Home Concert Bobby Gentry-ODE AAN BILLIE JOE

Bobby Gentry-ODE AAN BILLIE JOE

0
Bobby Gentry-ODE AAN BILLIE JOE


Roberta Lee Streeter (geboren 27 juli 1944), professioneel bekend als Bobbie Gentry, is een Amerikaanse singer-songwriter die bekend staat als een van de eerste vrouwelijke countryartiesten die haar eigen materiaal componeerde en produceerde. Haar liedjes putten doorgaans uit haar Mississippi-roots om vignetten uit het zuiden van de Verenigde Staten te componeren.

Gentry verwierf internationale bekendheid met haar intrigerende Southern Gothic-verhaal ‘Ode to Billie Joe’ in 1967. Het nummer stond vier weken lang op nummer 1 in de Billboard Sizzling 100-hitlijst en werd vierde in de Billboard-eindejaarslijst van 1967. en verdiende haar Grammy Awards voor Finest New Artist en Finest Feminine Pop Vocal Efficiency in 1968. Gentry scoorde elf singles in de Billboard Sizzling 100 en vier singles in de High 40 van het Verenigd Koninkrijk. Haar album Fancy leverde haar een Grammy-nominatie op voor Finest Feminine Pop Vocal. Prestatie. Na haar eerste albums had ze een succesvolle reeks variétéshows op de Las Vegas Strip. Ze verloor haar interesse in optredens eind jaren zeventig en woont sindsdien privé in Los Angeles.

en.m.Wikipedia.orgLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here