Home Concert America On CoffeeWe nodigen u uit om even een time-out te nemen in de ritmische sfeer van onze ontbijt-, brunch- en/of koffieselecties. We zijn blij als je langskomt. “Bob Seger Roll Me Away”

America On CoffeeWe nodigen u uit om even een time-out te nemen in de ritmische sfeer van onze ontbijt-, brunch- en/of koffieselecties. We zijn blij als je langskomt. “Bob Seger Roll Me Away”

0
America On CoffeeWe nodigen u uit om even een time-out te nemen in de ritmische sfeer van onze ontbijt-, brunch- en/of koffieselecties.  We zijn blij als je langskomt. “Bob Seger Roll Me Away”


Roll Me Away Het hoogtepunt van succes was: 1976–1987

In 1977 bereikte Seger eindelijk zijn commerciële doorbraak met zijn album Night time Strikes uit oktober 1976. De titelsong “Night time Strikes” was een zeer suggestief, nostalgisch, tijdrovend verhaal dat niet alleen kritisch werd geprezen, maar ook een # 4 hitsingle werd in de Billboard pop singles chart, evenals een zware albumgeoriënteerde rock-airplay-steunpilaar. Het album bevatte ook “Mainstreet” (geschreven over Ann Arbor’s Ann Avenue), een nummer 24 hitballad die de nadruk legde op de rockreferenties van Seger en op de angstaanjagende leadgitaar van gitarist Pete Carr. Het album bevatte ook het volkslied “Rock and Roll By no means Forgets”.

wpid-th-161.jpeg Bob Seger

Night time Strikes was Segers eerste prime tien-album in de Billboard-albumlijst, en werd vanaf 2006 alleen al in de Verenigde Staten gecertificeerd voor 6 miljoen exemplaren – waarmee het het finest verkochte studioalbum uit zijn hele carrière is. Bovendien activeerde het de verkoop van Segers recente backcatalogus, zodat Stunning Loser uiteindelijk 2 miljoen exemplaren zou verkopen en Stay Bullet ongeveer 5 miljoen exemplaren in de Verenigde Staten zou verkopen. Stay Bullet bleef inderdaad 168 weken in de Billboard-hitlijsten staan ​​en het blijft een van de tien finest verkochte live-albums aller tijden.

Het jaar daarop werd de originele Silver Bullet-drummer Charlie Allen Martin van achteren aangereden terwijl hij op een ventweg liep, en kon hij niet meer lopen. David Teegarden, drummer van Seger op het album van Smokin’ OP, verving hem. Ondanks het verlies volgde Seger een sterke opvolger met Stranger in City uit 1978.

De eerste single, “Nonetheless the Similar”, benadrukte Segers expertise voor mid-tempo nummers die een gevoel van doelgerichtheid onthulden, en bereikte # 4 op de pop-singles-hitlijst. “Hollywood Nights” was een up-tempo nummer 12 hitrocker, terwijl “We’ve Acquired Tonight” een langzame ballad was die nummer 13 bereikte in de Scorching 100. (De laatste werd een nog grotere hit toen countrymuziek-superster Kenny Rogers en popzangeres Sheena Easton werkte samen voor een behandeling ervan in 1983 die bovenaan de Billboard’s Nation en Grownup Modern hitlijsten stond.)

“Outdated Time Rock and Roll”, een nummer van George Jackson en Thomas E. Jones III waarvoor Seger de teksten substantieel herschreef, was aanvankelijk geen grote pophit, maar kreeg wel een aanzienlijke airplay van albumtracks. Bovendien zou het later een van Segers meest herkenbare nummers worden na het gedenkwaardige gebruik van Tom Cruise-dansen in zijn ondergoed in de movie Dangerous Enterprise uit 1983. Het is zelfs gerangschikt als de op één na meest gespeelde Jukebox Single aller tijden, na Patsy Cline’s “Loopy”.

De iconische opname van ‘Outdated Time Rock and Roll’ werd in 2001 uitgeroepen tot een van de Songs of the Century. (Seger heeft spijtig opgemerkt dat het niet nemen van een derde schrijfkrediet voor zijn opname financieel ‘het domste wat ik ooit heb gedaan’ was. )

Seger schreef ook mee aan de nummer 1-hit Heartache Tonight van de Eagles van hun album The Lengthy Run uit 1979; hun samenwerking was het resultaat van de vroege dagen van Seger en Glenn Frey samen in Detroit.

In 1980 bracht Seger In opposition to the Wind uit (waarbij ex-Grand Funk Railroad-lid Craig Frost Robyn Robbins op keyboards verving) en het werd zijn eerste en enige nummer 1-album in de Billboard-albumlijst. De eerste single “Hearth Lake” bevatte Eagles Don Henley, Timothy B. Schmit en Glenn Frey op de achtergrondzang en Muscle Shoals-gitarist Pete Carr op 12-snarige akoestiek. Hearth Lake bereikte nummer 6 in de Scorching 100, terwijl het titelnummer “In opposition to the Wind” als single nummer 5 bereikte en zelfs de Prime 10 bereikte in de Billboard Grownup Modern-hitlijst.

“You will Accomp’ny Me” werd de derde hitsingle van de plaat en bereikte nummer 14. In opposition to the Wind zou ook twee Grammy Awards winnen. Vanaf 2006 hadden zowel Stranger in City als In opposition to the Wind elk meer dan 5 miljoen exemplaren verkocht in de Verenigde Staten.

Het live-album 9 Tonight uit 1981 vatte dit hoogtepunt van drie albums uit Segers commerciële carrière samen. Seger’s versie van “Tryin’ To Stay My Life With out You” van Eugene Williams werd een Prime Vijf-hit van 9 Tonight en er zouden 4 miljoen exemplaren van het album worden verkocht.

Seger bracht in de laatste dagen van 1982 het veelgeprezen The Distance uit. Tijdens de opname van dit album verliet Silver Bullet-gitarist Drew Abbott de band vanwege zijn frustratie over Segers veelvuldige gebruik van sessiemuzikanten in de studio, en werd vervangen door Dawayne Bailey. Na de launch van het album verliet David Teegarden ook de band vanwege interne conflicten en werd hij vervangen door ex-Grand Funk-drummer Don Brewer. The Distance werd kritisch geprezen omdat het een veelzijdiger geluid vertegenwoordigde dan dat van zijn recente materiaal, en bracht talloze hits voort, te beginnen met Rodney Crowells ‘Disgrace on the Moon’.

Het was de grootste hit uit de hele carrière van de Silver Bullet Band, bereikte nummer 1 in de Grownup Modern-hitlijst en stond vier opeenvolgende weken op nummer 2 – na Patti Austin en James Ingrams “Child, Come to Me” en Michael Jacksons “Billie Jean. ” – op de Scorching 100. Het ging ook over naar nummer 15 in de Nation Singles-hitlijst van Billboard. De opvolger, “Even Now”, miste web de Prime 10 en “Roll Me Away” piekte op # 27.

De aanstormende albumtrack “Making Thunderbirds” was een populaire videoclip, gefilmd in Detroit en goed ontvangen op MTV. De multi-platina-verkoop van Seger daalde op dit punt, waarbij The Distance een piek bereikte op # 5 en slechts 1,9 miljoen exemplaren verkocht in de Verenigde Staten. (Dit album werd te laat uitgebracht op tape met 8 nummers; Capitol had naar verluidt geen plannen om dit te doen, maar Seger, die vermoedde dat een groot deel van zijn followers nog steeds spelers met 8 nummers in hun auto hadden, overtuigde het label om het album in die versie uit te brengen. beëindigde formaat ook.)

In 1984 schreef en nam Seger de powerrockballad “Understanding” op voor de soundtrack van de movie Academics. Het nummer was eind 1984 opnieuw een Prime 20-hit voor Seger. In 1986 schreef en nam hij “Residing Inside My Coronary heart” op voor de filmsoundtrack van About Final Night time….

Seger was niet meer zo productief en er gingen een aantal jaren voorbij voordat zijn volgende studioalbum, Like a Rock, in het voorjaar van 1986 verscheen. De snelle “American Storm” was een andere Prime 20-single, geholpen door een populaire videoclip met actrice Lesley Ann Warren. , en ‘Like a Rock’ volgde en bereikte nummer 12 in de Billboard’s Scorching 100. Later zou het bij veel Amerikanen bekend worden door de associatie met een langlopende reclamecampagne van Chevrolet (iets wat Seger expliciet koos te doen om worstelende Amerikaanse autoarbeiders te steunen in Detroit).

Segers American Storm Tour uit 1986–1987 was zijn zelfbenoemde laatste grote tour, waarbij hij in negen maanden tijd 105 exhibits speelde en bijna 1,5 miljoen kaartjes verkocht. Like a Rock bereikte nummer 3 en verkocht uiteindelijk meer dan 3 miljoen exemplaren, hoewel het nooit boven platina is gecertificeerd.

Het jaar daarop werd Seger’s ‘Shakedown’, een enigszins onkarakteristiek nummer uit de soundtrack van de movie Beverly Hills Cop II uit 1987, zijn eerste en enige nummer 1-hit in de pop-singles-hitlijst. Het nummer was oorspronkelijk bedoeld voor Seger’s landgenoot Glenn Frey, maar toen hij vlak voor de opnamesessie zijn stem verloor, schakelde Frey Seger in om zijn plaats in te nemen. Seger veranderde de coupletten van het nummer, maar hield het refrein hetzelfde. Het nummer leverde Seger het jaar daarop een Academy Award-nominatie op als co-schrijver in de categorie Greatest Authentic Track.

Bron

wpid-th-139.jpeg

Rol me weg dwell:



LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here