Home Concert Sky Furrows: 9 februari 2024 Rubulad

Sky Furrows: 9 februari 2024 Rubulad

0
Sky Furrows: 9 februari 2024 Rubulad


Hemelvoren is de bijeenkomst van Albany Verbrande heuvels en schrijver-dichter Karen Schoemer. Ze klinken zoiets als Sonic Youth, Slint en Kinski in een blender: instrumentale psych- en postrock, geteisterd door Schoemer’s gezongen en geschreeuwde intonaties. Terwijl Phil Donnelly (drums), Mike Griffin (gitaar) en Eric Hardiman (bas) een strakke ritmesectie aanhouden, reciteert Schoemer verhalen, dromen en observaties. Van ‘Boodschappentassen’, tot Reflecteren en tegenwerken: “Een man en een vrouw in pak en japon poseren voor een fotograaf voor de rivier. Ze zien eruit alsof ze gekleed zijn voor een bruiloft. Mensen doen dat, ze kleden zich dagen van tevoren aan en doen alsof het de daadwerkelijke ceremonie is.” Op zichzelf zouden de muziek en de zang even interessant zijn, maar samengebracht is er een spanning die Sky Furrows zo uniek en meeslepend maakt.

Eerder deze maand spraken we over de opening van Sky Furrows voor Oneida in Bushwick’s Rubulad. Ik was meteen in de ban van de band en pakte hun meest recente plaat op, Reflecteren en tegenwerken, een gezamenlijke launch van Feeding Tube en Cardinal Fuzz, zodat je weet dat je kwaliteit kunt verwachten. De plaat is, moet ik zeggen, zelfs beter dan de present (deels omdat je een tekstblad krijgt om mee te volgen), maar de liveset waar je hopelijk naar gaat luisteren is een geweldige toegang tot de band. Als je op 8 maart in Catskill, NY bent, raad ik je aan ze weer met Oneida te vangen in de Avalon Lounge. Kaartjes hier. Zie je daar!

Stream en obtain op Archive.org

Sky Furrows
2024-02-09
Rubulad
Brooklyn, NY

Recorded and produced by Eric PH for nyctaper.com

MBHO KA200N/603A > Naiant PFA >> Sound Units MixPre-6 > WAV (24/48) > Adobe Audition CC + Izotope Ozone 5 > Audacity 2.4.2 > FLAC

Tracks (34:00)
01. Carrying Rug
02. He Calls Me
03. Jenni
04. Purchasing Baggage
05. Three Husbands
06. Previous Morality
07. Humor Whisky
08. Koba Grozny

Phil Donnelly - drums
Mike Griffin - guitars
Eric Hardiman - bass
Karen Schoemer - voice 

Tags: , , , , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here