Home Carrière Betere zakelijke beslissingen nemen – de ondernemersgids

Betere zakelijke beslissingen nemen – de ondernemersgids

0
Betere zakelijke beslissingen nemen – de ondernemersgids


Het starten en runnen van een succesvol bedrijf komt neer op verschillende factoren.

Uw bedrijfsidee speelt uiteraard een belangrijke rol bij het bepalen of uw bedrijf het eerste jaar overleeft. (Als je denkt dat een geweldig idee alles is wat je nodig hebt om een ​​waterdicht merk op te bouwen, overweeg dat dan 20% van de bedrijven mislukt binnen een jaar, en slechts 52% overleeft de periode van vijf jaar.) Uw marketingstrategieën (en de effectiviteit waarmee u ze volgt) zullen u ook helpen of ervan weerhouden uw doelen te bereiken. En er is altijd het factor geluk.

Maar het maakt niet uit hoeveel aandacht je eraan besteedt beginnenduw bedrijf, wat de grootste impression zal hebben op de vraag of u al dan niet winst maakt, zal uw besluitvormingsproces zijn.

Als u betere zakelijke beslissingen wilt nemen, vindt u hier de ondernemersgids om ervoor te zorgen dat al uw keuzes tot winst leiden.

Stel SMART-doelen in

Een van de beste manieren om te garanderen dat uw zakelijke beslissingen tot gunstige resultaten leiden, is door te leren hoe u SMART-doelen kunt stellen.

Wat u ook wilt bereiken, zorg ervoor dat u uw potentieel niet onderschat of overschat. En nog belangrijker: om te slagen, moet u leren hoe u langetermijndoelen kunt omzetten in uitvoerbare stappen om u te brengen waar u wilt zijn.

Door te leren over SLIMME doelstellingen (specifiek, meetbaar, haalbaar, related en tijdgebonden), kunt u een routekaart opstellen om uw bedrijfsdoelen te bereiken En zorg ervoor dat u op koers blijft.

delegatie

Stel een winnaarsteam samen

Een crew is zo sterk als de zwakste schakel. Om als ondernemer betere zakelijke beslissingen te kunnen nemen, moet u er dus voor zorgen dat u zich omringt met de beste mensen.

Idealiter zouden uw medewerkers goed moeten zijn in wat ze doen hebben een passie voor groei. Nog belangrijker: als u het proces van het selecteren en trainen van een nieuw teamlid doorloopt, zorg er dan voor dat u de wijsheid heeft om naar hun inbreng te luisteren en deze in overweging te nemen bij het uitstippelen van toekomstige stappen.

Besteed aandacht aan uw cashflow

De meeste ondernemers een hekel hebben aan boekhouding. Maar de waarheid is dat een goede grip op uw financiën u helpt voorkomen dat u onnodige risico’s neemt of ronduit slechte beslissingen neemt.

Als u verantwoordelijk bent voor de financiën van uw organisatie, wees dan ijverig en gedetailleerd. Of, als u een van de gelukkige mensen bent die de hulp van een skilled heeft, doe dan uw finest om hun advies op te volgen om de financiële gezondheid van uw bedrijf te garanderen.

Blijf op de hoogte van nieuws en developments uit de sector

Er is geen manier om een ​​succesvol bedrijf te runnen als je niet op de hoogte blijft van nieuws en developments uit de sector – tenminste niet in deze snelle, competitieve wereld.

Als u er dus zeker van wilt zijn dat u alleen solide zakelijke beslissingen neemt, maak er dan uw taak als ondernemer van om op de hoogte te blijven van alles wat met uw bedrijf te maken heeft.

Schrijf je in voor een paar nieuwsbrieven voor oprichters van startups. Houd de wensen en behoeften van uw doelgroep in de gaten through sociaal luisteren. En volg de zakelijke activiteiten van uw concurrenten om ervoor te zorgen dat u niet achterop raakt op het gebied van product- of servicekwaliteit.

Geef prioriteit aan klantervaring

De hedendaagse consument is erg kieskeurig. En als u niet aan hun verwachtingen voldoet, kunt u er zeker van zijn dat ze van merk zullen wisselen.

Uit gegevens blijkt dat zelfs 80% van de kopers zullen van leverancier veranderen vanwege een slechte klantervaring. Als u uw klanten dus wilt behouden en uw bedrijf op de lange termijn wilt opbouwen, moet u uw klanten de perfecte winkelervaring bieden.

Bedenk welke unieke voordelen u uw publiek kunt bieden. Ga tot het uiterste met klantenservice. Vergeet ten slotte niet om betaalbare (of beter nog: free of charge) verzendopties en free of charge retourzendingen aan te bieden. Deze staan ​​doorgaans hoog op de lijst van aankoopbeïnvloedende factoren van mensen.

Moederschap betekent voor mij niet meerdere vacatures

Meet resultaten en pas strategieën dienovereenkomstig aan

Final however not least: om als ondernemer betere zakelijke beslissingen te nemen moeten start met het meten van resultaten. Op die manier kunt u uw strategieën en activiteiten aanpassen en ervoor zorgen dat u er alles aan doet om uw doelen te bereiken.

Definieer het meest relevante KPI’s voor uw bedrijf. Vind manieren om analyseer uw resultaten (ook als u alleen Google Analytics gebruikt). En doe uw finest om een ​​flexibele aanpak te ontwikkelen voor het runnen van uw bedrijf, waarbij u niet alleen maar afhankelijk bent van uw bedrijf reageren op wat er om je heen gebeurt.

Ter afsluiting

Een succesvol bedrijf opbouwen en runnen is nooit eenvoudig. En als je het al eerder hebt gedaan, weet je dat het ondernemersleven veel uitdagingen met zich meebrengt.

Niettemin kunt u het werk (in ieder geval een klein beetje) beter beheersbaar maken, zolang u maar weet hoe u de finest mogelijke zakelijke beslissingen kunt nemen.

Als u de stappen in deze handleiding volgt, bent u op de goede weg. En vergeet natuurlijk niet om uw strategieën te verrijken met gegevens uit het echte leven en uw unieke ervaring. Op die manier bereid je jezelf voor op geweldige dingen.

Deze gastpost is geschreven door Sarah Kaminski


Sarah Kaminski is een levensgenieter, zoeker naar positiviteit en een nieuwsgierigheidsliefhebber. Ze heeft een passie voor een milieuvriendelijke levensstijl en is dol op haar katten. Ze is een fervent lezer die graag reist als de tijd het toelaat.

*****

Mevrouw Carrièremeisje streeft ernaar waardevolle inzichten te bieden waar u gebruik van kunt maken. Wilt u meer zien van onze columnisten en gastauteurs, controleer deze ouT! Of abonneren naar onze wekelijkse e-mail met onze nieuwste artikelen. Wij zijn ook aanwezig op Medium!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here