Home Carrière Bent u fungibel in uw carrière? (Je wilt het niet zijn)

Bent u fungibel in uw carrière? (Je wilt het niet zijn)

0
Bent u fungibel in uw carrière?  (Je wilt het niet zijn)


In 2008 las ik Bloomberg Businessweek‘s artikel getiteld “Administration by the Numbers” waarin ze bekijken hoe IBM wiskundige modellen van zijn eigen werknemers heeft gebouwd met als doel de productiviteit te verbeteren en het beheer te automatiseren. Ik laat je het lezen en je eigen conclusies trekken, maar ik realiseerde me dat dit artikel vandaag de dag nog steeds waar is.


Nadat ik dit artikel zoveel jaren geleden had gelezen, leerde ik een nieuwe werkplekterm kennen die ze bij IBM gebruiken. ‘Fungibel’ is een woord dat wordt gebruikt om werknemers te beschrijven die ‘vrijwel niet te onderscheiden zijn van anderen’ in termen van de waarde van hun bijdragen op de werkplek.

Zie je, het onderzoek van IBM stelt hen in staat toppresteerders te onderscheiden van de gemiddelde, waarbij de laatste vervangbaar zijn – en ik neem aan dat dit zich ook vertaalt in vervangbaar. In een tijd waarin ontslagen de krantenkoppen blijven halen, garandeer ik dat managementteams in het hele land naar kamers komen en zeggen: “Wie staat er nu op de loonlijst?”

Oké, dus ze gebruiken de time period waarschijnlijk niet, maar ze voeren die discussie, dat verzeker ik je.

Hoe onmisbaar te zijn (niet fungibel)

Vrouw praat tijdens een vergadering op het werk

Grote voorraad

Werknemers moeten aan de slag gaan en twee dingen gaan doen als ze hun baan willen behouden:

  1. Produceren kwantificeerbare resultaten die verband houden met het financiële succes van het bedrijf
  2. Breng hun succes op de markt aan degenen die bepalen of ze vervangbaar zijn

Dus als je op de automatische piloot hebt gestaan ​​als het erop aankomt het beoordelen van uw professionele sterke punten, het opbouwen van uw carrière-identiteit en het op de markt brengen van uw persoonlijk merk (Als je niet bekend bent met de termen voor loopbaanontwikkeling die ik zojuist heb gebruikt, volstaat het te zeggen dat je op de automatische piloot hebt gestaan), dan moedig ik je aan om aan de slag te gaan.

Er is tegenwoordig veel meer nodig om een ​​goede baan te krijgen en te behouden, en er is een geheel nieuwe manier om je carrière te beheren. Als je hulp nodig hebt om te leren hoe je onmisbaar kunt zijn in je carrière, zodat je niet vervangbaar wordt, meld u aan voor een Work It DAILY-lidmaatschap Vandaag. Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om de loopbaanhulp te krijgen die u nodig heeft.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op een eerdere datum.

Van uw siteartikelen

Gerelateerde artikelen op web

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here