Home Carrière Hoe u leeftijdsdiscriminatie bij het zoeken naar een baan kunt overwinnen

Hoe u leeftijdsdiscriminatie bij het zoeken naar een baan kunt overwinnen

0
Hoe u leeftijdsdiscriminatie bij het zoeken naar een baan kunt overwinnen


Denkt u dat leeftijdsdiscriminatie uw zoektocht naar een baan beïnvloedt? Heb je het gevoel dat je de concurrentie verliest omdat je ouder bent? Als dat zo is, staat u niet alleen met deze gedachtegang, en ik ga wat informatie met u delen die u zal helpen deze uitdaging te overwinnen.


Ik krijg de laatste tijd heel veel vragen over leeftijdsdiscriminatie, en ik wil beginnen met het doorbreken van een grote misvatting: Het is technisch gezien geen leeftijdsdiscriminatie waar u final van heeft. Het is ervaringsdiscriminatie.

Wat is ervaringsdiscriminatie?

Kandidaat ervaart leeftijdsdiscriminatie tijdens het wervings-/sollicitatieproces

Grote voorraad

Wat bedoel ik daarmee? Nou, laat me je een beetje geschiedenis geven. Op dit second zijn er ongeveer 40 miljoen babyboomers op de arbeidsmarkt. Dit zijn mensen van in de zestig en ouder, en ze hebben allemaal besloten veel langer op de arbeidsmarkt te blijven dan de generaties vóór hen.

Het probleem is dat er de afgelopen ruim tien jaar ook zeventig miljoen mensen uit de jongere generaties op de arbeidsmarkt zijn gekomen.

Millennials en Gen Z vormen tegenwoordig ruim de helft van de beroepsbevolking, en velen van hen zijn nu eind twintig en start dertig. Dit betekent dat ze over voldoende jaren ervaring beschikken related op de markten gezien het feit dat ze veel minder kosten – en vaak minder slechte gewoonten hebben en technologisch beter onderlegd zijn – nemen steeds meer werkgevers ze in dienst in plaats van oudere, meer doorgewinterde en meer ervaren werknemers.

Nogmaals, het is niet echt leeftijdsdiscriminatie. Het is een gevalletje van de moist van vraag en aanbod. Als je aan de zakenwereld denkt, is er te veel aanbod – te veel doorgewinterde werknemers – en niet genoeg vraag naar hun vaardigheden (zelfs met lage werkloosheidscijfers).

Wat doe je hieraan?

Begrijp eerst dat deze situatie niet alleen babyboomers treft. Uiteindelijk zullen millennials hier ook final van krijgen. Dit is te wijten aan de mondialisering, en elke dag worden de geografische en economische grenzen voor het verkrijgen van betaalbare hulp over de hele wereld kleiner.

Sterker nog, ik werkte onlangs met een klant die me vertelde hoe hij hier in de VS één PhD kon inhuren, of drie PhD’s voor dezelfde prijs in Europa. Deze development zal zich voortzetten. Geloof het of niet, hier in de VS leven we allemaal in de 1% in termen van inkomen en kansen vergeleken met de relaxation van de wereld.

Start dus na te denken over hoe u uw strategie gaat veranderen met betrekking tot uw carrière en uw relevantie op de markt. Nogmaals, het is een vraag-en-aanbodconcept. Wat je wilt doen is een weg bouwen waarheen jouw vaardigheden en experience zijn minder aanwezig, waardoor er meer vraag naar u is.

Nu u dit hele idea begrijpt, kunt u zich concentreren op het feit dat u niet langer een werknemer bent. U bent een business-of-one en het is uw taak om uw diensten aan werkgevers te verkopen en op de markt te brengen.

Wil een bedrijf blijven bestaan, dan moet het related blijven op de markt. En er zijn drie specifieke dingen die we mensen aanraden te doen om dat voor zichzelf mogelijk te maken.

Stap 1: Definieer uw persoonlijke merk

Een gelukkige oudere professional overwint leeftijdsdiscriminatie met een goed persoonlijk merk

Grote voorraad

Het eerste wat u hoeft te doen is definieer uw persoonlijke merk.

Je moet begrijpen waarvoor je de aangewezen persoon bent, wat je specialiteit is en specifiek welke problemen je oplost/welke pijnpunten je verlicht. Dit komt omdat werkgevers u alleen kunnen aannemen als u voldoende geld spaart of verdient. Wanneer u hun problemen oplost, verlicht u hun pijn om de kosten voor het aannemen van u te rechtvaardigen.

Het is dus aan Jij om heel duidelijk te krijgen wat uw waardevoorstel is, en om dat te doen, stel ik voor dat u mijn free of charge voorstel gebruikt Carrièredecoderquiz. Dit laat je zien wat jouw werkplekpersona’s zijn: de dingen die je graag doet, de taken die je graag uitvoert, en hoe jij graag waarde levert in de werkplaats.

Het begrijpen van uw persona’s op de werkplek is de eerste stap in het opbouwen van een zeer duidelijk persoonlijk merk dat mensen zal helpen begrijpen waarom ze u zouden moeten inhuren.

Stap 2: Volg een slimme carrièrestrategie

Oudere vrouw bestrijdt leeftijdsdiscriminatie tijdens sollicitatiegesprek

Grote voorraad

De tweede stap in het proces is het volgen van een slimme carrièrestrategie. Tegenwoordig is elke baan tijdelijk en we weten dat faculty ons alles heeft geleerd, behalve hoe we onze carrières moeten beheren.

Nu de markt voortdurend verandert, kun je geen vijf-, tien- of twintigjarige carrièreplan. Je kunt er eigenlijk maar één of twee jaar achter elkaar aan werken. Je carrièrestrategie moet wendbaar zijn, maar tegelijkertijd heel beknopt en doelgericht.

U moet dus op elk second precies weten wat u probeert te bereiken, zowel in uw carrière in het algemeen als in het bijzonder over de relevante vaardigheden die u probeert te ontwikkelen en te benutten.

Wat je niet wilt is een plateau. Nogmaals, ik heb veel doorgewinterde werknemers van in de vijftig en zestig gezien die een bepaald niveau in hun carrière bereikten en dachten: “Dit is goed genoeg. Mijn vaardigheden zijn goed genoeg.” Ondertussen veranderde de hele wereld om hen heen.

Dit soort werkt als een belcurve. Ze gaan omhoog, ze vlakken af ​​en ze beginnen te dalen. Nu proberen ze ineens elke mogelijke baan te krijgen, maar ze hebben zichzelf ook te duur geprijsd op de markt.

Het is dus jouw taak om je altijd te blijven concentreren op het vergroten van je vaardigheden, en de wereld specifiek te kunnen vertellen wat je doet elk jaar bijscholing.

Stap 3: Werk aan je carrière, niet alleen ‘erin’

De derde stap is om web zoveel aan je carrière te werken als waarin je werkt. De waarheid is dat we gemakkelijk verstrikt kunnen raken in de dagelijkse aspecten van ons werk en door de week, onze maanden en onze jaren heen kunnen sleuren zonder ooit echt na te denken over de strategie van onze carrière.

Een van de grootste componenten hiervan is netwerken. Tegenwoordig is uw netwerk uw nettowaarde. Het draait allemaal om wie je kent.

Er zijn talloze onderzoeken die aantonen dat de beste manier om je volgende baan te krijgen, is by way of een netwerkverbinding. Als u nog niet heeft uitgecheckt onze video hierover hebben we een aantal geweldige bronnen over netwerken die u echt kunnen helpen deze strategie te begrijpen, vooral met betrekking tot on-line netwerktools zoals LinkedIn.

Veel mensen begrijpen niet dat er protocollen zijn die je moet volgen bij on-line netwerken en die sterk lijken op offline of persoonlijk netwerken. Helaas hebben mensen deze protocollen te kort gedaan en daarbij een aantal verschrikkelijke fouten gemaakt.

Zorg er dus voor dat u dat bent digitaal netwerken op de juiste manier– je netwerk uitbreiden, het onderhouden van uw netwerken uw netwerk bedienen. Dit is de beste manier om een ​​gezond netwerk te hebben. Als er iets gebeurt en u plotseling op zoek moet naar een nieuwe baan, kunt u uw professionele netwerk aanboren zonder dat u helemaal opnieuw hoeft te beginnen.

Ongeacht uw leeftijd en ervaringsniveau, het opbouwen van vaardigheden en het hebben van slimme strategieën zijn essentieel voor een succesvolle carrière. En ze zijn vooral belangrijk als je ervaringsdiscriminatie probeert te overwinnen.

Nogmaals, u bent een business-of-one, en Jij Om related te blijven, moeten we op de hoogte blijven van deze tendencies. Onthoud deze ideas en u zult met succes leeftijdsdiscriminatie overwinnen bij het zoeken naar een baan.

Hulp nodig om related te blijven op de huidige arbeidsmarkt?

Lid worden om te leren hoe u uw ware potentieel kunt ontketenen om te krijgen wat u wilt van uw werk!

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op een eerdere datum.

Van uw siteartikelen

Gerelateerde artikelen op web

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here