Home Amusement ‘The Blind Aspect’-onderwerp Michael Oher probeerde ons af te persen, zegt de familie Tuohy – Nationwide

‘The Blind Aspect’-onderwerp Michael Oher probeerde ons af te persen, zegt de familie Tuohy – Nationwide

0
‘The Blind Aspect’-onderwerp Michael Oher probeerde ons af te persen, zegt de familie Tuohy – Nationwide


Het echte verhaal achter de movie De blinde kant wordt steeds ingewikkelder naarmate de tijd verstrijkt.

Op maandag, Sean En Leigh Anne Tuohy heeft een nieuwe gerechtelijke declare ingediend wegens voormalige NFL-speler Michaël Oher – die ze in huis hadden genomen toen hij nog een tiener was – probeerde 15 miljoen greenback (ruim 20,3 miljoen CAD) van hen af ​​te persen.

Oher, wiens leven als inspiratie diende voor het boek en de movie De blinde kantheeft in augustus een rechtszaak aangespannen tegen de Tuohy-ouders die hen ervan beschuldigden a te gebruiken conservatorschap om controle te krijgen over zijn financiën. Hij beweerde dat Sean en Leigh Anne ‘miljoenen’ hebben verdiend met zijn naam en verhaal sinds de Oscarwinnende movie in 2009 uitkwam.

Oher vroeg om beëindiging van zijn conservatorschap, evenals om een ​​volledige boekhouding van het geld dat hij verdiende met het gebruik van zijn naam en verhaal. Hij vordert al het geld dat hem verschuldigd is, evenals compenserende en punitieve schadevergoedingen, vastgesteld door de rechtbank.

Het verhaal gaat verder onder de advertentie

In hun laatste juridische file beweerden de Tuohys dat Oher, 37, bedreigd om hun publieke imago te ruïneren als ze hem geen geld stuurden, aldus CBS Information, die het papierwerk inzag.

Sean, 64, en Leigh Anne, 63, voorzagen de rechtbank van verschillende sms-berichten en e-mails, naar verluidt van Oher, waarin werd geëist dat hij 10 miljoen greenback (ongeveer 13,6 miljoen greenback) zou krijgen. Hij zei dat als hij het geld niet zou ontvangen, hij de Tuohys als “dieven” zou uitbrengen aan TMZ of op sociale media.

“Als er deze vrijdag iets niet is opgelost, ga ik door en vertel ik de wereld hoe ik ben beroofd door mijn veronderstelde (zieke) ouders”, luidt een vermeend sms-bericht van Oher. “Dat is de deadline.”

In een andere tekst die door de Tuohys werd ingediend, veranderde Oher zijn eis van 10 miljoen greenback in 15 miljoen greenback ‘na belastingen’.

“Bedenk hoe het eruit zal zien als dit uitkomt”, schreef Oher in een ander vermeend bericht.

De advocaten van Sean en Leigh Anne hebben de rechtbank geen enkele reactie van het echtpaar op de berichten van Oher verstrekt.

Het echtpaar zei dat Oher pas geld begon te eisen nadat zijn professionele voetbalcarrière ten einde was gekomen en hij ‘niet langer een aanzienlijk bedrag verdiende’.

“Onnodig te zeggen dat de dreigende eisen schokkend en kwetsend waren voor de Tuohys, die meneer Oher altijd met vriendelijkheid en liefde hadden behandeld”, aldus de gerechtelijke documenten.

Het verhaal gaat verder onder de advertentie

De Tuohys vroegen de rechtbank om het verzoek van Oher om een ​​tijdelijk bevel in de zaak af te wijzen. Ze hebben ook volgehouden dat ze Oher geen geld verschuldigd zijn. Oher heeft nog niet publiekelijk gereageerd op de laatste juridische aanvraag van de Tuohys.

Zijn conservatorium was beëindigd in september. Oher vraagt ​​nog steeds om het geld dat hij meent verschuldigd te zijn.

De Tuohys zeiden dat ze de wettelijke voogdij hadden ingesteld toen Oher 18 was om hem te helpen een ziektekostenverzekering en een rijbewijs te verkrijgen en hem tot de universiteit te laten toegelaten. Het echtpaar zei dat Oher door het conservatorschap de NCAA-regels kon omzeilen die mogelijk zijn vermogen om te voetballen voor de Universiteit van Mississippi, waar de Tuohys donoren waren, hebben belemmerd.

Wat filmroyalties betreft, beweerden de Tuohys dat ze “nooit een contract onderhandeld met twentieth Century Fox of anderen” met betrekking tot de movie De blinde kant. Ze zeiden dat de afspraken waren gemaakt door Michael Lewis, die het gelijknamige boek schreef.

De Tuohys zeiden dat de betaling van de movie was verdeeld tussen hen, Oher en de twee biologische kinderen van het stel, Collins Tuohy en Sean Tuohy Jr.

Ze beweerden dat iedereen, inclusief Oher, “een deel van het aan Michael Lewis betaalde geld ontving, wat iets minder was dan 225.000 greenback” (ongeveer 304.500 greenback).

Oher noemde deze gelijke verdeling oneerlijk en suggereerde dat de familie Tuohy hun logica ‘achteruit’ had. Hij zei dat hij 80 procent van de opbrengst had moeten krijgen, terwijl de familie Tuohy 20 procent had moeten ontvangen.

Het verhaal gaat verder onder de advertentie

Als onderdeel van zijn oorspronkelijke rechtszaak vertelde Oher de rechtbank ook dat hij nooit formeel was geadopteerd door de familie Tuohy, ondanks dat hij dacht dat hij dat wel was. Oher zei dat hij dit jaar pas over het conservatorium hoorde.

In september dienden de Tuohys gerechtelijke documenten in waarin werd beweerd dat er “nooit een bedoeling om te adopteren” Oher, en ze ontkenden hem ooit iets anders te hebben verteld. Ze merken op dat ze Oher ‘af en toe’ ‘zoon’ noemden, het woord werd altijd ‘in de informele zin’ gebruikt. Het echtpaar zei dat ze Oher altijd als een zoon voor hen hebben gevoeld, alleen niet juridisch.

Oher was de 23e algemene keuze in de draft van 2009 vanuit Mississippi, en hij bracht zijn eerste vijf seizoenen door bij de Baltimore Ravens, waar hij een Tremendous Bowl received. Hij speelde 110 wedstrijden gedurende acht NFL-seizoenen, waaronder 2014, toen hij elf wedstrijden begon voor de Tennessee Titans. Oher beëindigde zijn carrière met twee jaar in Carolina.

&kopie 2023 World Information, een divisie van Corus Leisure Inc.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here