Home Concert “Curtis Mayfield en de indrukken – Mensen maken zich klaar”

“Curtis Mayfield en de indrukken – Mensen maken zich klaar”

0
“Curtis Mayfield en de indrukken – Mensen maken zich klaar”


afbeelding

Curtis Lee Mayfield (3 juni 1942 – 26 december 1999) was een Afro-Amerikaanse soul-, R&B- en funk-singer-songwriter, gitarist en producer, die een van de meest invloedrijke muzikanten achter soul en politiek bewuste Afro-Amerikaanse was. muziek. Hij behaalde voor het eerst succes en erkenning met de Impressions tijdens de burgerrechtenbeweging van eind jaren vijftig en zestig, en werkte later als soloartiest.

Mayfield, geboren in Chicago, Illinois, begon zijn muzikale carrière in een gospelkoor. Toen hij naar Chicago’s North Aspect verhuisde, ontmoette hij Jerry Butler in 1956 op 14-jarige leeftijd en sloot zich aan bij de zanggroep The Impressions. Als songwriter werd Mayfield bekend als een van de eerste muzikanten die meer voorkomende thema’s van sociaal bewustzijn in soulmuziek brachten.

In 1965 schreef hij “Individuals Get Prepared” voor de Impressions, waaruit zijn meer politiek geladen songwriting bleek. Gerangschikt op nr. Het nummer stond op de 24e plaats op Rolling Stone’s lijst van de 500 beste nummers aller tijden, ontving vele andere prijzen en werd opgenomen in de Rock and Roll Corridor of Fame 500 Songs that Formed Rock and Roll, en werd ook opgenomen in de Grammy Corridor of Fame. Bekendheid in 1998.

Nadat hij in 1970 de Impressions verliet om een ​​solocarrière na te streven, bracht Mayfield verschillende albums uit, waaronder de soundtrack voor de blaxploitation-film Tremendous Fly in 1972. De soundtrack stond bekend om zijn sociaal bewuste thema’s, waarbij vooral de problemen rond minderheden in de binnenstad aan de orde kwamen. misdaad, armoede en drugsmisbruik.

Het album stond op nummer 1. 72 op de Rolling Stone-lijst van 500 beste albums aller tijden. Mayfield raakte vanaf zijn nek verlamd nadat verlichtingsapparatuur op hem viel tijdens een reside optreden in Wingate Area in Flatbush, Brooklyn, New York op 13 augustus 1990.

Hij vervolgde zijn carrière als artiest en bracht in 1997 zijn laatste album New World Order uit. Mayfield gained een Grammy Legend Award in 1994 en een Grammy Lifetime Achievement Award in 1995, en werd dubbel opgenomen in de Rock and Roll Corridor of Fame. als lid van de Impressions in 1991, en opnieuw in 1999 als soloartiest. Hij was ook tweevoudig Grammy Corridor of Fame-inductee. Hij stierf in 1999 op 57-jarige leeftijd aan complicaties van diabetes

Curtis Mayfield en de indrukken – Mensen maken zich klaarLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here