Home Carrière “Waarom wil je vanuit huis werken?” Suggestions en voorbeelden

“Waarom wil je vanuit huis werken?” Suggestions en voorbeelden

0
“Waarom wil je vanuit huis werken?”  Suggestions en voorbeelden


“Waarom wil je vanuit huis werken” is een vraag die je onvermijdelijk zult krijgen als je een externe functie wilt. Veel sollicitanten zullen dit als een van de belangrijkste punten van de baan beschouwen, en werkgevers willen weten waarom dit je aanspreekt.

Waarom wil je thuiswerken

Deze gids leert u hoe u een uitstekend antwoord kunt voorbereiden dat een geweldige indruk maakt.

De reden waarom interviewers deze vraag stellen

Werken op afstand is over de hele wereld steeds gebruikelijker geworden en veel bedrijven beseffen welke voordelen dit biedt. Hoewel sommige organisaties nog steeds de voorkeur geven aan het kantoor, bieden veel organisaties hybride werkarrangementen of volledig externe mogelijkheden.

Natuurlijk zijn er bepaalde risico’s verbonden aan het toestaan ​​van werknemers om op afstand te werken. Sollicitatievragen als deze zijn bedoeld om wervingsmanagers te helpen deze valkuilen te vermijden en er tegelijkertijd voor te zorgen dat de mensen die zij deze vrijheid verlenen, aan de behoeften van het bedrijf kunnen voldoen.

Mogelijkheden om thuis te werken zijn zeer gewild. Ze bieden werknemers een flexibelere werkregeling. Helaas zien sommige werkzoekenden dit als een kans om te ontspannen terwijl ze toch een salaris ontvangen. Wervingsmanagers willen dit soort kandidaten koste wat het kost vermijden.

“Waarom wil je thuiswerken?” is een vraag die helpt om je ware motivaties te onthullen. Het kan ook uw potentieel voor succes benadrukken in een anderszins onorthodoxe werkomgeving. Thuiswerken is niet voor iedereen weggelegd, en werkgevers gebruiken dit soort vragen vaak om de kans op succes te peilen als ze de kans krijgen.

Het is een belangrijke vraag, en je kunt ervan uitgaan dat deze tijdens je sollicitatiegesprek naar voren komt als er sprake is van werken op afstand.

Antwoord op de vraag “Waarom wil je thuis werken?”

Uw antwoord op deze vraag zal een enorme affect hebben op uw kansen om vooruitgang te boeken in het wervingsproces. Hoewel andere vragen belangrijk zijn, letten rekruteringsmanagers goed op hoe u deze beantwoordt, omdat dit een directe affect heeft op het bedrijf en uw potentieel voor succes in deze specifieke rol.

Hier volgen enkele ideas voor het ontwikkelen van een antwoord dat de juiste indruk achterlaat bij werkgevers.

1. Leg uit welke positieve affect dit zal hebben op uw werk en het bedrijf

Een van de beste manieren om deze vraag te beantwoorden is door leiding te geven aan de positieve affect die werken op afstand kan hebben. Concentreer u niet alleen op de voordelen die u moet behalen. Het is belangrijk om ook de voordelen voor het bedrijf te benadrukken.

Neem de tijd om echt na te denken over waarom u op afstand wilt werken. Vermijd de voor de hand liggende clichés, zoals in je pyjama kunnen werken of lange reistijden vermijden. In plaats van, Concentreer u op de manier waarop deze kans rechtstreeks van invloed kan zijn op uw succes en op het inkomen van uw werkgever.

U kunt bespreken hoe thuiswerken de productiviteit maximaliseert en u helpt uw ​​beste werk te produceren. Veel mensen kunnen zich bijvoorbeeld gemakkelijker op hun werk concentreren in een omgeving waar ze volledige controle over hebben. U zou kunnen zeggen dat u efficiënter zou kunnen werken in uw thuiskantoor dan in een gedeeld bedrijfskantoor.

Focus op realistische impacts. Naast meer productiviteit kunt u bespreken hoe de mogelijkheid ruimte schept voor een betere tijdoptimalisatie en minder afleiding op de werkplek.

Bespreek vervolgens de positieve gevolgen die werken op afstand voor uw werkgever kan hebben. Enkele voorbeelden zijn lagere overheadkosten, betere bereikbaarheid buiten de reistijden, grotere tevredenheid op de werkplek voor werknemers zoals u en meer.

Leid met die positieve effecten. U wilt rekruteringsmanagers ervan overtuigen dat uw motivatie werkgericht is en dat deze kans u en het bedrijf ten goede zal komen. Benadruk dat het een wederzijds voordelige regeling is.

2. Verbind uw antwoord met uw doelen en motivaties

Een andere manier om een ​​indrukwekkend antwoord te formuleren, is door te laten zien hoe thuiswerken aansluit bij jouw situatie carrièredoelen.

Deze aanpak kan lastig zijn. Je wilt je niet te zwaar concentreren op persoonlijke doelen en motivaties. Het is prima om die ter sprake te brengen (daar komen we later op terug), maar als je bespreekt waarom jij de juiste persoon bent om deze baan op afstand te krijgen, moet je prioriteit geven aan carrièregerelateerde doelen en motivaties.

Uw doel kan bijvoorbeeld zijn om meer autonomie te krijgen bij het benaderen van uw werk. Misschien bent u een zelfstarter en werkt u actief aan het verbeteren van uw tijdmanagementvaardigheden. U kunt eenvoudig de punten verbinden met thuiswerken om te laten zien dat deze mogelijkheid geschikt voor u is.

Denk na over wat u in uw carrière wilt bereiken en overweeg hoe werken op afstand previous in die grotere ambities.

3. Wees niet bang om de persoonlijke voordelen van werken op afstand te delen

Veel werkzoekenden aarzelen om de persoonlijke voordelen van thuiswerken ter sprake te brengen. Het is echter onrealistisch om ze volledig te vermijden. Wervingsmanagers en bedrijfsleiders begrijpen dat mensen meer vrijheid willen in hun carrière en de manier waarop ze werken. Ze weten dat het voor veel mensen een enorm doel is om de mogelijkheid te krijgen om op afstand te werken.

Wees niet verlegen om enkele persoonlijke voordelen te bespreken die thuiswerken u zou opleveren. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u iemand thuis heeft voor wie u moet zorgen, en een baan die u thuiswerkt, helpt u het evenwicht te bereiken dat u nodig heeft.

Hoe het ook zij, je kunt erover praten. Wervingsmanagers zijn mensen en ze weten dat iedereen zijn of haar niet-carrièregerelateerde redenen heeft om vanuit huis te willen werken.

Dat gezegd hebbende, laat persoonlijke voordelen niet overheersen hoe deze kans het bedrijf ten goede zou komen. Leid bij deze reactie altijd het bedrijf eerst op de eerste plaats. Bespreek hoe werken op afstand een positieve invloed heeft op het bedrijf voordat u op persoonlijke voorkeuren ingaat.

Overweeg indien mogelijk om met de twee te trouwen. U kunt bijvoorbeeld vermelden dat thuiswerken het gemakkelijker maakt om u te concentreren op uw fysieke en mentale welzijn. Dat zou leiden tot minder ziektedagen en betere resultaten voor de organisatie.

Bespreek altijd eerst de bedrijfsvoordelen, maar wees niet bang om te praten over hoe een thuiswerkregeling uw leven kan verbeteren.

4. Oefen je antwoord

Onze laatste tip is eenvoudig: Oefen!

Het bedenken van redenen waarom u op afstand wilt werken, vergt wat denkwerk. Het is een complexe vraag die veel onthult over uw potentieel in de rol. Als u er niet voldoende over nadenkt en aandacht aan besteedt, kan dit ertoe leiden dat u een minder dan geweldige reactie geeft.

Denk na over uw redenen om van deze mogelijkheid gebruik te maken en ontwikkel ruim vóór uw sollicitatiegesprek een antwoord. U hoeft geen script te schrijven, u leest het woordelijk. Als u dit wel doet, kan uw antwoord robotachtig en niet authentiek klinken.

Weet in plaats daarvan welke punten u naar voren wilt brengen en wat u wilt zeggen. Oefen met het geven van uw antwoord en probeer suggestions van anderen te krijgen. Hoe comfortabeler u zich voelt bij het beantwoorden van deze vraag, hoe zelfverzekerder u overkomt tijdens uw sollicitatiegesprek.

Wat u moet vermijden in uw antwoord op te nemen

Nu je weet hoe je een goede reactie kunt creëren, gaan we een aantal dingen bespreken die je moet vermijden. Deze vraag heeft meer gewicht dan je misschien beseft. Het verkeerde zeggen kan uw kansen op een baan onmiddellijk verpesten, dus u moet de tijd nemen om de zaken goed te krijgen.

Concentreer u niet uitsluitend op uzelf

We hebben al aangegeven hoe belangrijk het is om meer te focussen op de voordelen van het bedrijf als je vanuit huis werkt, maar het is de moeite waard om dit te herhalen! Als uw antwoord uitsluitend om uzelf en uw persoonlijke voordelen draait, geeft dit de verkeerde boodschap af.

Thuis willen werken moet voor zowel u als het bedrijf voordelig zijn. Het is prima om over enkele persoonlijke voordelen te praten, maar u moet manieren vinden om deze aan uw werkgever te koppelen. Als je dit doet, laat je zien dat je begrijpt dat thuiswerken meer is dan alleen maar een leuk extraatje.

Zeg niets dat luiheid impliceert

Zeg nooit iets wat impliceert dat u gewoon te lui bent om naar kantoor te gaan! Het is verrassend eenvoudig om deze fout te maken. U kunt bijvoorbeeld vermelden dat u er een hekel aan heeft om u aan te kleden of vroeg op te staan ​​om naar uw werk te gaan. Luiheid is nooit iets dat je ter sprake wilt brengen tijdens een sollicitatiegesprek.

Concentreer u in plaats daarvan op hoe thuiswerken u een betere werknemer zal maken.

Geen kwalijke kantoorcultuur

Veel mensen willen thuiswerken om even weg te zijn van kantoor. Er zijn waarschijnlijk dingen die u niet leuk vindt aan de kantoorcultuur, maar u moet ze niet ter sprake brengen in uw antwoord. Praat niet negatief over eventuele kantoorclichés, de cultuur van uw bedrijf of het milieu. Zorg er ook voor dat u niets zegt over het haten van leidinggevend toezicht.

Bedrijven hechten nog steeds waarde aan de werkcultuur en de kantooromgeving. Als je daar een slechte mond over maakt, denken ze misschien dat je niet goed bij de organisatie previous.

Impliceer niet dat u moeite zult hebben

Tot slot: zeg niets dat impliceert dat dit een poging is om problemen op te lossen die u in uw huidige functie ondervindt. Vermeld bijvoorbeeld niet dat je het samenwerken met anderen uitdagend vindt en thuis wilt werken, need dat is de perfecte manier om daaraan te ontsnappen.

Je probeert nog steeds een baan te vinden! Het benadrukken van negatieve punten over uw prestaties of potentieel kan ervoor zorgen dat er twijfel in de hoofden van een rekruteringsmanager kruipt.

Voorbeeldantwoorden

Er zijn veel goede manieren om te antwoorden op de vraag: “Waarom wil je thuis werken?” Uw antwoord moet uniek zijn voor uw situatie, ervaringen en het bedrijf waarvoor u solliciteert. Maar we hebben verschillende voorbeelden om u in de goede richting te begeleiden.

Voorbeeld 1

Onze eerste is een overweldigende reactie van een kandidaat die vanuit huis wil werken als marketingprofessional. Hun werk vergt een aanzienlijke creatieve inbreng, en dat feit gebruiken ze om hun redenering waarom ze op afstand willen werken uit te leggen.

“De belangrijkste reden dat ik vanuit huis wil werken, is om meer creatief potentieel voor mijn projecten te ontsluiten. Door meer flexibiliteit in de plek waar ik werk, kan ik me op mijn eigen voorwaarden op de dag voorbereiden. Ik geloof dat ik hierdoor creatiever kan zijn en tegelijkertijd mijn productiviteit kan maximaliseren.

Momenteel besteed ik bijna twee uur aan het voorbereiden en pendelen naar mijn werk. Die tijd kan ik besteden aan het ontwikkelen van meer ideeën. Door vanuit huis te werken, heb ik volledige controle over mijn tijd en omgeving, waardoor ik effectiever resultaten kan boeken.”

Voorbeeld 2

Ons tweede voorbeeld is van een werkzoekende die de tijd die hij bespaart door thuis te werken hoopt te gebruiken voor professionele ontwikkeling. Het is een goed antwoord omdat het zich richt op voordelen die rechtstreeks van invloed zijn op het bedrijf.

“Ik wil vanuit huis werken omdat ik hierdoor minder tijd aan woon-werkverkeer zou kunnen besteden en meer tijd zou kunnen besteden aan het verbeteren van mijn vaardigheden als datawetenschapper. Hoewel ik al bedreven ben in Python en data-analyse, hoop ik meer te leren over data-automatisering. Automatisering kan de productiviteit van het bedrijf aanzienlijk verhogen, en ik verwacht dat ik de tijd die ik bespaar door thuis te werken, zal gebruiken om te leren hoe ik die systemen kan bouwen.

Ik wil mijn tijd graag verstandiger gebruiken terwijl ik in een omgeving met minder afleiding werk.”

Voorbeeld 3

Ons laatste voorbeeld richt zich meer op wat het bedrijf te winnen heeft. De werkzoekende bespreekt hoe de organisatie geld kan besparen en tegelijkertijd meer voordelen voor de werknemers kan bieden.

“Thuiswerken is een aanpak die voor beide partijen voordelig is, en er zijn veel redenen waarom ik deze kans wil aangrijpen. In onze branche kan het meeste van ons werk effectiever buiten kantoor worden gedaan. Ik gebruik met succes berichtensystemen die ervoor zorgen dat het workforce goed verbonden blijft, waardoor we minder tijd hoeven te besteden aan woon-werkverkeer en meer tijd beschikbaar zijn voor onze klanten.

Thuiswerken zou mij geld besparen en tegelijkertijd de overheadkosten voor het bedrijf verlagen. Uiteindelijk geloof ik dat de regeling mij zou helpen effectiever resultaten te boeken en tegelijkertijd een beter evenwicht tussen werk en privéleven te bereiken. Dat zou niet alleen mij ten goede komen, maar het bedrijf zou ook veel te winnen hebben bij meer autonomie en productiviteit van de medewerkers.”

Conclusie

Bij het beantwoorden van de vraag ‘Waarom wil je thuiswerken’ draait het allemaal om het vinden van voordelen voor jou en je werkgever. Als het duidelijk wordt dat je er om de juiste redenen aan begint (in plaats van een kans te willen hebben om te ontspannen), heb je een grote kans om de baan binnen te halen.

Neem dus de tijd, oefen je antwoord en maak indruk op je interviewer!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here