Home Carrière Vijf suggestions voor werkende ouders van een thuiswerkende moeder

Vijf suggestions voor werkende ouders van een thuiswerkende moeder

0
Vijf suggestions voor werkende ouders van een thuiswerkende moeder


Laten we eerlijk zijn: het is niet eenvoudig om het werk bij uw gezin te passen…

Als je een werkende ouder bent, ken je ongetwijfeld de problemen die gepaard gaan met het balanceren van een carrière en kinderen. In werkelijkheid, 29% van de ouders zei dat ze belemmeringen hadden ondervonden om aan het werk te gaan vanwege gezinsverplichtingen.*

En nu Groot-Brittannië de de derde hoogste kosten voor kinderopvang ter wereldis het niet verwonderlijk dat gezinnen in het hele land de druk voelen – zowel financieel als emotioneel.

Om je te helpen de balans te vinden, hebben we samengewerkt met deskundige blogger en thuiswerkende moeder van vier kinderen, Leyla Preston, oprichter van Moederschap dagboekenen vroeg haar haar beste suggestions voor werkende ouders te delen.

1. Omarm de dans tussen flexibiliteit en routine

Het vinden van harmonie tussen flexibiliteit en een goed gestructureerde dag kan in de beste tijden een uitdaging zijn. Maar in de afgelopen 14 jaar heb ik geleerd om met de behoeften van mijn kinderen om te gaan, terwijl ik mijn werktaken op een huge ritme aanhield – en niet andersom. Dit betekent dat ik vóór de kinderen wakker moet worden voor een uur geconcentreerd werken, en dat ik mijn meest veeleisende werktaken moet synchroniseren met de dutjes van mijn jongste.

Het is niet gemakkelijk en als u dat wel bent, kunt u beide niet zo goed mogelijk presteren zowel het werk als de kinderopvang beheren tegelijkertijd. Maar als dat uw situatie is, moet u uw finest doen met wat u bij de hand heeft.

2. Richt een kantoor uit

Zoek een plek in de hoek van je huis die je kunt aanwijzen als ‘kantoorruimte’.

De kans is groot dat je vaak onderweg bent met je laptop computer (in verband met reizen met de kinderen). Maar het is belangrijk dat je hersenen gewend raken aan een plek in huis die puur bedoeld is om over te schakelen naar de ‘werkmodus’. Voor mij is het nu aan het einde van de eetkamer, met uitzicht op de lounge. Zo kan ik de kinderen in de gaten houden en tegelijkertijd werken.

3. Beheers de kunst van het stellen van prioriteiten, zodat je productief kunt zijn

De Eisenhower Matrix is ​​niet zomaar een hulpmiddel: het transformeert overweldigende to-do-lijsten in bruikbare en verbruikbare taken. Bepaal welke van uw taken pressing zijn en geef daar prioriteit aan. En de taken die niet pressing of belangrijk zijn? VERWIJDEREN. Probeer je voor je werk aan vijf taken per dag te houden, geprioriteerd in volgorde van belangrijkheid en urgentie. Wat niet kan, wordt doorgeschoven naar morgen.

Je denkt misschien: ‘Dat kan ik niet!’, maar als je overweldigd, overprikkeld en overwerkt bent, zul je geen enkele taak voltooien, laat staan ​​de taken die je in een toch al saaie dag probeerde te proppen.

4. Zelfzorg is essentieel

Ik herhaal: zelfzorg is essentieel!

Jouw mentale gezondheid en lichamelijke gezondheid vereisen ontspanning en verjonging, en als u gestrest bent, heeft u de neiging dit zeer belangrijke deel van uw dag over het hoofd te zien. Het kan vijf minuten zijn om in alle rust thee te drinken, een wandeling te maken of 30 minuten te sporten (mijn nummer één therapie). Wat het ook is, bouw het in je routine, zodat je gezond blijft en de chaos om je heen beheert thuiswerken leven.

Vergeet niet dat je voor niemand goed bent als je mentale en fysieke gezondheid slecht is!

5. Vind je stam (en wees niet bang om hulp te vragen en te bieden)

Ze zeggen dat er een dorp voor nodig is om een ​​sort groot te brengen, en ik heb ontdekt dat er ook een dorp voor nodig is om een ​​droom te koesteren. Het opbouwen van een netwerk van medestrijders – ouders die het jongleren begrijpen, professionals die de drukte delen, en familie en vrienden die je ziel kennen – creëert een tapijt van steun dat ons kan opvangen als we vallen en ons vooruit kan stuwen.

Wees niet bang om hulp te vragen als je het moeilijk hebt en betaal het vooruit als anderen hulp nodig hebben. Je zult nooit weten wanneer die ene persoon die je hebt geholpen, terugkomt en het in dividenden terugbetaalt!

Bent u op zoek naar een rol die previous bij uw gezinsverplichtingen? Bekijk nu alle beschikbare vacatures.

Motherhood Diaries is een on-line platform waar ouders en aanstaande ouders hun gedachten en meningen kunnen delen over alles wat met zwangerschap en ouderschap te maken heeft. Op hun web site vind je artikelen, productrecensies, servicerecensies, recepten, verhalen en nog veel meer…

*Enquête uitgevoerd door Atomik Analysis onder 2.002 respondenten uit heel Groot-Brittannië, die allemaal een baan hadden of actief op zoek waren naar werk. Het onderzoeksveldwerk vond plaats van 8 februari – 13 februari 2024.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here