Home Voedsel Het beste cocktailglaswerk voor mini-martini’s en meer

Het beste cocktailglaswerk voor mini-martini’s en meer

0
Het beste cocktailglaswerk voor mini-martini’s en meer


Er is veel leuks aan een mini-cocktail; een drankje van halve grootte is een drankje van een leuk formaat. Voor thuisentertainment onderschrijven wij de Grote hoeveelheden, kleine hoeveelheden drinken werkwijze: Maak je favoriete roercocktail groter door hem in een fles te bereiden en in de vriezer te bewaren, en deel hem vervolgens uit aan de gasten in het schattigste glaswerk dat je kunt vinden. Het is een welkomstdrankje, een leuk shotje, een digestief – wat maar bij de sfeer previous. Maar waar vind je het perfecte glas voor een Chupetini of een snackbare Negroni? We hebben je gedekt met onze ultieme gids voor klein cocktailglaswerk, ideaal om te hosten en cadeau te geven.

De bovengenoemde Chupetini wordt geserveerd in een sake-beker op voet deze van Toyo Sasaki, een Japanse glasmaker die al meer dan een eeuw bestaat. Met zijn dikke metal doet hij denken aan een coupé, waardoor hij prima geschikt is voor het serveren van kleine martini’s (en ‘tinis) of Manhattans. Bonus: combineer het met een cadeau een fles sake of die van Toyo Sasaki karaf.

Het Londense Tayēr + Elementary serveert zijn Eén slokje Martini in een veladora mezcal-glas zoals deze, geschikt voor schenkingen tot ongeveer 3 ounces (of iets minder als het wordt geserveerd met een garnering in het glas). Dit stevige gecanneleerde vat is bedoeld voor agave-spirits, maar doet ook dienst als perfecte vitrine voor miniatuurversies van alles wat normaal gesproken wordt geserveerd. Een mezcal-glas met een foundation om aan huge te houden, bijvoorbeeld deze of deze, zou goed werken voor Margarita’s of andere cocktails met een zout- of kruidenrandje. Hoewel deze stijl een volle 6 ounces kan bevatten, raden we hem aan voor kleinere porties, gepresenteerd met een olijf, kers of ingelegde ui direct in het glas.

Heeft een beker ter grootte van een “waterglas” ooit genoeg water vastgehouden om daadwerkelijk een dorst te reduce? Nee, maar het formaat van minder dan 8 ounce is good voor een halve maat highball. Deze Waterglazen zijn verkrijgbaar in een assortiment gedempte kleuren deze gegolfde bril voeg een unieke textuur toe aan het formaat; beide geven een persoonlijker tintje aan het kleine sjabloon.

Sierlijke hartelijke glazen met lange metal zijn de blauwdruk van het kleine glasgenre. Dezedie variëren van kristalhelder tot mosgroen, en dezemet hun opvallende, sierlijke stelen, zijn ideaal voor kleine mixdrankjes, Doe-het-zelf-siroopjes of digestieven zoals “limoencello.”

Een snel onderzoek bij uw plaatselijke tweedehandswinkel of on-line antiquair zou moeten leiden tot de ontdekking van ten minste één klein drinkbekertje, vaak voorzien van classic particulars zoals etsen, barokke stengels, tinten of Depressie glas. Vrijwel alles previous bij deze bril, maar overweeg om thematisch te leunen: paar a cocktail uit het midden van de eeuw met een glas uit de jaren 50een Alpine Negroni met een met sneeuwvlokken beschreven vatA moderne klassieker met verwarde druiven met deze met wijnranken geëtste hartelijke glazen– echt, de lucht is de limiet.

gerelateerde artikelen

Meer verhalen die je misschien leuk vindtLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here