Home Concert VUURVAL – JIJ BENT DE VROUW

VUURVAL – JIJ BENT DE VROUW

0
VUURVAL – JIJ BENT DE VROUW


YT (afbeelding)

You Are the Lady” is een nummer van Firefall, uitgebracht als de tweede single van hun titelloze debuutalbum. Het nummer, geschreven door Rick Roberts, destijds frontman van de groep, onderscheidt zich door het fluitspel van Firefall-lid David Muse.

Roberts herinnert zich dat hij ‘You Are the Lady’ schreef: ‘Toen dat refrein en deuntje in mijn hoofd sprongen, besefte ik dat ik (niet) bezig was met het creëren van… een van de grootste kunstwerken uit de geschiedenis… (maar eerder) een springerig klein popdeuntje… Ik was een aantal maanden stomverbaasd over waar de verzen tekstueel naartoe zouden moeten gaan (dat wil zeggen: ontwikkelen). Toen besefte ik dat ik erover nadacht. Ik koos voor een eenvoudiger aanpak en de verzen waren binnen een dag of twee klaar.’

Steve Heflin herinnert zich dat, direct nadat het lied in Rick’s hoofd was opgekomen, een groep van zijn vrienden het geluk had dat hij het voor hen zong. Steve Heflin, Chris Wienard en Janet Cooper zaten rond Rick, die op de armleuning van een overvolle stoel zat in het appartement van Chris in Boulder, Colorado.

“You Are the Lady” werd opnieuw gemaakt door Josh Kelley voor de soundtrack van Herbie: Absolutely Loaded (2005). Het werd ook gecoverd door de Zweedse band Blue Swede. WikiLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here