Home Onderwijs Wat het betekent om in een digitaal verbonden wereld te leven: een verhaal van twee tieners

Wat het betekent om in een digitaal verbonden wereld te leven: een verhaal van twee tieners

0
Wat het betekent om in een digitaal verbonden wereld te leven: een verhaal van twee tieners


Maak kennis met Lara. Ze is veertien. Haar telefoonalarm maakt haar wakker met de melodie van haar favoriete liedje van Olivia Rodrigo. Nadat ze een paar keer op snooze heeft gedrukt, springt ze uit mattress en checkt TikTok en Insta om erachter te komen wat trending is voordat ze zich klaarmaakt om naar faculty te gaan. Aan de ontbijttafel kijkt ze naar haar agenda voor die dag. Opluchting! Ze leverde amper het opstel in dat in de Engelse les moest worden ingeleverd. Het was cool dat mevrouw Bada hen hun door ChatGPT ontworpen essays liet bekritiseren. Het is veel interessanter dan alleen maar over Homer’s schrijven De Odyssee. Coach Gonzalez heeft zojuist het dansteam een ​​bericht gestuurd om vanmiddag hun nieuwe uniformen mee te nemen naar de coaching. Na de les kijkt ze op haar on-line fanart-prikbord. Ze deelt haar kunst de afgelopen jaren en kreeg een betalende opdracht om enkele van haar favoriete personages te tekenen. Lara weet niet wat ze zou doen als ze haar telefoon niet had; alles is binnen handbereik. Hoe leven mensen zonder?!

Maak kennis met Maria. Ze is ook veertien. Ze begint de dag met het inchecken bij haar twee jongere broers. Ze maakt ontbijt voor hen en helpt haar grootouders, bij wie ze al sinds haar kindertijd woont. Ze helpt een deel van hun vee te voeren voordat ze naar faculty loopt. Het maken van de trekking duurt ongeveer een half uur. Ze heeft gisteravond haar greatest gedaan om haar huiswerk af te maken, maar het is moeilijker om te werken tijdens het herfstsemester als de zon zo vroeg ondergaat en ze web in de schemering thuiskomt van faculty. Maria’s huis heeft intermitterende elektriciteiten de avonden zijn een uitdaging voor haar als ze dingen probeert te doen met weinig zonlicht. Sinds de pandemie houdt haar faculty zich meer bezig met technologie en computer systems, wat prima voor haar is op faculty, maar wat betekent dat voor haar als de faculty uit is? Ze kan niet de hele dag op faculty zijn; ze moet in de buurt zijn om haar familie thuis te helpen. Omdat ze geen pc thuis heeft, geen elektriciteit heeft en een smartphone die ze deelt met haar familie, is het op sommige dagen een gevecht om de telefoon te gebruiken om in te checken voor opdrachten. Ze houdt echt van mangakunst en kreeg een kunstenaarsboekje cadeau van een van haar favoriete leraren, die haar passie heeft aangemoedigd. Maria is op zoek naar een manier om haar artistieke vaardigheden verder te ontwikkelen, maar heeft geen idee wat er allemaal te koop is.

Zowel Lara als Maria zitten in hun eerste jaar van de middelbare faculty. Ze hebben allebei een visie op het kunstenaarschap. Ze zoeken allebei naar manieren om hun vaardigheden aan te scherpen. Het zijn allebei tienermeisjes. Digitale toegang creëert voor elke leerling twee heel verschillende levens en kansen. Als we hun verhalen lezen, gaan velen van ons ervan uit dat ze in een wereld van verschil leven. De realiteit is dat deze twee verhalen voortkomen uit gesprekken en interviews met docenten, verzorgers en studenten in de Verenigde Staten, van de zuidwest- tot de oostkust, met statistieken die deze persoonlijke verhalen ondersteunen.


Drie studenten verkennen Countless OS geïnstalleerd op Countless Mini, Mexico

Hoe veranderen we het verhaal?

De digitale kloof is niet louter anekdotisch, maar een diepgaand probleem dat talloze leerlingen treft. Het overbruggen van deze kloof is een complexe taak die alomvattende strategieën vereist. In 2021 heeft de regering-Biden de Programma voor gelijkheid, toegang en implementatie van breedband (BEAD) en de Digitale aandelenwet (DEA) om de steeds groter wordende digitale kloof aan te pakken die de Covid-pandemie heeft blootgelegd. Met ruim 48 miljard greenback bestemd voor de behoeften op het gebied van internetconnectiviteit en infrastructuur in alle vijftig staten en territoria, kreeg het staatsleiderschap de taak om lokale en regionale taskforces om een ​​vijfjarenplan te ontwikkelen om de lacunes aan te pakken in de hoop 5 miljoen afgesloten huizen te bereiken. Op de Pew Broadband Summit die in juni 2022 in Cleveland, Ohio werd gehouden, spraken lokale leiders in Cleveland, toen er vragen rezen over de realiteit van de digitale kloof, over de inspanningen ter plaatse op het gebied van connectiviteit die al in 2000 waren begonnen. Adjunct-secretaris van Handel voor Communicatie en Informatie en hoofd van NTIA, Alan Davidson, gaf toe dat een doel om breedband voor alle Amerikanen te garanderen binnen zes tot tien jaar waarschijnlijker was, een tijdlijn die bijna vijf jaar langer is dan het projectplan dat door de deelstaatregeringen wordt opgesteld. . Wat betekent dit allemaal voor leerlingen als Maria? Hoe zorgen we ervoor dat Maria en anderen zoals zij geen tien jaar hoeven te wachten om zich in de digitale wereld te begeven?

De manier waarop we leerlingen digitaal betrekken, moet rechtvaardig zijn. Digitale gelijkheid denkt aan toegang die verder gaat dan reguliere oplossingen en ontmoet leerlingen en hun gemeenschappen waar ze zich ook bevinden, en biedt ondersteuning en oplossingen die een aanvulling vormen op hun huidige realiteit. Voor tieners als Maria zou het thuis kunnen maken van huiswerk bijvoorbeeld twee dingen vereisen: toegang tot een apparaat thuis en toegang tot een apparaat dat alle leermiddelen en apps bevat die ze nodig hebben om de activiteit uit te voeren zonder dat er consistente en betrouwbare internetverbinding. Er zijn mogelijkheden nodig om toegang te krijgen tot free of charge of betaalbare apparaten om aan de eerste vereiste te voldoen. Organisaties zoals Digituniteitmet een netwerk van computerrenoveerders door het hele land, en de Eindeloze laptop computer, een betaalbaar laptopprogramma van de Countless OS Basis, zorgt ervoor dat gezinnen hun eerste thuislaptop kunnen ontvangen zonder dat dit een financiële final is. Bij de tweede vereiste is het juiste apparaat van cruciaal belang. De apps en inhoud van het apparaat zijn essentieel voor het opbouwen van geavanceerde digitale vaardigheden. Helaas zijn deze bronnen doorgaans niet free of charge en staan ​​ze meestal on-line. De Open Supply-gemeenschap merkte deze dissonantie op en creëerde openlijk beschikbare apps zoals LibreOffice, Blender en GIMP in een poging de toegang te democratiseren. De Countless OS Basis heeft deze reactie benut door een besturingssysteem dat al deze openlijk beschikbare instruments ondersteunt, samen met een samengestelde bibliotheek met leermiddelen voor het basis- en voortgezet onderwijsin samenwerking met op open supply afgestemde non-profitorganisaties zoals Kiwix En Gelijkheid lerendie met of zonder web kan worden gebruikt.


Er is een dorp voor nodig: Het garanderen van digitale toegang vereist een ecosysteembenadering. Federale, staats- en lokale overheidsfinanciering en beleid zijn nodig om de naald te helpen ontwerpen die we in beweging brengen, maar de informele ‘derde sector’ zorgt voor de voorwaartse stuwkracht. Filantropie, in samenwerking met non-profitorganisaties, is essentieel om digitale toegang te garanderen. Organisaties houden ervan om filantropische donaties te beschouwen als een gemeenschapsinvestering door een holistische benadering van digitale gelijkheid toe te passen Verbind de mensheid hebben gedaan om niet alleen de naald te verplaatsen, maar ook een instrument te herontwerpen dat sterker en duurzamer is dan de naald. De Informatie-aandeleninitiatief (IEI) kijkt naar digitale toegang through een beproefde methode, het televisie-uitzendsignaal, en bouwt daarbij partnerschappen op met entiteiten die we voorheen misschien niet als spelers in het ecosysteem hadden beschouwd. Omdat talloze organisaties samenwerken om collectieve partnerschappen te vormen, is het absoluut noodzakelijk dat alle belanghebbenden actief worden betrokken bij discussies om universele digitale toegang te verwezenlijken.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here