Home Carrière Toptips van vrouwen in de techniek en techniek

Toptips van vrouwen in de techniek en techniek

0
Toptips van vrouwen in de techniek en techniek


Hier bij de Universiteit van Warwick proberen we een breed scala aan recruiters en organisaties naar de campus te halen. Ons doel is om u de grote verscheidenheid aan carrières te laten zien en de verhalen van contacten en alumni waarmee u involved kunt komen. Onlangs hielden we een avondnetwerkevenement met carrièreverhalen van vrouwen in de industrie.

Het panel bestond uit een reeks recruiters en vrouwen op het gebied van technologie en engineering en besprak hoe je kunt groeien en ontwikkelen in dit carrièregebied. Ons panel bestond uit vrouwen die stage liepen, afgestudeerden in hun vroege carrière tot en met vrouwen met iets van vijf tot twintig jaar in hun branche. Ze hadden allemaal iets te bieden, van het bestrijden van het imposter-syndroom en giftige zelfkritiek tot hoe je kunt opvallen en je carrière kunt navigeren. Hier zijn enkele van de belangrijkste afhaalrestaurants:

  1. Wees niet bang voor afwijzing. Het panel was duidelijk dat je meer spijt zult krijgen van de dingen die je niet hebt geprobeerd (of niet hebt aangevraagd) dan van de dingen die je niet hebt gedaan! Afwijzing definieert niet wie we zijn of wat we kunnen worden. Vat afwijzing niet persoonlijk op. Iedereen krijgt op een bepaald second in zijn leven te maken met afwijzing. Het enige wat we kunnen doen is proberen ervan te leren. Vraag wat je de volgende keer anders kunt doen.
  2. Zichtbaarheid. Denk bij het netwerken na over wat u uit de interactie moet halen. Met wie wil je spreken en waarom? Op het werk moet je proberen het initiatief te nemen en iets te zeggen. Wees zichtbaar – probeer niet op de achtergrond te blijven, maar wees degene die oplossingen aandraagt
  3. Netwerken. LinkedIn is niet de enige netwerktool die studenten en afgestudeerden kunnen gebruiken. Panelleden hebben ook gemarkeerd met DISCORD. Ze spraken ook over hoe je LinkedIn kunt gebruiken om verbinding te maken. Hun tip was dat je geen extravert hoeft te zijn om succesvol te kunnen netwerken op evenementen. Lees de vele netwerkartikelen hier op de carrièreblog. Vergeet ook niet dat er ook beroepsorganisaties zijn die je helpen bij het onderzoeken en netwerken. Je kunt je daarbij aansluiten als studentlid.
  4. Versla je interne criticus- en bedriegersyndroom. Het was misschien een verrassing dat de succesvolle vrouwen in het panel deze gevoelens ook hadden ervaren. Succesvolle en getalenteerde mensen twijfelen vaak aan zichzelf en hun werk. Onthoud dat vertrouwen iets is dat je moet laten groeien. Herinner jezelf eraan dat je daar/hier bent met een reden en onthoud dat wij vaak onze grootste criticus zijn.
  5. Wees open. Probeer dingen uit waar je nieuwsgierig naar bent. Nieuwsgierigheid helpt je om je gedurende je hele carrière te blijven ontwikkelen. Probeer uit je comfortzone te stappen, need dit is waar de groei zit en het zorgt ervoor dat je beter zichtbaar bent en anderen de kans geeft je te zien. vertel mensen waar je van geniet. dingen doen zichtbaarheid is essentieel. Hoe. Jij presenteert jezelf en bepaalt hoe anderen je zien. Een eerste baan is een stap in de richting van wat je wilt doen, zelfs als je niet wist dat dit een optie was.
  6. Vraag om suggestions. Constructieve suggestions is een manier om vooruitgang te boeken en jezelf te ontwikkelen. Je kunt dit vragen aan supervisors, friends en mentoren. Kijk naar de berichten die je terugkrijgt. Focus niet alleen op het negatieve, maar kijk naar wat je al goed doet en bouw hierop verder. Vraag hoe u zich kunt ontwikkelen op de gebieden waar u zich op wilt richten. Onderzoek naar jezelf is web zo belangrijk als onderzoek naar de recruiters.
  7. Maak influence bij Interview. Er waren veel suggesties over hoe dit te doen. Eén daarvan was door te begrijpen dat u het bedrijf web zo vaak interviewt als dat u wordt geïnterviewd! Begrijp dat interviewers vaak ook nerveus zijn. Ze willen de juiste persoon voor de rol krijgen, en u moet het bewijs leveren van uw ervaring en uzelf. Neem dus de tijd om uw scala aan zachte vaardigheden te verkennen en bewijs te leveren. Bereid je goed voor op de rol, ken de branche en het bedrijf. Je kunt ook echte influence toevoegen door vragen te stellen tijdens een sollicitatiegesprek. Laat zien dat je meer over hen en hun reis wilt weten. Hier kunt u commercieel bewustzijn opbouwen en aantonen.

De panelleden herinnerden ons eraan dat het tonen van uw enthousiasme in het willen leren/aanpassen een grote bijdrage levert aan uw carrière. Ze lieten ons ook achter met de gedachte dat als je het antwoord niet weet, er niet zoiets bestaat als een domme vraag!

Als je een Warwick-student bent, zijn er veel workshops en evenementen om je te helpen. Uit het Feminine ontwikkelingsprogramma Gedijen door naar de centrale Careers evenementen en workshops, dus mis het niet! Daarnaast is er de Google-campagne en het programma Ik ben opmerkelijkLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here