Home Carrière Hoe u angst en depressie bij het zoeken naar een baan kunt genezen

Hoe u angst en depressie bij het zoeken naar een baan kunt genezen

0
Hoe u angst en depressie bij het zoeken naar een baan kunt genezen


In koude klimaten is het start van de lente een tijd om het huis schoon te maken en orde op zaken te stellen – een praktijk die bekend staat als de voorjaarsschoonmaak. Door de jaren heen heeft de voorjaarsschoonmaak een grotere betekenis gekregen, omdat mensen de tijd gebruiken om dingen in hun leven te organiseren en op te ruimen.

Voor professionals die op zoek zijn naar een baan kan een kleine voorjaarsschoonmaak (metaforisch gesproken) een geweldige manier zijn om uw zoektocht naar een baan nieuw leven in te blazen. Hier zijn een paar strategieën die uw voorjaarsschoonmaak bij het zoeken naar een baan zou moeten omvatten.

Evalueer uw aanpak voor het zoeken naar werk opnieuw

De mens denkt na over/herwaardeert zijn aanpak/strategie voor het zoeken naar werk terwijl hij werkloos isGrote voorraad

Maak een lijst van de laatste handvol banen waarop u heeft gesolliciteerd en kijk of u positieve of negatieve tendencies kunt identificeren. Denk aan zaken als:

  • Hoe heb ik deze baan leren kennen?
  • Hoe heb ik op de baan gesolliciteerd?
  • Heb ik een interview verdiend?
  • Wat was het uiteindelijke resultaat?

Alleen al door deze vragen te beantwoorden en patronen te identificeren, kunt u veel leren over uw aanpak bij het zoeken naar een baan. Bijvoorbeeld:

Negatieve tendencies

Je ontdekte vijf vacatures through vacaturesites, solliciteerde op allemaal through de vacaturesites en hoorde nooit iets van hen.

Het algemene patroon hier is solliciteren through vacaturesites. Dit wil niet zeggen dat vacaturesites geen doel dienen bij het zoeken naar een baan, maar dat doen ze wel hebben hun beperkingen, en u kunt uw zoektocht naar een baan niet volledig op foundation daarvan uitvoeren. Wanneer u through een vacaturebank solliciteert, is de kans groot dat uw materiaal nooit voorbij het kandidatenvolgsysteem (ATS) komt en nooit door iemand anders wordt gezien.

Een eenvoudige oplossing is om te onderzoeken wie de rekruteringsmanager is rekruteerder is dat de functie heeft gepost en uw materiaal rechtstreeks naar hen e-mailt.

De efficiëntere oplossing zou zijn om een proactieve aanpak door het samenstellen van een verlanglijstje van bedrijven waarvoor u wilt werken en start op LinkedIn verbindingen te leggen met mensen die bij die bedrijven werken. Mogelijk kent u al enkele mensen die daar werken of heeft u connecties die u naar bepaalde personen kunnen verwijzen.

Dit is een geweldige manier om through een netwerk op de radar van een bedrijf te komen.

Positieve tendencies

Je solliciteerde op drie banen through verwijzing, werd uitgenodigd voor twee sollicitatiegesprekken en doorliep meerdere sollicitatierondes voor een van de banen voordat je werd gepasseerd voor iemand met wat meer ervaring.

Het patroon hier is dat doorverwezen worden naar een baan door een professionele kennis een geweldige manier is om een ​​baan binnen te halen sollicitatiegesprek. Dit geeft aan dat u uw netwerk goed benut en dat u zich moet blijven concentreren op uw netwerkinspanningen.

De volgende stap is het beoordelen van het sollicitatieproces en bepalen wat goed ging en wat verbeterd moet worden. Soms geeft de interviewer informatie suggestions, en die suggestions kan waardevol zijn. Niet iedereen voelt zich echter op zijn gemak met het geven van suggestions.

De kans is groot dat u waarschijnlijk een goed idee heeft van de verbeterpunten en de vaardigheden die u moet verwerven. Stel een plan op om deze tekortkomingen aan te pakken.

Het goede nieuws als je diep in een sollicitatiegesprek zit, is dat het aangeeft dat het bedrijf je leuk vindt als potentiële werknemer (zelfs als de timing gewoon niet goed was) en dat de ervaring een routekaart zou kunnen zijn naar een baan bij dat bedrijf bij een bedrijf. latere datum, of een andere soortgelijke mogelijkheid elders.

Geef uw CV en sollicitatiebrief de broodnodige aandacht

Vrouw op laptop schrijft en formatteert haar cv om het voorbij de ATS te krijgenGrote voorraad

Stuurt u voortdurend soortgelijke cv’s en sollicitatiebrieven naar elke vacature met slechts kleine aanpassingen? Als dat zo is, heeft uw strategie een serieuze voorjaarsschoonmaak nodig.

Laten we beginnen met CV’s!

Elk cv moet worden afgestemd op de functie zodat het opvalt bij recruiters en managers inhuren. Het lijkt misschien veel werk, maar het is eigenlijk minder werk dan steeds opnieuw hetzelfde cv indienen en nooit meer iets horen.

De reden waarom het zo belangrijk is om op maat te maken jouw CV is dat je gedurende je hele carrière talloze vaardigheden verwerft, maar dat de baan waarop je solliciteert zich mogelijk slechts op zes tot acht van die vaardigheden concentreert. In dat geval moeten die vaardigheden bovenaan het cv komen te staan, met kwantificeerbare voorbeelden van hoe je die vaardigheden met succes hebt gebruikt in eerdere banen.

Vergeet niet dat recruiters honderden cv’s doornemen. Ze moeten in één oogopslag kunnen zien of u wel of niet een potentiële kandidaat voor de functie bent.

Terwijl u uw cv bijwerkt, kunt u dat ook doen Verfraai uw LinkedIn-profiel door de vaardigheden te benadrukken waarvoor u door recruiters wilt worden opgemerkt.

Wat betreft het schrijven van een goed Voorbladde sleutel tot succes is het schrijven van a storende sollicitatiebrief. Wanneer u een schrijft storende sollicitatiebrief, je vertelt eigenlijk een verhaal. Het verhaal moet zich richten op hoe u verbonden bent met het specifieke bedrijf en de functie. Het verhaal kan zich ook richten op uw persoonlijke reis en hoe u bent gekomen waar u zich momenteel bevindt in uw carrière.

Als uw cv’s en sollicitatiebrieven niet uniek zijn, is dit het second om de boel op te ruimen en op het goede spoor te komen.

Bouw uw persoonlijke merk

Het feit dat je op zoek bent naar werk betekent niet dat je niets te bieden hebt. Gebruik eerdere carrière-ervaringen en passies om uw carrière op te bouwen persoonlijk merk.

Vraag uzelf af: “Hoe wil ik dat andere professionals mij zien?”

Kies een expertisegebied en deel uw kennis en ervaring met uw professionele netwerk door inhoud op uw LinkedIn- en sociale media-accounts te plaatsen. Goede inhoud kan bestaan ​​uit blogs, posts op sociale media en video’s.

Door inhoud over je ervaringen en passies te delen, bouw je langzaam aan je persoonlijke merk, en dat zullen anderen gaan merken. De inhoud kan leiden tot goede gesprekken met anderen in uw netwerk. Het kan er ook toe leiden dat je opnieuw verbinding maakt met connecties die je al jaren niet meer hebt gesproken, of dat je nieuwe connecties maakt.

Je weet nooit wanneer een van deze verbindingen zou kunnen uitmonden in een vacature of verwijzing. De truc is om op de radar van mensen te komen. Zorg er dus voor dat u, wanneer u uw zoektocht naar een baan opruimt, een plan voor private branding opstelt.

Zorg voor gezonde gewoonten tijdens uw zoektocht naar een baan

Mensen sporten tijdens hun zoektocht naar werkGrote voorraad

Uw zoektocht naar een baan is belangrijk, maar het is nog belangrijker om te weten wanneer u zich moet terugtrekken en u moet concentreren op uw persoonlijke gezondheid en tijd doorbrengen met familie en vrienden.

Er zijn eigenlijk dingen die u voor uw eigen plezier kunt doen en die u op de lange termijn kunnen helpen bij het zoeken naar een baan, zoals:

  • Koffie drinken met een vriend – Het is goed om in moeilijke tijden een licht gesprek met vrienden aan te gaan. En als uw zoektocht naar een baan toch ter sprake komt, onthoud dan dat de meeste mensen dit zelf hebben meegemaakt en dat u nooit weet wanneer een vriend u een goed idee kan geven of een baan kan leiden.
  • Vrijwilliger – Vrijwilligerswerk is een geweldige manier om betrokken te raken bij de gemeenschap en anderen te helpen. Bovendien, als je een beetje een carrière kloof Tijdens het zoeken naar een baan kun je altijd vertellen hoe je die vrijwilligerstijd hebt ingevuld, als je daar tijdens een sollicitatiegesprek naar wordt gevraagd.
  • Blijf je concentreren op andere passies – Ben jij een fitnessgek? Blogger? Ambachtsman? Blijf de dingen doen die je geluk brengen. En als u in de positie bent om van uw passie te profiteren through een freelance baan of zijwaartse druktenog beter!

De lente is het perfecte second om uw zoektocht naar een baan op te ruimen en te verbeteren, zodat u de baan kunt krijgen die u wilt. Als je moeite hebt om een ​​baan te vinden, volg dan de bovenstaande ideas om je zoektocht naar een baan nieuw leven in te blazen en je carrière te zien bloeien!

Meer hulp nodig bij het zoeken naar een baan?

Lid worden om te leren hoe u een baan kunt vinden en uw ware potentieel kunt ontketenen om te krijgen wat u wilt van uw werk!

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op een eerdere datum.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here