Home Voeding De Rivanna River-sauna • Kath eet

De Rivanna River-sauna • Kath eet

0
De Rivanna River-sauna • Kath eet


Een groep vrienden en ik gingen naar een privésessie in de Rivanna River Sauna. We wisselden af ​​tussen een hete stoomsauna en de ijskoude Rivanna-rivier. Hier is de samenvatting!

Lach allemaal!

Sauna’s beleven een heet second

Sauna’s hebben zeker hun jaar! Ik zie steeds meer saunahuizen verschijnen en we hebben nu drie saunaplekken die je kunt bezoeken in Charlottesville – de Rivanna riviersauna, Vuur ijs in het IX-park, en Opnieuw instellen in Crozet (Thomas is geweest). Plus de sauna’s in de sportscholen en spa’s. Een paar van mijn vrienden hebben ze in hun huis gezet, en je weet natuurlijk dat ik er dol op ben mijn saunadeken.

De Rivanna River-sauna

De Rivanna River Firm bouwden hun sauna in 2022 op een 6 meter lange tiny house-trailer. Het is zo schattig! Er is een warme saunaruimte, een kleine lounge/ingang, twee kleedkamers aan de buitenkant en voldoende terrasplanken om uit te spreiden bij de vuurplaats. Er zijn emmerdouches (inbegrepen) en badkuipen op pootjes (een add-on) voor een duik in de buurt. En natuurlijk is er de Rivanna-rivier die heerlijk fris langs het hek stroomt!

Saunaseizoen

Het saunaseizoen loopt van de herfst tot en met maart. Ik zou het het hele jaar door doen, dus ik hoop dat ze zullen overwegen om vaker en maanden open te gaan! Zodra we allemaal het pand verlieten, waren we klaar om het opnieuw te boeken, maar voor zover ik kan zien zijn alle privésessies vol.

Hoe boekt u het?

Als je in Cville woont, kun je de sauna op een aantal verschillende manieren gebruiken: koop slots voor gemeenschapssessies (met mensen die je misschien niet kent), sessies voor alleen vrouwen, of boek een privésessie voor maximaal 10 personen. We vonden het geweldig om er een sociaal evenement van te maken met een stel vrienden uit onze sportschool! Inclusief een further bak met ijs en snackplanken tijdens de sociale tijd, waren de kosten iets minder dan $ 40 per persoon voor ons tienen.

Aankomst

Onze sessie begon om 18.00 uur en we ontmoetten elkaar in de Cantina waar de vorige groep aan het eindigen was. Er was daar een lieve pet om ons te begroeten!

Oriëntatie

We kregen een korte introductie waarin we de beste manieren bespraken om de functies te gebruiken. We hadden een HEEL koude dag – het was in de jaren dertig – dus helaas was het buiten erg koud! Ik twijfelde er in het start echt aan of ik het heat genoeg zou krijgen om dat ijsbad aan te raken. Ik denk dat deze ervaring ideaal zou zijn geweest op een warmere dag, waar we meer gebruik hadden kunnen maken van de vuurplaats en de stoelen, maar omdat de sauna zo heet was, maakte dat niet zoveel uit.

Ijsbad

Hoe koud ziet dit eruit? Ik was van plan om alleen de koude lucht te gebruiken voor mijn ‘duik’. Als ik in een rivier terechtkwam, werd ik bang, en ik wist gewoon niet of ik tegen ijs zou kunnen! Ik wilde het wel proberen, en ik was aangenaam verrast door de manier waarop ik het deed. Onze vriendin Emily zei dat we heel graag een ijsbad wilden toevoegen, zodat we niet naar de rivier hoefden te gaan (die misschien 30 meter verderop was?). Ze had gelijk, en we wensten eigenlijk dat we er uiteindelijk twee hadden betaald van de nacht. De badkuipen waren $ 40 om toe te voegen. Het was echt geweldig om 3 meter te kunnen lopen in plaats van de lange wandeling naar de rivier, need die wandeling was behoorlijk koud! Geef uw groep dus zeker een badkuip!

De salon

De lounge in de hal was heel schattig met ruimte om je kleding op te bergen en alles wat je bij de hand wilde hebben, maar niet mee wilde nemen naar de sauna – waterflessen, telefoons, slippers. Ze hadden ook etherische oliën om op de rotsen te smeren.

Het lot was zo slim en bracht haar gewaad:

De warme kamer

De sauna was ongeveer 175 graden en was voldoende heat om te beginnen. Hoe langer de nacht duurde, hoe meer we de deur openden en sloten en de warmte naar buiten lieten. De volgende keer zullen we slimmer zijn met de deur. Maar het was nog steeds erg heat in de sauna en ons doel van lekker zweten was bereikt. Ze raden aan om ongeveer 15 minuten per ronde te blijven, maar ik had meer kunnen gebruiken om echt superheet te worden. Het duurt langer voordat ik zweet dan de meeste mensen.

De meesten van ons hadden een hartslagmeter om. Ik merkte dat mijn hartslag tussen de 120 en 140 zou komen als ik klaar was om eruit te komen. We hielden ervan om eucalyptus op de rotsen te zetten. En we hadden ook een telefoon bij de vloer die niet te heat was (aangezien hitte opstijgt!) Dus we hadden wat deuntjes en een ‘heat en koud’-afspeellijst. De bovenste plank was de beste plek, dus we draaiden indien nodig op en neer. Neem voldoende handdoeken mee om op te zitten en meer om je gezicht mee af te vegen!

De rivier

Voor onze eerste duik gingen we naar de rivier omdat de riviertemperatuur naar verluidt 47 graden was, terwijl het ijsbad 32 graden was (neem ik aan). 47 leek gemakkelijker om binnen te komen! Tegen de tijd dat ik de tocht naar de rivier had gemaakt, was ik voldoende afgekoeld, dus ik zette mijn voeten erin en dat was alles. Ik wist dat ik het eerst nog heter moest krijgen in de sauna als ik IN de rivier wilde komen!

Thomas stapte er met zijn hele lichaam in. Tegen het einde van de nacht was hij onder water gedompeld!

De tweede keer dat ik naar de rivier ging, ging ik in het ondiepe gedeelte zitten. Blijkbaar is een geheim van koud duiken het naar buiten laten van je handen en voeten, dus ging ik zitten en probeerde zoveel mogelijk van mijn kern onder te dompelen door mijn voeten buiten te houden door een ‘boothouding’ uit yoga te doen. Ik stelde een timer van 1 minuut in en deed het!

Terug in de sauna

Na elke duik gingen we terug de sauna in om rond te hangen totdat we één voor één vertrokken om af te koelen. We hebben veel gekletst en gelachen.

De ijskuip

Emily en Matt winnen de prijs voor het meest enthousiast over de ijsbak. Ze gingen er meteen voor! Emily bleef een tijdje binnen totdat ze begon te grommen (haha!) Het is zo gek dat de lucht 32 graden was en ze in ICE zaten! Matt ziet er hier opgewonden uit:

Aaron wint voor meest ambitieuze ijsgebruiker. Hij nam zijn sprongen zeer serieus! (Hij houdt van ijs en heeft een hekel aan hitte.) Hij dook zelfs zijn hoofd onder!

En hij was kalm genoeg om deze foto te maken, met zijn voeten erin en zo:

Julie received voor de langste duik! Terwijl haar armen en voeten naar buiten waren, zat ze daar een hele tijd….

Lang genoeg dat andere mensen zich bij haar moesten aansluiten om binnen te komen!

Mijn beurt

Ik was eindelijk dapper genoeg om tijdens mijn laatste ronde de ijsbak te proberen. Je kunt zien hoe heat ik het eerst kreeg door hoe rood mijn gezicht was! Emily kwam met mij mee voor morele steun. Met beide voeten naar buiten leken we op een vrouw die bevallen was van een reus – LOL! Ik denk dat het pijnniveau deels te maken had met de weeën halverwege de bevalling. Het lijkt erg op proberen door de lucht te ademen pijn ongemak. Haha.

Hoe was het?

Het was koud, maar het was niet zo erg als ik dacht dat het zou zijn! Deels omdat een deel van het ijs was overgelopen en ik weet zeker dat het water iets hotter en lager was dan toen de nacht begon. En deels omdat mijn voeten en schouders naar buiten waren (hoewel ik eigenlijk wenste dat ik mijn benen meer naar binnen had kunnen hebben). Ik bleef binnen twee volle minuten, en ik had waarschijnlijk nog iets langer kunnen doen!

Hoe voelde ik mij?

Toen ik eruit kwam, probeerde mijn hele kern duidelijk te bibberen. Ik voelde me een beetje duizelig, alsof ik een paar minuten dronken was of zweefde. Terug in de sauna duurde ongeveer vijf minuten voordat ik me weer normaal voelde. Het was toch wel leuk! Ik zou het zeker opnieuw doen.

Kanttekening: als iemand die het in deze tijd van het jaar altijd koud heeft, kan ik een koude duik niet doorgronden zonder een sauna om voor en na op te warmen. De mensen die ik zie die koud duiken zonder eerst op te warmen, zijn harde kern!

De tijd is om!

Onze sessie duurde 90 minuten en eerlijk gezegd hadden we nog een uur kunnen blijven! Ik heb drie rondes heat + koud gedaan (ongeveer 20 minuten heat en 10 minuten koud en overgang) en zou er zeker nog één hebben gedaan. Ze gaven ons een waarschuwing van 15 minuten en niemand wilde eindigen zonder een laatste warming-up. Het was raar om van badend in het zweet naar droge kleding te gaan zonder een reinigende douche. Neem hiervoor een derde droge handdoek mee! Het was zo koud buiten dat we niet eens de vuurplaats wilden – we wilden naar binnen!

Veranderen

Omdat we met 10 mensen waren, verspreidde iedereen zich om zich om te kleden. De lounge zou een geweldige plek zijn geweest voor zowel mannen als vrouwen, omdat deze enigszins verwarmd was, maar we hebben er geen gebruik van gemaakt. In plaats daarvan bevroor we om beurten één tot twee in natte badpakken in de kleedkamers aan de achterkant van het gebouw. Omkleden was het ergste van de avond!

De Cantina: sociale tijd + kaasplanken

Terug in de Cantina bij de houtkachel waren we uitgehongerd! Ik dronk een volle waterfles van 32 ounce tijdens de sessie van 90 minuten en daarna twee kopjes thee.

We hadden vooraf bestelde planken met kaas, crackers en appels plus gerookte zalm en worst voor onze sociale tijd. Ze hadden ook gemberthee met citroen en honing. Het was geweldig om te kunnen ontspannen en te vertellen wat we leuk vonden en wat we de volgende keer anders zouden doen (de deur gesloten houden!)

Het stampen van de heerlijke kaas!

We waren het er allemaal over eens hoe leuk het was en dat we het graag snel weer zouden doen. RRC, open alstublieft nog meer maanden!

Hogwaller brouwen

Hogwaller brouwen ligt vlak naast de deur, dus gingen we erheen voor wat biertjes en hamburgers.

Proost!

Bent u een saunamens? Heeft u ooit een koude duik genomen?LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here