Home Voeding Quinoa kookgids: Quinoa gezondheidsvoordelen + veganistische Quinoa-recepten

Quinoa kookgids: Quinoa gezondheidsvoordelen + veganistische Quinoa-recepten

0
Quinoa kookgids: Quinoa gezondheidsvoordelen + veganistische Quinoa-recepten


Is quinoa glutenvrij? Hoe zit het met de glycemische indexeffecten van quinoa? Ik beantwoord je belangrijkste vragen over quinoa in deze kook- en voedingsgids voor quinoa. Bovendien deel ik mijn prime 5 manieren om met quinoa te koken, en enkele van mijn favoriete veganistische quinoa-recepten.

Quinoa Het lijkt misschien een nieuwere voedingstrend, maar dit gezonde volkoren graan dateert van 5000 jaar geleden, toen het een belangrijk basisgewas en heilig voedsel was voor de oude Inca’s, die quinoa het ‘moedergraan’ noemden. Ik zag quinoa overal groeien toen ik een paar jaar geleden Peru bezocht, en het is duidelijk dat dit speciale voedsel, boordevol voeding en veelzijdigheid, de hoeksteen vormt van gezonde voeding in deze regio. Quinoa kan ook een superster zijn in uw eigen dieet, omdat het previous bij graangerechten, salades, gebak, hoofdgerechten, soepen en nog veel meer.

Quinoa groeit in de Heilige Vallei, Peru

Quinoa voedingsvoordelen

Dit kleine volkoren graan bevat een schat aan belangrijke voedingsstoffen: één portie (1/2 kopje gekookt) bevat 4 gram hoogwaardige eiwitten (het is een van de weinige plantaardige voedingsmiddelen die een goede balans biedt van alle essentiële aminozuren die je lichaam nodig heeft). lichaamsbehoeften in een voedingsbron), 5 gram vezels, evenals verschillende B-vitamines (thiamine, riboflavine, vitamine B6 en foliumzuur), ijzer, magnesium, zink en koper – allemaal voor 111 calorieën per half kopje gekookt quinoa. Het zou geen verrassing moeten zijn dat deze onderzoeken de potentiële antioxiderende en ontstekingsremmende voordelen van quinoa documenteren, evenals de rol ervan bij de bescherming tegen diabetes en het verhogen van de verzadiging.

Is quinoa glutenvrij? Ja, quinoa (wat technisch gezien een pseudograan is, hoewel het wordt gecategoriseerd als volkoren) is een glutenvrij graan, waardoor het een geschikt, voedingsrijk alternatief is voor mensen die gluten moeten vermijden vanwege coeliakie of glutengevoeligheid. Is de glycemische index van quinoa laag? De GI voor quinoa is 53, wat betekent dat de impression ervan matig is en geen dramatische schommelingen in de bloedsuikerspiegel zal veroorzaken. Dat komt door de combine van eiwitten en vezels in quinoa, samen met de koolhydraten. Hoeveel koolhydraten zitten er in quinoa? Hoewel quinoa rijk is aan vezels en eiwitten, levert het wel 20 gram koolhydraten in een gekookte portie van een halve kop, waardoor het een bron is van langzaam verteerbare koolhydraten, die als energie voor het lichaam fungeren.

Quinoa groeit in de tuin

Hoe te koken met quinoa

Quinoa is zo veelzijdig dat je het in alles kunt gebruiken, van pap en brood tot soepen en salades – en alles daartussenin. Quinoa is ook verkrijgbaar in prachtige tinten ivoor, rood en zwart en is in slechts 15 minuten klaar. Hoe zit het met quinoa versus couscous? Veel mensen verwarren de kleine korrels quinoa met couscous. Dit zijn echter totaal verschillende voedingsmiddelen. Quinoa is het zaad van een plant dat in zijn geheel kan worden gekookt, terwijl couscous een klein pastaproduct is gemaakt van tarwebloem. Je kunt echter proberen quinoa in plaats van couscous in verschillende recepten te gebruiken voor een interessante ruil.

Bekijk hieronder Mijn prime 5 manieren om met quinoa te koken en probeer dit recept op een eenvoudige manier 4-voudige maaltijdbereiding: geroosterde gekruide groenten, kikkererwten en quinoa om u op weg te helpen. Bekijk de video die ik voor dit recept heb gemaakt met iHerb hier.

High 5 manieren om Quinoa te gebruiken + Veganistische Quinoa-recepten

Rode Quinoa Bessen Ontbijtkom

1. Ontbijt met Quinoa

U hoeft uw keuze aan pap niet te beperken tot alleen met staal gesneden haver. Gebruik quinoa voor een heerlijke warme ontbijtgranen, gegarneerd met noten, zaden en fruit. Bekijk dit recept voor Rode Quinoa Bessen Ontbijtkom voor inspiratie.

Mediterrane Bowl met Edamame en Quinoa

2. Maak een graankom

Gebruik quinoa als foundation voor uw volgende voedingsevenwicht graan krachtkom. Voeg het gewoon toe aan de bodem van je kom en bedek het met een plantaardig eiwit, zoals bonen of tofu, bladgroenten, je favoriete groenten en een smaakvolle topping.

Tremendous Acai Berry Bowl

3. Schik een Acai Bowl

Ik voeg graag quinoa toe aan mijn gerechten acai of kracht kommen, voor een gezonde volkoren toevoeging. Meng gewoon gepureerde acai met gekookte quinoa en garneer met fruit, noten, zaden en kokosnoot. Bekijk terwijl je toch bezig bent mijn recept en video voor Berry Quinoa Energy Bowl hier te.

Granaatappel Avocado Quinoa Salade

4. Meng een geweldige salade

Ik ben helemaal dol op het verwerken van quinoa in stevige groentesalades, zoals deze recepten Zuidwestelijke salade van zwarte bonen, quinoa en mango, Granaatappel Avocado Quinoa SaladeEn Quinoa Waldorfsalade met Walnootvinaigrette. Voeg gewoon quinoa toe met bladgroenten, groenten, fruit, noten en/of zaden en klop er een smaakvolle dressing door.

4-voudige maaltijdbereiding: geroosterde gekruide groenten, kikkererwten en quinoa

5. Bereid maaltijden met quinoa

Quinoa is in slechts 15 minuten klaar en is de perfecte volkoren toevoeging aan uw maaltijdbereidingsroutine. Bekijk mijn 4-voudige maaltijdbereiding: geroosterde gekruide groenten, kikkererwten en quinoa voor inspiratie.

Voor andere handleidingen over koken met planten, bekijk enkele van mijn favorieten:

Bekijk hier meer veganistische quinoarecepten:

Als Amazon-influencer verdien ik met in aanmerking komende aankopen. Voor meer informatie over affiliate hyperlinks, klik op hier.

Meer hulpmiddelen om de goedheid te eten en te beleven

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here