Home Carrière 5 eigenschappen van mensen die gerespecteerd worden op het werk

5 eigenschappen van mensen die gerespecteerd worden op het werk

0
5 eigenschappen van mensen die gerespecteerd worden op het werk


Ik had onlangs een triest loopbaancoachingsgesprek met een uiterst succesvolle vrouw. Toen ze mij haar carrièreverhaal vertelde, wat al mijn klanten doen, zat haar verhaal vol met situaties waarin misbruik van haar werd gemaakt, waarin ze niet het respect kreeg dat ze verdiende.


Als loopbaancoach laat ik iedereen zijn of haar loopbaanverhaal vertellen, omdat ik op foundation van het verhaal altijd kan vertellen waar jouw knelpunten en obstakels liggen. En voor deze vrouw betekende het duidelijk dat ze in situaties terechtkwam waarin ze haar niet zouden respecteren. Ze was bijna in tranen toen ze me dit vertelde, maar ze was nog steeds zo professioneel, en toen zei ze: ‘Wat is er nodig, JT? Wat is er nodig voordat ik in een van deze omgevingen beland en er geen misbruik van wordt gemaakt?

Ik wilde haar geen klopje geven, dus zei ik dat ik er een nachtje over ging slapen en dan terug zou komen en haar de eigenschappen zou vertellen die ik zie bij mensen die gerespecteerd worden op het werk en daarom de beste carrièremogelijkheden krijgen. Die vijf eigenschappen wil ik met je delen omdat ik het belangrijk vind dat iedereen ze hoort.

1. Ze zien zichzelf als één bedrijf.

De eerste eigenschap die ik zie bij mensen die op het werk gerespecteerd worden, is dat ze zichzelf altijd zien als een ‘business-of-one’. Ze werken niet voor een bedrijf. Ze werken met hen. Zij werken met hen samen. Daarom, direct buiten de poort, is er wederzijds respect. Als ze dan geen respect meer voor je hebben, kun je een gesprek voeren en hen vertellen dat ze dit óf goed gaan regelen, óf dat je een nieuwe companion gaat zoeken omdat je niet op die manier behandeld zult worden. Je laat jezelf niet zo behandelen. Het gaat over het stellen van grenzen en het aanpakken van het gebrek aan respect voordat het uit de hand loopt. Gerespecteerde medewerkers kunnen deze grenzen communiceren zonder laborious te zijn.

2. Het zijn geen klagers; Ze zijn nieuwsgierig.

Professionals luisteren naar het gesprek van een vriend om hem door een carrière-uitdaging heen te helpenGrote voorraad

Het tweede kenmerk is dat ze geen klagers zijn; ze zijn nieuwsgierig. Niemand werkt graag met klagers. De mensen die op het werk gerespecteerd worden, komen niet binnen en dumpen een probleem op het bureau van een supervisor. In plaats daarvan ontmoeten ze mensen als ze een probleem zien en worden ze nieuwsgierig. Ze stellen vragen. Ze proberen het te begrijpen. Een van hun favoriete uitdrukkingen is ‘assist me het te begrijpen’. Ze stellen verhelderende vragen om tot de bron van het probleem te komen, zodat de mensen met wie ze praten hopelijk het probleem kunnen beseffen, maar als dat niet het geval is, geeft het hen toestemming om er vervolgens op te wijzen en een gesprek te voeren.

3. Ze stellen vragen in plaats van mensen de baas te zijn.

Vrouw vraagt ​​haar baas om loonsverhogingGrote voorraad

De derde eigenschap is dat ze heel goed worden in ‘vragen, niet vertellen’. Ze zijn niet de baas over iedereen. Ze vertellen niet iedereen wat ze moeten doen. Ze weten hoe ze vragen moeten stellen, zodat dingen de ideeën van anderen worden en ze krijgen toestemming om vervolgens hun standpunten, hun ideeën en hun perspectieven te delen. Zo krijgen ze buy-in. Zo krijgen ze consensus. En nogmaals, het is de manier waarop ze het respect van mensen winnen en behouden.

4. Ze praten over hun resultaten, niet over hun karakter.

CMO praat met zijn marketingteam tijdens een bijeenkomstGrote voorraad

Het vierde kenmerk is dat ze over hun resultaten praten. Ze praten niet over hun karakter. Je weet dat je je grootste zelfvoorvechter op de werkvloer moet zijn, en je wordt aangenomen om te sparen of geld te verdienen. Je bent ingehuurd om problemen op te lossen en pijn te verlichten, dus als je het hebt over de resultaten die je hebt behaald, als je het hebt over wat werkelijk gewaardeerd wordt, niet dat je een geweldige teamspeler was, enz., je zult opvallen en gerespecteerd worden de waarde die je op je werk creëert. Je zult strategische manieren moeten vinden om over je resultaten te praten zonder op te scheppen of als een narcist te klinken. Zo zorg je ervoor dat mensen de meetbare influence begrijpen die je op het bedrijf hebt gehad, en dat de mensen die op het werk gerespecteerd worden dit ook doen. Goed.

5. Ze zijn het in eerste instantie nooit met iemand oneens.

Collega's praten met elkaar op kantoorGrote voorraad

Ten slotte zijn de mensen die op het werk gerespecteerd worden, het in eerste instantie nooit met iemand oneens. Dit kan een goede keuze zijn, maar wanneer ze het duidelijk niet eens zijn met iemand, zeggen ze niet ‘Ik ben het er niet mee eens’. Zo leiden zij het gesprek niet. Wat ze in plaats daarvan doen is ze vinden een overeenkomst met de persoon, iets waar ze het over eens kunnen worden, en dan praten ze daarover. Deze mensen weten hoe ze iemand kunnen ontwapenen door eerst te praten over waar ze het over eens zijn voordat ze bespreken waar ze meningsverschillen of meningsverschillen hebben.

Ik weet zeker dat je nog meer eigenschappen aan deze lijst zou kunnen toevoegen, maar als ik echt keek naar de mensen die het meest gerespecteerd worden op het werk, die ongelooflijk succesvol zijn en alle kansen lijken te krijgen die ze willen, doen ze deze vijf dingen die consequent in hun carrière voorkomen. Ze hebben deze vijf eigenschappen. En het heeft een ongelooflijke influence op hun merk.

Als je moeite hebt met het verkrijgen van respect op je werk, kan ik je helpen. Schrijf je in voor een Work It DAILY-lidmaatschap vandaag (GRATIS gedurende 7 dagen!).

Veel succes, en ga ze halen!

Van uw siteartikelen

Gerelateerde artikelen op web

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here