Home Onderwijs Hoe huisvesting voor leraren eruit ziet

Hoe huisvesting voor leraren eruit ziet

0
Hoe huisvesting voor leraren eruit ziet


Om te reageren op zowel de stijgende huisvestingskosten als het personeelstekort, beginnen steeds meer schooldistricten in het hele land met vastgoedbeheer.

Districtsleiders zeggen dat het verhuren van woningen aan docenten tegen tarieven die onder de marktprijs liggen, een effectieve strategie is geworden voor werving en behoud. Hoewel het toezicht op wooncomplexen ingewikkeld kan zijn, kan het ook kosteneffectief zijn: schooldistricten kunnen externe financieringsbronnen aanboren om de eenheden te bouwen, in plaats van in hun eigen schatkist te duiken. Sommige wijken zelfs zijn al eigenaar van de grond.

Volgens een landelijk representatief onderzoek van het EdWeek Analysis Heart dat dit najaar is uitgevoerd, zegt zes procent van de districtsleiders en schooldirecteuren dat ze lerarenhuisvesting of een huisvestingssupplement aanbieden. Twee procent zei dat ze deze voordelen de afgelopen twee jaar hebben geïntroduceerd of verbeterd als reactie op personeelsproblemen.

De exacte particulars variëren van plaats tot plaats. Schooling Week sprak met functionarissen uit vier districten met huisvestingsprojecten voor arbeidskrachten. Hier ziet u hoe districten oplossingen bedachten in hun gemeenschappen.

In Miami konden leraren in hetzelfde gebouw wonen en werken

De provincie Miami-Dade in Florida en zijn schoolsysteem omvatten personeelshuisvesting in een uitbreiding van meerdere miljoenen {dollars} van de Southside Preparatory Academy, een pre-Ok-8 magneetschool die further zitplaatsen nodig had voor de middelbare schoolcijfers.

Het zeven verdiepingen tellende gebouw in de wijk Brickell in het centrum van de stad zal capaciteit toevoegen aan 630 nieuwe studenten en 10 wooneenheden voor docenten in de wijk omvatten. De docenten die in het gebouw wonen kunnen – maar hoeven niet – op Zuidzijde te werken.

Raul Perez, hoofd faciliteiten, ontwerp en bouw van het schooldistrict, zei dat hij op sociale media enkele opmerkingen zag van leraren die zich zorgen maakten over de gevolgen van het wonen op dezelfde plek als een faculty. Bijvoorbeeld: “Als ik mij ziek meld, kunnen ze naar mijn appartement komen om te controleren hoe het met mij gaat.”

“De manier waarop wij het ons voorstellen is dat helemaal niet”, zei Perez.

Het gebouw is zo ontworpen dat er geen overlap is tussen de woon- en de onderwijskant. Als een leraar van de faculty naar zijn huis wilde, moest hij het gebouw verlaten en de hoek om lopen naar een aparte ingang, die alleen toegankelijk was voor de bewoners.

Het stadsdeel hoopt de woningen start volgend schooljaar beschikbaar te hebben. De provincie zal de exacte huurprijzen bepalen op foundation van het inkomen van de huurders, maar deze zullen aanzienlijk lager zijn dan de typische markt van Miami, zei Perez.

“Dit is een manier om nieuwe leraren aan boord te krijgen en de kans te krijgen om te beginnen met redelijke huurprijzen – en van daaruit verder te gaan naarmate hun carrière begint te groeien”, zei hij.

Het district wil dit mission elders repliceren, zei Perez. Sommige scholen worden onderbenut als gevolg van de recente daling van het aantal inschrijvingen, dus het renoveren van het schoolgebouw en het toevoegen van een woongedeelte zou een “win-winsituatie” zijn, zei hij.

In San Francisco heeft de huisvesting van het personeel geleid tot meer samenwerking tussen docenten

Het middelbare schooldistrict Jefferson Union, web ten zuiden van San Francisco, opende anderhalf jaar geleden een woningbouwproject voor docenten. Het districtspersoneel kan in een van de 122 eenheden – die in grootte variëren van één tot drie slaapkamers – wonen voor een huurprijs die onder de marktprijs ligt.

Het district is web begonnen met het verzamelen van gegevens over de effecten van het programma, maar Austin Worden, directeur communicatie en personeelshuisvesting van het district, zei dat de eerste tekenen veelbelovend zijn. Het district is dit schooljaar volledig bemand met gediplomeerde leraren.

Het doel is om de woningbouw ongeveer 60 procent gecertificeerd personeel en 40 procent geclassificeerd personeel te laten behouden, zei hij.

“Veel leraren die in het gebouw wonen, zijn er dol op”, zei Worden. “Ze kunnen nog steeds een gevoel van privateness behouden… (maar) ze hebben het gemeenschapsgevoel dat daar leeft echt omarmd.”

Het gebouw is ontworpen met verschillende gemeenschappelijke ruimtes, en Worden zei dat het districtspersoneel en hun households vaak samenkomen voor karaoke-avonden of game-watching-feestjes. Sommige leraren die daar wonen, zullen de gemeenschappelijke ruimtes gebruiken om samen te werken. Hij heeft zelfs gemerkt dat er sprake is van ‘lesplanning in de wasruimte’.

De wijk onderzoekt nu de bouw van een ander appartementencomplex op dezelfde locatie, dat geld zou genereren through marktconforme huurprijzen.

Een doelstelling van 100 procent voor personeelshuisvesting in Aspen, Colorado.

Het Aspen-schooldistrict ligt in een ander skioord in Colorado, waar de waarde van onroerend goed ‘door het dak stijgt’, zei hoofdinspecteur Dave Baugh.

“Niemand kan het zich veroorloven een huis te kopen,” zei Baugh, eraan toevoegend dat betaalbare woningen 60 tot 70 mijl verwijderd zijn van de scholen in het district. “Als hoofdinspecteur kan ik het me niet veroorloven hier te wonen.”

Baugh woont in woningen die eigendom zijn van het district, samen met ongeveer 37 procent van de 271 fulltime werknemers van het systeem. Het 15-jarige doel van het district is om ervoor te zorgen dat al zijn werknemers in arbeidswoningen kunnen wonen.

De wijk kent een combine van woningmogelijkheden, variërend van appartementen met één slaapkamer tot woningen met vijf slaapkamers. Een andere optie debuteert binnenkort: kleine huizen gebouwd door studenten.

De wijk Aspen maakt deel uit van een onderwijscoöperatie organiseerde een gelegenheid voor middelbare scholieren in de omgeving om bouwvaardigheden te leren door huizen te bouwen die niet groter zijn dan 300 vierkante meter. Het district heeft 65.000 greenback uitgegeven aan de onderdelen van het huis, dus Baugh dacht: waarom laten we er niet een medewerker intrekken als het klaar is?

De studenten zijn bijna klaar met hun eerste huis, en dan beginnen ze aan een tweede.

“Ze zijn echt klein”, zei Baugh. “Het is geweldig voor één persoon als je jong en ongebonden bent. Anders zou het supergezellig zijn. … Het is een goede tussenoplossing totdat er een grotere eenheid opengaat.”

Het district heeft ook geld uit een door de kiezers goedgekeurde obligatie gebruikt om woningen te kopen. Soms verkopen leden van de gemeenschap de eenheden tegen kostprijs aan het district, zei Baugh.

Het district overweegt een paar hectare grond te verwerven om een ​​appartementencomplex in een ‘lerarendorp’ te bouwen, zei Baugh, en er zijn al eerste gesprekken met het plaatselijke ziekenhuis over een mogelijk gezamenlijk huisvestingsproject.

Toch zijn er enkele nadelen aan de huisvesting van werknemers, zei Baugh. Hij houdt toezicht op de huisvestingsafdeling, waardoor de grenzen tussen werkgever en werknemer deels vervagen.

‘Uiteindelijk weet je meer over een deel van je personeel dan je wilt weten,’ zei Baugh. “Ik kom erachter wanneer een huurder, een van onze medewerkers, te veel honden heeft. … (Ik) weet uiteindelijk wanneer iemand geen goede huisgenoot is.

Maar gezien de huizenmarkt is huisvesting voor werknemers nog steeds de beste optie, zei hij: “Het probleem voor ons en de meeste districten is dat je de lerarensalarissen niet zover kunt krijgen dat ze huizen in Aspen zouden kunnen kopen.”

Het Eagle County-district in Colorado zoekt naar meerdere oplossingen voor de huizencrisis

Vorig jaar stuurde Philip Qualman, de hoofdinspecteur van het schooldistrict Eagle County dat verschillende skisteden in Colorado omvat, waaronder Vail, een transient naar elke huiseigenaar in de provincie. Hadden ze ruimte voor een wijkmedewerker?

De gemeenschap reageerde door 200 huurwoningen aan te bieden, variërend van appartementen, herenhuizen tot logeerkamers. Niet alle waren betaalbaar of gunstig gelegen, maar het district koppelde uiteindelijk 30 of 40 eenheden aan werknemers, zei Qualman.

De inspanning was indicatief voor de grote behoefte aan betaalbare woningen in de wijk. Huizenprijzen zijn een van de belangrijkste redenen waarom het district kampt met aanhoudende personeelstekorten, zei Qualman.

Om aan de behoefte te voldoen, bouwt het district Eagle County een appartementengebouw met 37 eenheden voor zijn werknemers. Er wonen al tien onderwijzers en de resterende eenheden zullen naar verwachting in het voorjaar worden opgeleverd.

Qualman zei dat het district 150 kandidaten ontving voor de 37 eenheden. De helft van de eenheden was gereserveerd voor huidige medewerkers van het district, een kwart was gereserveerd voor nieuwe medewerkers en de overige werden bewaard voor internationale aanwervingen, een andere manier waarop het district lerarenvacatures vervult. (De items voor internationale docenten worden volledig ingericht.)

Het mission werd betaald through certificaten van deelname in plaats van een door de kiezers goedgekeurde obligatie. Dat betekent dat het district een deel van de bestaande eigendommen als onderpand heeft gesteld. Verwacht wordt dat de huurinkomsten de lening in ongeveer twintig jaar zullen afbetalen, en dat toekomstige inkomsten naar andere woningbouwprojecten zullen worden besteed, zei Qualman.

De huurtarieven zijn gebaseerd op een schuld-inkomensratio van 30 procent. Een eerstejaars leraar die $50.500 verdient, zal $1.250 per maand aan huur en nutsvoorzieningen betalen, zei Qualman. Dat bedrag zal proportioneel stijgen naarmate leraren hoger in het salarisschema komen.

Eagle County-scholen plannen nu twee further huisvestingsprojecten die samen ongeveer 150 eenheden zullen bedragen. Hoewel veel van deze eenheden huurwoningen zullen zijn, zullen andere huizen zijn die zijn gebouwd door Habitat for Humanity, waardoor districtsmedewerkers een weg naar eigenwoningbezit worden aangeboden.

Die nieuwere projecten zullen worden betaald met een obligatie van $100 miljoen die de kiezers vorige maand hebben goedgekeurd.

“Dit zal een constante uitdaging zijn voor de districtsleiders hier” totdat er voldoende huisvesting beschikbaar is voor 80 tot 90 procent van het districtspersoneel, zei Qualman.

“Ik ben niet als hoofdinspecteur aan de slag gegaan om projectontwikkelaar te worden”, voegde hij eraan toe. “Maar dat is wat de baan is geworden.”LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here