Home Concert America On CoffeeWe nodigen u uit om even een time-out te nemen in de ritmische sfeer van onze ontbijt-, brunch- en/of koffieselecties. Wij zijn blij als u langskomt. Doktersvoorschrift

America On CoffeeWe nodigen u uit om even een time-out te nemen in de ritmische sfeer van onze ontbijt-, brunch- en/of koffieselecties. Wij zijn blij als u langskomt. Doktersvoorschrift

0
America On CoffeeWe nodigen u uit om even een time-out te nemen in de ritmische sfeer van onze ontbijt-, brunch- en/of koffieselecties.  Wij zijn blij als u langskomt. Doktersvoorschrift


Doktersbevel‘ is een nummer geschreven door Rogier Kok, Roger Greenaway En Geoff Stephensdie in 1974 een hit was in de Groot-Brittannië voor Sunny van Sue en Sunny; in de ONS het nummer was een hit Carol Douglas.

Er werd opgenomen voor de Amerikaanse versie van “Physician’s Orders”. Midland Internationaal die een advertentie heeft geplaatst Showbizz tijdschrift specifiek om een ​​zanger te rekruteren om Sunny’s Britse hit voor de Amerikaanse markt te coveren: de succesvolle aanvrager, Carol Douglas, was een ervaren artiest die een onbekende artiest was gebleven.

Douglas herinnerde zich dat toen ze voor het eerst auditie deed, haar werd verteld: ‘Ik klonk geweldig, maar te zwart. De producenten (van het nummer) wilden mijn meer melodieuze pop/commerciële tonen vastleggen, waardoor ik onmiskenbaar wit klonk op de radio.(5) Hoewel Douglas toegaf dat ze bedenkingen had bij het nummer zelf – (citaat) ‘Ik (had) echt een meer soulvol nummer gewild’ – herinnerde ze zich ook: ‘Ik voelde vanaf het second dat ik de muziek hoorde dat het iets zou worden, en nadat ik mijn stem op de monitor had gehoord, was het nog verbazingwekkender(Het) bracht me van de wijs toen ze de (Sunny) versie voor me speelden. Dus ik moest het op mijn eigen manier benaderen (het lied zingen).(6)

Douglas’ versie, opgenomen in Groove Sound Studio in New York Metropolis, werd geproduceerd door Meco Monardo maar vanwege contractuele complicaties werd het productiekrediet toegewezen aan Ed O’Loughlin, vice-president van Midland Worldwide.(7) Een van de spelers bij de sessie was gitarist Jerry Friedman die, volgens Monardo, het ‘bubbelgitaar’-effect uitvond van ‘spelen op een enkele gedempte noot’, dat een handelsmerk werd van discomuziek, evenals het ‘galop’-effect van Carlos Martin sloeg met zijn vuisten op de conga. WikiLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here