Home Carrière Hoe te antwoorden “Waarom zouden we u niet inhuren?” In een interview

Hoe te antwoorden “Waarom zouden we u niet inhuren?” In een interview

0
Hoe te antwoorden “Waarom zouden we u niet inhuren?”  In een interviewEen klant van mijn masterclass deze week vertelde me dat ze tijdens een sollicitatiegesprek de volgende twee vragen kreeg: “Wat zou volgens jou de reden zijn waarom we je niet zouden aannemen?” en “Als je het uiteindelijk kreeg ontslagen Waarom denk je dat je ontslagen zou worden als je deze baan zou hebben?’


Allereerst die interview vragen stink gewoon. Maar het verbaast mij niet dat dit niveau van ondervraging nu naar buiten komt, omdat managers inhuren voelen de druk om ervoor te zorgen dat ze de perfecte persoon aannemen. Dus creëren ze al deze vragen om erachter te komen wie de verkeerde persoon is om in te huren.

Hoe gek deze vragen ook klinken, ik begrijp waarom ze sollicitanten vragen: “Waarom zouden we niet aannemen?” Ze zijn waarschijnlijk verbrand en hebben een aantal mensen aangenomen die niet hebben gewerkt of die te horen hebben gekregen: “Verpest het niet. Je kunt maar beter de juiste persoon inhuren.” Ze weten niet dat het stellen van deze vragen hen dat antwoord niet zal geven.

Maar als je tijdens een sollicitatiegesprek een vraag krijgt, kun je die beter beantwoorden. Als u tijdens een sollicitatiegesprek de vragen niet beantwoordt, kost dit u de baan. Dus als u de vraag krijgt: “Waarom zouden we u niet inhuren?” vraag in een sollicitatiegesprekmoet je een antwoord vinden dat niet al te controversieel is.

Hoe te antwoorden: “Waarom zouden we u niet inhuren?”

“Waarom zouden we jou niet inhuren?” is een soort nieuwe kijk op de “Wat is je grootste zwakte?” vraag. Je wilt niet alles doen: “Nou, mijn sterke punten creëren mijn zwakke punten, dus als je niet voor mij kiest, komt dat waarschijnlijk omdat ik te veel aandacht heb voor particulars”, of “Als je me zou ontslaan, is dat omdat ik zei ja op alles en ik raakte overwerkt.” Die antwoorden zullen niet vliegen.

Dit is wat u in plaats daarvan moet doen…

Denk na over het werk en de vijf belangrijkste dingen die nodig zijn om het werk goed te doen. Hopelijk heb je je huiswerk gedaan voorafgaand aan het sollicitatiegesprek. Je weet wat de functiebeschrijving zegt. Je weet wat de vijf belangrijkste taken zijn die je in deze baan moet doen.

Neem vervolgens even de tijd om uzelf te beoordelen op foundation van uw vermogen om deze taken uit te voeren. Ze kunnen niet allemaal gelijk zijn. Zeg: “Ik ben hier het sterkst in. Hier ben ik de tweede sterkste. Hier ben ik de derde sterkste. Hier ben ik de vierde sterkste. Hier ben ik de vijfde.”

Hoewel je in staat bent om het werk te doen en het goed te doen, is de vijfde taak, als je jezelf zou rangschikken, je minst sterkste. Door uw antwoord op deze manier te formuleren, krijgt u een op feiten gebaseerd antwoord op de vraag ‘Waarom zouden we u niet inhuren?’ vraag.

Hier is een voorbeeld van hoe u deze vraag kunt beantwoorden:

“Nou, als je mij niet zou inhuren, dan is dit hoe ik ernaar kijk. Op foundation van de functiebeschrijving zijn dit de vijf belangrijkste dingen die ik moet doen in deze baan – en die ik goed moet doen. Ik ben nooit Ik ga je vertellen dat ik in alle opzichten excellent ben en je verwachtingen zal overtreffen. Ik ben altijd op zoek om mezelf te verbeteren. Dus als ik mezelf zou moeten rangschikken, zou ik zeggen dat ik hier de beste in ben, en de op één na beste hierin. derde beste hierin, vierde beste hierin, en vijfde beste hierin. Als je mij niet gaat kiezen, kan het zijn omdat je wilt dat ik de sterkste ben in dit vijfde ding. Ik kan dit doen, maar misschien is dat De reden dat je mij misschien niet kiest voor de baan. En als ik ontslagen zou worden, komt dat misschien omdat je, als ik aan de baan start, snel beseft dat er nog een andere reeks vaardigheden is die veel belangrijker is dan de vijf die ik zojuist heb beschreven, en daarom voel je je Ik ben niet meer geschikt.”

Dat is een heel logisch antwoord op de vraag “Waarom zouden we u niet aannemen?” vraag, en het is een manier om te voorkomen dat je het pad van TMI bewandelt. Ik zie er veel werkzoekenden te brutaal eerlijk zijn, wat waarschijnlijk is wat de wervingsmanager wil, maar dat hoeft niet. Als je een beetje huiswerk maakt, kun je een objectiever antwoord geven op foundation van de feiten.

Wees voorbereid op deze vraag tijdens een sollicitatiegesprek. Deze gedragsmatige interviewvragenDeze open vragen, waarbij ze willen dat je een verhaal vertelt of meer dan een antwoord van één woord geeft, zijn bedoeld om je persoonlijkheid, je geschiktheid en je ervaring te evalueren, omdat ze proberen te begrijpen of je daadwerkelijk een goed geschikt voor deze baan.

Tijdens deze sollicitatiegesprekken moet je jezelf profileren, maar wel op de juiste manier. Geen TMI. Je moet het goed doen. Ik hoop dat het bovenstaande raamwerk helpt als je de vraag krijgt: “Waarom zouden we niet aannemen?” tijdens een sollicitatiegesprek.

Veel succes, en ga ze halen!

Meer hulp nodig met uw zoek naar werk?

Lid worden om te leren hoe u een baan kunt vinden en uw ware potentieel kunt ontketenen om te krijgen wat u wilt van uw werk!

Van uw siteartikelen

Gerelateerde artikelen op web

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here