Home Concert America On CoffeeWe nodigen u uit om even een time-out te nemen in de ritmische sfeer van onze ontbijt-, brunch- en/of koffieselecties. We zijn blij wanneer je langskomt.Sam Cooke “A Change Is Gonna Come”

America On CoffeeWe nodigen u uit om even een time-out te nemen in de ritmische sfeer van onze ontbijt-, brunch- en/of koffieselecties. We zijn blij wanneer je langskomt.Sam Cooke “A Change Is Gonna Come”

0
America On CoffeeWe nodigen u uit om even een time-out te nemen in de ritmische sfeer van onze ontbijt-, brunch- en/of koffieselecties.  We zijn blij wanneer je langskomt.Sam Cooke “A Change Is Gonna Come”


pinterest

Samuel “Sam” Cooke (22 januari 1931 – 11 december 1964)
was een Amerikaanse artiest en singer-songwriter, algemeen beschouwd als een van de grootste aller tijden.

afbeelding

Hij is invloedrijk als zanger en componist en staat algemeen bekend als de King of Soul vanwege zijn kenmerkende zang en belang binnen de populaire muziek. Zijn baanbrekende bijdragen aan de soulmuziek droegen bij aan de opkomst van Aretha Franklin, Bobby Womack, Al Inexperienced, Curtis Mayfield, Stevie Surprise, Marvin Gaye, Billy Preston en maakten mensen als Otis Redding en James Brown populair.

AllMusic-biograaf Bruce Eder schreef dat Cooke “de uitvinder van soulmuziek” was en “een ongelooflijke natuurlijke zangstem bezat en een soepele, moeiteloze uitvoering die nooit is overtroffen.”

Cooke had tussen 1957 en 1964 dertig Amerikaanse prime 40-hits, plus nog drie postuum. Grote hits als “You Ship Me”, “A Change Is Gonna Come”, “Cupid”, “Chain Gang”, “Fantastic World” en “Twistin’ the Night time Away” zijn enkele van zijn meest populaire nummers. Cooke was ook een van de eerste moderne zwarte artiesten en componisten die zich bezighielden met de zakelijke kant van zijn muzikale carrière.

Hij richtte zowel een platenlabel als een uitgeverij op als verlengstuk van zijn carrière als zanger en componist. Hij nam ook actief deel aan de Civil Rights Motion.

Op 11 december 1964, op 33-jarige leeftijd, werd Cooke dodelijk neergeschoten door Bertha Franklin, de supervisor van het Hacienda Motel in Los Angeles, Californië. Na een gerechtelijk onderzoek oordeelde de rechtbank dat de dood van Cooke een gerechtvaardigde moord was. Sinds die tijd zijn de omstandigheden van zijn dood voortdurend in twijfel getrokken door Cooke’s familie en zijn brede kring van vrienden en kennissen. Wiki

Sam Cooke – Er gaat een verandering komen:

sam-cooke-a-change-is-gonna-come-officiële-lyric-video.mp3LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here