Home Concert America On CoffeeWe nodigen u uit om even een time-out te nemen in de ritmische sfeer van onze ontbijt-, brunch- en/of koffieselecties. We zijn blij als je langskomt. ‘Looking for my Child – Bobby Moore & the Rhythm Aces’ (van onze overleden beste vriend Artwork Laboe)

America On CoffeeWe nodigen u uit om even een time-out te nemen in de ritmische sfeer van onze ontbijt-, brunch- en/of koffieselecties. We zijn blij als je langskomt. ‘Looking for my Child – Bobby Moore & the Rhythm Aces’ (van onze overleden beste vriend Artwork Laboe)

0
America On CoffeeWe nodigen u uit om even een time-out te nemen in de ritmische sfeer van onze ontbijt-, brunch- en/of koffieselecties.  We zijn blij als je langskomt. ‘Looking for my Child – Bobby Moore & the Rhythm Aces’ (van onze overleden beste vriend Artwork Laboe)


Robert “Bobby” Moore (17 juli 1930 – 1 februari 2006) was een tenorsaxofonist en bandleider. Hij is geboren in New Orleans, Louisiana, en sloot zich aan bij de Amerikaanse leger in zijn tienerjaren. Terwijl gestationeerd op Fort Benning in Georgië in 1952 vormde hij de eerste line-up van de Rhythm Aces met leden van de fanfare van Fort Benning; ze toerde een paar jaar door het zuiden en speelde op militaire evenementen en golf equipment. Toen hij na zijn verblijf naar Montgomery, Alabama verhuisde gedemonteerd In 1961 stelde Moore een nieuwe groep samen, met zijn zoon Larry Moore (saxofoon), Chico Jenkins (zang, gitaar), Marion Sledge (gitaar), Joe Frank (bas), Clifford Legal guidelines (keyboards) en John Baldwin, Jr. (drums). Ze deden lokaal Alabama optredens en speelde achter nationale touracts zoals Sam Cooke En Ray Charles.

Eind 1965 deden ze dat opgenomen een nummer geschreven door Moore, “Looking For My Love”, op de FAME Studio’s in Muscle Shoals, Alabama. De opname werd beluisterd door Leonard En Marshall Chess, die de rechten kocht om het op hun laptop uit te brengen Controleur etiket. De enkel druk op #27 op de ONS Aanplakbord Heet 100 kaart, en #7 op de R&B-hitlijst, in 1966, en er werden meer dan een miljoen exemplaren van verkocht Een tweede single, “Attempt My Love Once more”, haalde ternauwernood de Billboard Sizzling 100, met een piek op #97, en een derde, “Chained to Your Coronary heart”, uitgebracht als solo-single door Bob Moore, bereikte ook de R&Bgrafiek. In 1969 bracht Checker hun laatste single uit, “Your Love and My Love Collectively”, en bracht vervolgens de groep uit.

De Rhythm Aces bleven als groep optreden in Alabama met een voortdurend wisselende line-up tot in de jaren 2000. Bobby Moore is overleden nierfalen in Montgomery, Alabama, op 1 februari 2006, en zijn zoon, Larry Moore, werden de leider van de groep. The Rhythm Aces worden geboekt door het in Nashville gevestigde Crescent Moon Leisure. Bron

****Informeer AOC over eventuele geblokkeerde video’s. Bedankt!LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here