Home Carrière Hoe vind je werk in de creatieve industrie?

Hoe vind je werk in de creatieve industrie?

0
Hoe vind je werk in de creatieve industrie?


De creatieve industrie is een opwindende, groeiende sector waar veel studenten graag in zouden willen werken. Maar het is ook een sector waar veel potentiële sollicitanten nooit op solliciteren, omdat ze zich niet bewust zijn van de toegangsroutes of vinden dat deze gewoon te competitief is. . Als u een van de 42% van de jongeren die geloven dat een carrière als creatief geen realistische carrièreoptie is, hoe kom je aan een baan in deze branche?

Ontdek wat er nodig is…

Weerstand. Nieuwsgierigheid. Zelfvertrouwen. Doorzettingsvermogen. Dit zijn slechts enkele van de kwaliteiten en attitudes die een ambitieuze creatieveling nodig heeft om in deze sector te slagen – kwaliteiten die aantoonbaar web zo belangrijk zijn als kwalificaties, expertise en ervaring. Dat deze kenmerken essentieel zijn, toont het unieke karakter van de arbeidsmarkt in de creatieve industrie aan en benadrukt hoe verschillend het rekruteringsproces is vergeleken met andere sectoren. Als je dokter of leraar wilt worden, zijn de routes naar deze carrières bekend, maar hoe phrase je regisseur, producent of schrijver?

De ‘verborgen’ arbeidsmarkt

Proactief zijn en kansen proberen te creëren is een belangrijk kenmerk van de creatieve industrie. Het is zeer competitief, je voet tussen de deur krijgen is zo belangrijk omdat het vinden van de eerste baan vaak het moeilijkst kan zijn. Er is natuurlijk een zichtbare arbeidsmarkt en u kunt enkele van de specifieke wervingswebsites voor de sector onderzoeken op Warwick Careers creatieve pagina En Creatieve levens . 95% van de creatieve bedrijven zijn echter micro-ondernemingen met minder dan 10 werknemers (bron DCMS 2021), van wie velen geen vacatures zullen adverteren. Dit is waar speculatieve toepassingen kan zeer effectief zijn. In wezen probeer je je eigen kansen te creëren door een recruiter te laten zien wat je voor hem of haar kunt doen.

Het kan een uitdagend, tijdrovend proces zijn dat veel motivatie vereist. U moet het bedrijf onderzoeken, ontdekken wat ze doen en uitleggen waarom ze in u geïnteresseerd zouden kunnen zijn. Misschien heb je in je studentenvereniging een marketingstrategie ontwikkeld die bijvoorbeeld het ledenaantal heeft vergroot. Misschien heb je artikelen geschreven voor een studentenkrant, of heb je je eigen weblog gemaakt met veel lezers en volgers. Misschien heb je een toneelstuk geregisseerd dat uitstekende recensies heeft gekregen. Benadruk uw prestaties – u kunt wellicht precies de vaardigheden aantonen waarnaar de creatieve sector op zoek is.

Het kan natuurlijk zijn dat sommige werkgevers niet eens reageren op uw sollicitatie of Linked In-bericht. Maar dit is waar je doorzettingsvermogen en vastberadenheid zo belangrijk zijn. Blijf het proberen, ik sprak met een producer/regisseur van Channel 4 en E4 op een creatief carrière-evenement, die me vertelde dat het twee jaar duurde voordat een regisseur met wie ze contact had opgenomen, reageerde. Hij had haar carrière gevolgd op sociale media en nam uiteindelijk contact op toen hij een challenge had waarvoor hij dacht dat ze ideaal zou zijn.

Hoe de creatieve industrie eruit ziet

Het is een hooggekwalificeerde sector en 72% van de creatieven is afgestudeerd. Het toevoegen van uw vaardigheden zal ook uw inzetbaarheid vergroten ‘portefeuille’ carrières zijn een ander uniek kenmerk, “…het is een schrijver die werkt in scripted TV en zakenleven; een animatieregisseur die werkt in movie en grafisch ontwerp; een acteur die op het podium werkt, in puin en bij het ontwikkelen van movement seize.” Er zijn veel creatievelingen freelancers en het vermogen om met kortetermijncontracten, onbetaalde vakantiedagen en het beheren van je belastingen om te gaan, is bijvoorbeeld een belangrijke overweging als je besluit dat je een creatieve carrière wilt – planning en organisatorische vaardigheden zijn andere kenmerken van succesvolle creatievelingen, van wie er velen als zelfstandige werken en hun eigen carrière beheren.

Beste adviezen

Ontwikkel je ‘merk’

Onderscheid jezelf met een
kwaliteitsportfolio van uw werk…

Leer hoe u uw expertise kunt laten zien. Als je bijvoorbeeld een aspirant-schrijver bent, dien dan artikelen in voor studentenkranten, als je acteur wilt worden, maak dan een ‘showrol’. Als je een game-ontwikkelaar wilt worden, laat dan je creativiteit zien door je eigen spel maken. Met een professioneel on-line portfolio van hoge kwaliteit kunt u opvallen.

Netwerk

Zet jezelf op de voorgrond en probeer verbindingen te leggen met professionals uit de industrie. Linked In is een effectieve manier om dit te doen, omdat u involved kunt komen met alumni van uw universiteit. Ga naar conferenties, evenementen, premières. Probeer jezelf voor te stellen aan mensen die je op sociale media hebt gevolgd, vertel hen wat je van hun werk vindt en vraag hen om het jouwe te beoordelen en je wat suggestions te geven.

Wat kun je doen in de creatieve sector?

Ontwikkeling, productie, ambacht, techniek, postproductie, verkoop, engineering… er zijn verschillende afdelingen en rollen waar je waarschijnlijk nog nooit aan hebt gedacht of waar je niet bekend mee bent. Onderzoek naar deze rollen kan een carrière ontdekken die good bij u previous.

Blijf op de hoogte van de branche waarin je graag zou willen werken

Dit heet commercieel bewustzijn en houdt je op de hoogte van de ontwikkelingen en kansen in de branche creatieve sector

Probeer de verborgen arbeidsmarkt

Voor de meeste banen wordt nooit geadverteerd en speculatieve sollicitaties zullen u helpen deze te ontdekken. Het schrijven van een CV en een omslag waarin wordt uitgelegd wat u zou kunnen doen voor de organisatie waarop u zich richt, kan zeer effectief zijn

Ervaring opdoen

Misschien heb je het geluk dat je een stage of plaatsing in de sector kunt vinden, maar veel creatievelingen moeten dat wel doen zijn creatief om ervaring op te doen. Ontwikkel bijvoorbeeld een marketingstrategie voor uw vereniging; het gebruik van sociale media door een goed doel beheren; richt je eigen theatergezelschap op. Waar de ervaring ook is opgedaan, laat uw initiatief zien en de influence die u heeft gemaakt.

Start klein

Richt zich op de kleinere, onafhankelijke creatieve en kunstorganisaties. Ze zijn mogelijk minder competitief en flexibeler in de manier waarop ze werven. Voor elke grote onderneming zullen er veel meer kleinere bedrijven zijn. Er zijn bijvoorbeeld meer dan 1.000 theaters in Groot-Brittannië. Werken in de klantenservice op een locatie heeft misschien niet het gevoel dat je je droom waarmaakt, maar een parttime baan kan je kansen bieden om producenten, regisseurs, schrijvers en agenten enz. te ontmoeten en indruk te maken.

Doorzettingsvermogen kan lonen…

Contact maken

Volg alle verbindingen die u hebt gelegd beleefd op. Het creëren van kansen is vaak een kwestie van timing en de 2e of 3e e-mail die u verzendt, kan de e-mail zijn die samenvalt met de behoeften van professionals uit de sector. Het kan zijn dat ze tijdelijke ondersteuning nodig hebben of een challenge hebben waarmee u ervaring kunt opdoen. Wees volhardend en nieuwsgierig.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here