Home Concert America On CoffeeWe nodigen u uit om even een time-out te nemen in de ritmische sfeer van onze ontbijt-, brunch- en/of koffieselecties. We zijn blij als je langskomt. “Laura Nyro “Marriage ceremony Bell Blues”

America On CoffeeWe nodigen u uit om even een time-out te nemen in de ritmische sfeer van onze ontbijt-, brunch- en/of koffieselecties. We zijn blij als je langskomt. “Laura Nyro “Marriage ceremony Bell Blues”

0
America On CoffeeWe nodigen u uit om even een time-out te nemen in de ritmische sfeer van onze ontbijt-, brunch- en/of koffieselecties.  We zijn blij als je langskomt. “Laura Nyro “Marriage ceremony Bell Blues”


Laura Nyro / n ɪər oʊ / near-oh (18 oktober 1947 – 8 april 1997) was een Amerikaanse songwriter, zangeres en pianist. Ze kreeg lovende kritieken met haar eigen opnames, met title de albums Eli and the Thirteenth Confession (1968) en New York Tendaberry (1969), en had commercieel succes met artiesten als Barbra Streisand en The fifth Dimension die haar liedjes opnamen. Haar stijl was een hybride van New Yorkse pop, jazz, gospel, ritme en blues, showtunes, rock en soul in Brill Constructing-stijl.

Tussen 1968 en 1970 hadden een aantal artiesten hits met haar liedjes: The fifth Dimension met “Blowing Away”, “Marriage ceremony Bell Blues”, “Stoned Soul Picnic”, “Candy Blindness”, “Save the Nation” en “Black Lapje”; Blood, Sweat & Tears en Peter, Paul & Mary met “And Once I Die”; Three Canine Night time en Maynard Ferguson met “Eli’s Comin’”; en Barbra Streisand met “Stoney Finish”, “Time and Love” en “Fingers off the Man (Flim Flam Man)”. Nyro’s finest verkochte single was haar opname van “Up on the Roof” van Carole King en Gerry Goffin. WikiLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here