben gezegd. (Mississippi in 1861: “Ons standpunt wordt grondig geïdentificeerd met het instituut slavernij – het grootste materiële belang ter wereld.”) Een leraar op een basisschool die het belang van LGBTQ-figuren in de geschiedenis van het Amerikaanse activisme benadrukt, wordt berispt omdat hij deel uitmaakt van een poging om studenten seksualiteit op te dringen, laat staan ​​het feit dat Bayard Rustin, Harvey Milk en Marsha P. Johnson een onbetwistbare rol speelden in het vormgeven van het politieke leven.

Trump zou er de voorkeur aan geven het complexe te vereenvoudigen en het weerzinwekkende te vieren. Hij zou er de voorkeur aan geven alles te negeren wat niet in overeenstemming is met een verhaal dat suggereert, zoals hij deed toen hij de Commissie van 1776 aankondigde, dat ‘opgroeien in Amerika betekent leven in een land waar alles mogelijk is, waar iedereen kan opkomen, en waar elke droom werkelijkheid kan worden.” Het idee dat Amerikanen meerdere realiteiten tegelijk moeten erkennen – dat George Washington bijvoorbeeld zowel een held uit de Revolutionaire Oorlog was als een slavenhandelaar die slavenvangers inhuurde om zijn weggelopen bezit te heroveren – is een gruwel voor dit wereldbeeld.

De Commissie van 1776 heeft zijn rapport vrijgegeven op 18 januari 2021, twee weken nadat Trump duizenden mensen inspireerde om het Amerikaanse Capitool aan te vallen, en twee dagen voordat Joe Biden werd ingehuldigd. Bij zijn aantreden beëindigde Biden de commissie. Trump heeft blijk gegeven van een duidelijke wil om zijn werk voort te zetten.

In een tweede termijn zou Trump zelfs nog meer reden hebben om het herschrijven van het Amerikaanse verleden te bevorderen. 6 januari 2021 was het een van de donkerste dagen uit de geschiedenis van ons land. De MAGA-beweging heeft al geprobeerd er een hedendaagse Misplaced Trigger van te maken, door de opstandelingen te beschouwen als patriottische helden op een rechtvaardige missie om te protesteren tegen vervalste verkiezingen. In dit verhaal zijn de mensen die zijn aangeklaagd voor het geweld en de vernietiging die zij hebben aangericht, onschuldige ‘politieke gevangenen’. Ook dit is gevaarlijk fictief.

De meest patriottische opvoeding is er een die eist dat we de totaliteit, complexiteit en morele inconsistenties van het Amerikaanse mission onder ogen zien. Het Trumpisme streeft ernaar censuur pogingen om dit soort verhaal te vertellen. Trump zegt dat hij deze inspanningen zal verdubbelen als hij wordt herkozen. De geschiedenis heeft ons geleerd dat we hem moeten geloven.


Dit artikel verschijnt in de Januari/februari 2024 gedrukte editie met de kop ‘Trump zal de Amerikaanse geschiedenis onderdrukken’.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here