Home Voeding Tempeh Koude Noedelsalade Met Pindadressing

Tempeh Koude Noedelsalade Met Pindadressing

0
Tempeh Koude Noedelsalade Met Pindadressing


Dit knapperige, nootachtige Tempeh Koude Noedelsalade Met Pindadressing toont geroosterde tempehblokjes tegen een achtergrond van zachte noedels, knapperige groenten en een smaakvolle pindadressing. Deze Thaise salade-inspiratie zit boordevol voedingsstoffen en is als een maaltijd in één, en good voor het bereiden van maaltijden, potlucks, picknicks en eenvoudige maaltijden gedurende de week. Rooster gewoon de tempehblokjes in een smaakvolle, gemakkelijke pindadressing en meng met gekookte soba-noedels, kool, wortels, broccoli, erwten, koriander en pinda’s. Lekker! Kleurrijk en boordevol smaak, deze stevige veganistische noedelsalade is een winnaar! Bovendien maak je dit gezonde saladerecept in slechts 30 minuten. Wissel de ingrediënten uit op foundation van wat je beschikbaar hebt: probeer asperges, bloemkool en paprika. Je kunt dit recept glutenvrij maken door glutenvrije rijstnoedels en glutenvrije sojasaus te gebruiken.

Wat is Tempeh?

Dit recept bevat geroosterde tempeh (uitgesproken als temp-ay), een traditioneel, gefermenteerd Indonesisch soja- en graanvoedsel dat wordt geleverd in een netjes geperst blok, good om in gerechten te snijden als vleesvervanger. Het heeft een pittige (dankzij fermentatie), milde, nootachtige smaak en stevige textuur. Tempeh vind je naast tofu steeds vaker in het koelgedeelte van veel supermarkten.

Voeding Hoogtepunten

Tempeh is gemaakt van volledig, echt plantaardig voedsel (soja en volle granen) en is rijk aan voedingsstoffen en kan een belangrijke aanwinst zijn voor uw gezonde dieet. Een van de schoonheden van tempeh is het voedingsprofiel: een portie van 1/2 kopje bevat 160 kcal, 15 g eiwit en 9 g totaal vet, om nog maar te zwijgen van de vitamines, mineralen, vezels, fytochemicaliën en levende actieve culturen als gevolg van fermentatie. . Bovendien zorgen de dressing, noedels en groenten in deze salade voor additional vezels, eiwitten, gezonde vetten, vitamine A, Bs, C en E, mineralen en fytochemicaliën die werken als antioxidanten.

Afdrukken

klok klokpictogrambestek bestek icoonvlag vlagpictogrammap mappictogramInstagram instagram-pictogrampinterest Pinterest-pictogramFb Fb-pictogramafdrukken afdrukpictogramvierkanten vierkantjes icoonhart hart icoonhart solide hart solide pictogram

Beschrijving

Deze gezonde, knapperige Tempeh Koude Noedelsalade Met Pindadressing toont geroosterde tempehblokjes tegen een achtergrond van zachte noedels, knapperige groenten en een smaakvolle pindadressing. Deze salade is vegan en kan glutenvrij gemaakt worden door gebruik te maken van glutenvrije rijstnoedels en glutenvrije sojasaus.


Pindadressing:

Tempeh Koude Noedelsalade:

 • 8 ons tempéin kleine blokjes gesneden (ca 1/2 inches)
 • 7 ons gedroogde soba-noedels
 • 2 kopjes (8 ons) gesneden verse rode kool
 • 2 medium wortelsdun gesneden
 • 4 ons vers gesneden broccoliroosjes
 • 4 ons vers erwtengehalveerd
 • ½ kopje vers gesneden koriander
 • ¼ kopje grof gesneden pinda’s


 1. Maak de dressing door pindakaas, limoensap, sojasaus, ahornsiroop, sesamolie, rode chilivlokken, gember en knoflookpoeder in een kleine kom te doen. Meng het geheel met een garde tot het zeer glad is. Opzij zetten.
 2. Verwarm de oven voor op 400 F.
 3. Doe de in blokjes gesneden tempeh in een kleine ovenschaal (9 x 9 inch).
 4. Sprenkel 2 eetlepels pindadressing over de tempeh en roer goed om de dressing te verdelen.
 5. Zet de tempeh in de oven en bak 15-20 minuten, tot hij goudbruin en knapperig is. Verwijder en laat iets afkoelen.
 6. Terwijl de tempeh aan het bakken is, maak je de soba-noedels klaar. Vul een middelgrote pot halfvol met water, dek af en breng op hoog vuur aan de kook. Zet het vuur middelhoog, voeg sobanoedels toe en kook ongeveer 7-8 minuten (volgens de aanwijzingen op de verpakking). Niet te gaar. Giet de noedels onmiddellijk af, spoel ze af en laat ze iets afkoelen.
 7. Terwijl de tempeh en de noedels koken, bereid je de andere salade-ingrediënten voor. Voeg in een grote mengkom kool, wortels, broccoli, erwten, koriander en pinda’s toe. Voeg gekookte en gekoelde tempeh en noedels toe.
 8. Sprenkel de resterende pindadressing over de ingrediënten van de slakom en roer met een tang om de dressing te verdelen.
 9. Serveer onmiddellijk of bewaar maximaal 5 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast.
 10. Maakt 10 porties (ongeveer 1 kopje per portie).

Opmerkingen

Deze salade kan glutenvrij gemaakt worden door gebruik te maken van glutenvrije rijstnoedels en glutenvrije sojasaus.

 • Voorbereidingstijd: 15 minuten
 • Kooktijd: 20 minuten
 • Categorie: Salade
 • Keuken: Aziatische Amerikaan

Voeding

 • Portiegrootte: 1 portie
 • Calorieën: 252
 • Suiker: 6 gram
 • Natrium: 356 mg
 • Vet: 11 gram
 • Verzadigd vet: 3 gram
 • Koolhydraten: 25 gram
 • Vezel: 3 gram
 • Eiwit: 14 gr

Voor andere hartige salades, bekijk het volgende:

Boerenkool Quinoa Saladekom Met Mandarijnen
Franse groene linzensalade met kerstomaatjes
Pompoensalade met gerst en boerenkool
Bosbessen-tarwebessensalade met kurkuma-vinaigrette
Salade van rode pruimtarwebessen
Soba-noedels Zeewiersalade
Shoarma Bulgur Saladekom met Zwarte Kikkererwten

Als Amazon-influencer verdien ik met in aanmerking komende aankopen. Voor meer informatie over affiliate hyperlinks, klik op hier.

Meer hulpmiddelen om de goedheid te eten en te beleven

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here