Home Voeding Mediterraanse bonensoep – Sharon Palmer, de plantaardige diëtist

Mediterraanse bonensoep – Sharon Palmer, de plantaardige diëtist

0
Mediterraanse bonensoep – Sharon Palmer, de plantaardige diëtist


In de Middellandse Zee vind je hartige bonenstoofschotels en soepen, zoals deze Mediterraanse Heirloom Bonensoep, die zijn als een maaltijd in een kom, vooral in combinatie met wat knapperig volkorenbrood en misschien een frisse groene salade ernaast. Gevuld met gestoofde bonen en de smaken van ui, knoflook, wortelen, selderij en kruiden, roept deze soep pure troost op in een kom. Heerlijk, bevredigend en budgetvriendelijk, je begrijpt waarom deze rustieke soepen door de eeuwen heen zo’n kern van traditionele diëten zijn geweest. Ze bieden een maaltijd boordevol voedingsstoffen die energie geeft om de dag door te komen.

Wat zijn erfstukbonen?

Dit veganistische glutenvrije recept voor mediterrane erfstukbonensoep is gebaseerd op erfstukbonen: ongebruikelijke bonen die door boeren van hun gewassen zijn gered om opnieuw te worden geplant, web als erfstukken. Er is een wereld van ongebruikelijke gedroogde erfstukbonen –Oog van de GeitRatelslang, Flageoletbonen. Hoewel je die erfstukbonen zeker kunt ruilen voor iets dat je overal kunt vinden, zoals gedroogde cranberry, lima of cannellinibonen. Heirloom-bonen zijn ongewone bonenvariëteiten die boeren tijdens hun oogst vonden en die de zaden bewaarden om het volgende jaar opnieuw te planten – in wezen gewaardeerde erfstukken! Misschien was het een uitloper met een levendige kleur, een ongewoon patroon of een grote vorm. Wat het ook was, de boer selecteerde die ene plant om de bonen te oogsten (die ook zaden zijn voor het volgende jaar) en deze opnieuw te planten, waarbij de unieke plant voor altijd behouden bleef. kwaliteiten van die bonenplant. Daarom hebben we tegenwoordig zoveel prachtige, unieke bonenvariëteiten! In dit recept heb ik Eye of the Goat-bonen gebruikt. Maar ik heb zoveel coole bonen gevonden op boerenmarkten en winkels over de hele wereld om mee terug te nemen naar mijn keuken. Met een lange houdbaarheid kunt u erfgoedbonen verzamelen die u het hele jaar door in uw keuken kunt gebruiken.

Voedingsnotities

Deze betaalbare soep is eenvoudig en vullend en rijk aan voedingsstoffen, waaronder een goede voorraad plantaardige eiwitten, gezonde vetten, vezels, langzaam verteerbare koolhydraten, mineralen zoals magnesium en ijzer, en vitamines zoals vitamine C en Okay, en fytochemicaliën. Probeer dit recept ook als glutenvrije en veganistische soepoptie. Je kunt deze bonensoep maken zonder toegevoegd zout, olie of suiker (SOS) door ook het zout en de olijfolie weg te laten.

Afdrukken

klok klokpictogrambestek bestek icoonvlag vlagpictogrammap mappictograminstagram instagram-pictogrampinterest Pinterest-pictogramFb Fb-pictogramafdrukken afdrukpictogramvierkanten vierkantjes icoonhart hart icoonhart solide hart solide pictogram

Beschrijving

Deze eenvoudige, bevredigende mediterrane bonensoep zit boordevol goede voeding om u de hele dag van gezondheid en energie te voorzien. Deze betaalbare, veganistische, glutenvrije bonensoep is gebaseerd op slechts een paar basisingrediënten en is gebaseerd op de erfstukbonen, gewaardeerde bonen die van generatie op generatie zijn doorgegeven. 1. Plaats erfstukbonen in a grote pot, bedek met 5 cm water en dek af met het deksel. Laat het een nacht weken (ongeveer 8 uur).
 2. Giet het water uit de bonen.
 3. Voeg bouillon en water toe aan de bonen in de pan, dek af en breng aan de kook.
 4. Zet het vuur middelhoog en voeg ui en knoflook toe. Laat 30 minuten koken, af en toe roeren.
 5. Voeg wortels, selderij, tijm, oregano, peper en zout toe (optioneel). Roer goed, dek af met een deksel en laat nog 30-60 minuten koken, afhankelijk van het soort boon. Kook tot de bonen gaar en toch enigszins stevig zijn.
 6. Tomatenpuree toevoegen en goed roeren.
 7. Voeg de gehakte boerenkool toe, dek af met een deksel en haal van het vuur. Besprenkel met olijfolie (indien gewenst), dek af en laat 5 minuten staan ​​om de boerenkool zacht te maken.
 8. Serveer onmiddellijk, of bewaar restjes maximaal 5 dagen in de koelkast.
 9. Maakt 10 porties.

 • Voorbereidingstijd: 15 minuten
 • Kooktijd: 60 minuten
 • Categorie: Soep
 • Keuken: Amerikaans

Voeding

 • Portiegrootte: 1 portie
 • Calorieën: 193
 • Suiker: 4 gram
 • Natrium: 292 mg
 • Vet: 1 gram
 • Verzadigd vet: 0 gram
 • Koolhydraten: 21 gram
 • Vezel: 13 gram
 • Eiwit: 12 gram

Trefwoorden: bonensoep, erfstukbonen

Voor andere soeprecepten, bekijk het volgende:

Gerst Groentesteensoep
Veganistische Pho met Tofu
Carnavalspompoensoep met kurkuma
Veganistische tortillasoep
Rokerige Zoete Aardappel Chili
Vegetarische Pozole Verde
Komkommer Avocado Koude Soep

Als Amazon-influencer verdien ik met in aanmerking komende aankopen. Voor meer informatie over affiliate hyperlinks, klik op hier.

Meer hulpmiddelen om de goedheid te eten en te beleven

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here