Home Carrière Bellen banen en werkgevers daadwerkelijk referenties? (beantwoord)

Bellen banen en werkgevers daadwerkelijk referenties? (beantwoord)

0
Bellen banen en werkgevers daadwerkelijk referenties?  (beantwoord)


Veel mensen vragen zich af of banen en werkgevers daadwerkelijk vaak referenties bellen, of dat ze dit slechts af en toe doen. En deze twijfel zorgt ervoor dat ze niet zeker weten of ze tijd moeten besteden aan het verstrekken van uitstekende referenties, of dat het zinvoller is om zich te concentreren op het solliciteren op meer functies.

Bellen banen en werkgevers daadwerkelijk referenties?

Dit bericht helpt u inzicht te krijgen in de waarschijnlijkheid dat een werkgever uw referenties belt, en of dat betekent dat ze geïnteresseerd zijn om u aan te nemen of niet.

Bellen werkgevers daadwerkelijk referenties?

Nu de wervingsprocessen steeds meer geautomatiseerd worden, vragen veel werkzoekenden zich af of potentiële werkgevers wel iemand op hun referentielijst bellen. Bij de meeste sollicitaties moet u minimaal één referentie opgeven, maar wordt er ook daadwerkelijk gebeld?

Hoewel wervingsmanagers en HR-afdelingen af ​​en toe afzien van het contacteren van referenties, zullen ze dat meestal wel doen. Dat betekent dat het nog steeds belangrijk is om betrouwbare referenties te verstrekken die iets met uw karakter en werkethiek kunnen zeggen. Uit recente enquêtes blijkt dat de meeste (meer dan 85 procent) werkgevers op enig second in het wervingsproces contact opnemen met referenties.

Maar wanneer potentiële werkgevers besluiten contact op te nemen met uw referenties, kan dit variëren.

In veel gevallen bellen werkgevers vroeg in het wervingsproces. Het maakt vaak deel uit van het vroege screeningproces waarbij besluitvormers kandidaten beginnen uit te sluiten om hun keuzes te beperken. Ze kunnen contact opnemen met referenties van sollicitanten die hun interesse wekken of van kandidaten die over alle kwalificaties beschikken die nodig zijn voor de functie.

In deze situation’s helpen telefoontjes wervingsmanagers te bepalen of u het waard bent om verder te gaan in het wervingsproces.

Sommige werkgevers doen het anders en reserveren referentieoproepen voor veel later in het wervingsproces. Het is uiteindelijk allemaal een kwestie van voorkeur en aanpak. Deze rekruteringsmanagers kunnen uitsluitend vertrouwen op uw cv en sollicitatievaardigheden om te bepalen of u een goede kandidaat bent. Zodra ze de kandidatenpool hebben teruggebracht tot een handvol topkeuzes, nemen ze contact op met referenties om externe perspectieven te krijgen over het potentieel van een potentiële werknemer. Deze aanpak bespaart tijd voor de rekruteringsmanager, waardoor hij slechts een handvol telefoontjes hoeft te plegen in plaats van honderden.

Dat zijn de twee meest voorkomende situation’s. Sommige werkgevers nemen mogelijk helemaal geen contact op met referenties. Hoewel deze situaties zeldzaam zijn, kunnen rekruteringsmanagers besluiten dat u een geweldige kandidaat bent zonder het perspectief van referenties.

Hoe dan ook, het is belangrijk om een ​​lijst met referenties te verstrekken die positief over u kunnen spreken. Zorg ervoor dat u uw referenties vertelt naar wat voor soort baan u solliciteert en waarop u wilt dat zij de nadruk leggen wanneer u contact met hen opneemt. Wervingsmanagers waarderen die informatie nog steeds, of ze nu uw referenties bellen tijdens het wervingsproces of niet. En sommige bedrijven kunnen later referenties uit het verleden bellen als u ooit in de operating bent voor een promotie.

Controleren werkgevers referenties als ze u niet gaan aannemen?

Veel werkgevers zullen contact opnemen met uw referenties voordat ze een baanaanbieding verlengen. Zoals eerder vermeld, zullen velen contact opnemen met referenties om feiten te checken en meer te weten te komen over uw kwalificaties zodra ze de pool van potentiële medewerkers hebben beperkt.

Het is een goed teken als werkgevers contact opnemen met referenties. Er zijn echter geen garanties! Ga er niet van uit dat je aangenomen wordt.

Het spreken met referenties is slechts een onderdeel van het wervingsproces en kan op elk second plaatsvinden. Er is geen gedefinieerde aanpak. HR-professionals ontwikkelen hun methoden om meer te weten te komen over potentiële medewerkers, al dan niet inclusief gesprekken met uw referenties.

Bovendien nemen sommige contactreferenties al veel eerder op, terwijl andere wachten tot ze een goed beeld hebben van uw kansen op succes in de functie.

U kunt enthousiast worden als u uit uw referenties hoort dat een rekruteringsmanager contact met hen heeft opgenomen. Dat is echter geen reden om op uw lauweren te rusten, uw zoektocht naar een baan cease te zetten of uw huidige baan te verlaten. De enige manier om te weten of u de baan krijgt, is door dit van een potentiële werkgever te horen.

Situaties waarin werkgevers het meest waarschijnlijk referenties bellen

Er zijn veel redenen waarom een ​​werkgever contact met uw referenties zou kunnen opnemen. De mensen die u in uw sollicitatie opneemt, zijn een andere bron die wervingsmanagers zullen gebruiken om meer over u te weten te komen. Het lijkt op uw cv en lijst met kwalificaties.

Web als andere bronnen zal de werkgever kiezen wanneer en hoe hij uw referenties gebruikt.

Een van de meest voorkomende situaties waarin HR een referentiecheck uitvoert, is tijdens het eerste aanwervingsproces. Dit gebeurt meestal na uw eerste sollicitatiegesprekken. Het is wanneer werkgevers hun due diligence voltooien om er zeker van te zijn dat u de juiste persoon voor de baan bent.

Pre-employment screening vindt plaats voordat bedrijven een baanaanbod doen. Mogelijk zijn er nog een paar andere kandidaten in de operating, en dit proces helpt werkgevers bij het nemen van hun definitieve beslissing. Screening omvat vele stappen, waaronder het controleren van uw kwalificaties, het uitvoeren van antecedentenonderzoeken, veiligheidsmachtigingen, enz.

Door contact op te nemen met uw referenties kan een werkgever zijn foundation in kaart brengen en last-minute problemen identificeren die hem reden kunnen geven om iemand anders te overwegen.

Een andere situatie waarin werkgevers contact opnemen met referenties is tijdens de vroege beoordeling van kandidaten. Afhankelijk van de functie kunnen rekruteringsmanagers honderden sollicitaties ontvangen die ze moeten beperken tot een veel beter beheersbaar aantal voordat ze met sollicitatiegesprekken beginnen.

In deze situatie gaat het bij het contacteren van referenties meer om het identificeren van wat jou onderscheidt van andere sollicitanten. Uw CV en kwalificaties kunnen op papier voldoen aan de eisen. Hetzelfde geldt waarschijnlijk voor verschillende anderen in de kandidatenpool.

Werkgevers kunnen contact opnemen met referenties om meer over u te weten te komen en aanvullende informatie te verkrijgen waarmee u zich van anderen kunt onderscheiden. Deze gesprekken kunnen meer licht werpen op uw capaciteiten en werkgevers helpen begrijpen wat u onderscheidt.

Human Sources kan ook contact opnemen met referenties lang nadat u een baan heeft gekregen. Hoewel referenties het vaakst worden gebruikt tijdens het wervingsproces, zijn deze contacten in verschillende situaties waardevol.

Hoewel werkgevers tijdens het wervingsproces veel over u zullen leren, zullen sommige aspecten van uw potentieel in deze rol pas duidelijk worden nadat u bent gaan werken. Werkgevers kunnen referenties raadplegen voor meer inzicht.

U worstelt bijvoorbeeld met een specifieke vaardigheid of geeft blijk van een punt van zorg waardoor wervingsmanagers zich afvragen of u wel de perfecte match bent. In die gevallen kunnen werkgevers referenties bellen om de zaken op te helderen. Ze kunnen ook met voormalige werkgevers praten om te zien of deze problemen eenmalige zaken of terugkerende problemen zijn.

Vragen die uw referenties vaak zullen worden gesteld

Wanneer een van uw referenties wordt gebeld door een potentiële baan, kunnen er veel verschillende vragen aan hen worden gesteld. Meestal zullen de gesprekken die ze voeren variëren, afhankelijk van uw relatie met elke individuele referentie. De vragen die zij aan een voormalige werkgever stellen, zullen bijvoorbeeld sterk verschillen van de vragen die zij aan een voormalige collega of opleider stellen.

Over het algemeen vallen vragen onder een van verschillende categorieën.

De eerste zijn die gericht op gedetailleerde verificatie. Personeelszaken kan een of meer aspecten van uw cv in twijfel trekken. Ze twijfelen niet noodzakelijkerwijs aan uw eerlijkheid, maar hebben mogelijk opheldering nodig over een vorige baan, certificering, knowledge van indiensttreding of reden van vertrek.

Contact opnemen met referenties is een geweldige manier om meer te leren. Ze nemen dus contact op met de persoon die het meest bekend is met uw cv.

Vragen kunnen ook gaan over specifieke kwalificaties en vaardigheden. Werkgevers bellen referenties om meer te weten te komen over wat u ter tafel brengt. Als u met een referentie spreekt over uw ervaringen uit het verleden, krijgt u waardevol inzicht in hoe deze kwalificaties zich kunnen vertalen in de open positie.

Wervingsmanagers kunnen ook vragen stellen over mushy abilities en immateriële kwaliteiten. Het vinden van de perfecte kandidaat houdt meer in dan het vinden van iemand met de juiste vaardigheden en opleiding. Je moet ook passen bij de cultuur van het bedrijf, weten hoe je met anderen moet samenwerken, enz.

Een van de beste manieren om deze kwaliteiten en kenmerken te leren kennen, is door te spreken met referenties die u in actie hebben gezien. Werkgevers kunnen vragen hoe u zich op kantoor voelt, hoe u zich voelt in een teamomgeving en meer. Velen zullen ook vragen stellen over situationele gewoonten en andere particulars die ze niet uit je cv zullen leren.

Voormalige werkgevers krijgen vaak gerichtere vragen. Wervingsmanagers vragen doorgaans naar uw prestaties in uw vorige banen, waarbij ze zich richten op relevante vaardigheden die van toepassing zijn op de nieuwe rol. Het is ook gebruikelijk dat werkgevers vorige werkgevers vragen hoe en waarom u bent vertrokken.

Worden al uw referenties gebeld?

Bedrijven kunnen meerdere referenties opvragen. In feite vereisen de meeste werkgevers dat u tijdens uw eerste aanvraag één tot drie opgeeft.

Zullen ze met hen allemaal contact opnemen? In veel gevallen zullen ze dat niet doen. Dat hangt echter allemaal af van het soort referenties dat u verstrekt en welke informatie werkgevers willen leren.

Er zijn geen gedefinieerde regels voor werkgevers die referenties bellen, en de aanpak van een rekruteringsmanager kan van sollicitatie tot sollicitatie verschillen. Het is gebruikelijk dat er met minstens één contact wordt opgenomen. In de meeste gevallen kiezen ze de referentie met de meeste informatie, zoals een voormalige werkgever.

Ze kunnen contact opnemen met iemand anders als ze meer willen weten of niet alle gewenste informatie uit één enkele referentie kunnen halen. Maar het komt zelden voor dat werkgevers iedereen bellen. Daarom is het belangrijk om referenties van hoge kwaliteit te selecteren die goed kunnen spreken over uw potentieel, prestaties en kwalificaties.

Conclusie

Zoals u kunt zien, bellen werkgevers vaak ten minste één van de door u opgegeven referenties. De grootste variabele is wanneer ze tijdens het wervingsproces besluiten dit te doen!

Daarom is het zo belangrijk om goede referenties op te geven bij het solliciteren. Niets kan uw vaardigheden zo goed verkopen als positieve suggestions van anderen!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here