Home Huisdieren Mijn hond at aluminiumfolie! Onze dierenarts legt uit wat we nu moeten doen

Mijn hond at aluminiumfolie! Onze dierenarts legt uit wat we nu moeten doen

0
Mijn hond at aluminiumfolie!  Onze dierenarts legt uit wat we nu moeten doen


Dr. Karyn Kanowski foto

De informatie is actueel en up-to-date volgens het laatste veterinaire onderzoek.

Kom meer te weten ”

Honden lijken dol te zijn op het eten van allerlei vreemde en prachtige dingen, zelfs dingen die niet eetbaar zouden moeten zijn! Als je iets heerlijks in aluminiumfolie hebt gewikkeld, kan dit natuurlijk de aantrekkingskracht verklaren van het eten van dit glanzende metalen materiaal. Als uw hond zich tegoed heeft gedaan aan een vel aluminiumfolie, zult u zich uiteraard zorgen maken over wat u nu moet doen.

Het goede nieuws is dat ze waarschijnlijk helemaal in orde zullen zijn, maar dat je ze misschien toch naar de dierenarts moet brengen. Laten we het eens hebben over de problemen die kunnen optreden bij het eten van aluminiumfolie, waar u op moet letten en wanneer u uw dierenarts moet bellen.

dogster pootverdeler

Mijn hond heeft aluminiumfolie gegeten: wat moet ik doen?

Houd ze de komende 24 tot 48 uur goed in de gaten. Bied ze regelmatig kleine maaltijden aan en zorg ervoor dat ze toegang hebben tot vers water. Houd hun ontlasting in de gaten, zodat je kunt zien wanneer de folie naar buiten komt. In sommige gevallen kan de folie enige schade of irritatie aan de darmwand veroorzaken, waardoor u mogelijk een klein beetje bloed in de ontlasting ziet. Als uw hond helder, comfortabel en gelukkig is, zou dit binnen een dag moeten verdwijnen.

Dierenarts doet een controle op een Corgi in de kliniek
Beeldcredits: Ron Levine, Getty Photographs

Als uw hond een grote hoeveelheid of een bal aluminiumfolie heeft gegeten, neem dan contact op met uw dierenarts voor advies. Zij kunnen aanbevelen om ze voor onderzoek te laten onderzoeken. Als ze zich zorgen maken over de hoeveelheid aluminium die uw hond heeft gegeten, kunnen ze aanbevelen een röntgenfoto te maken om te beslissen wat ze vervolgens moeten doen.

Als uw hond regelmatig aluminiumfolie vindt en eet, kan dit een teken zijn van een voedingstekort of een aandoening waarbij dieren voortdurend non-foodproducten eten, bekend als pica. Stel een lijst samen van de reguliere voeding van uw hond en neem contact op met uw dierenarts voor een afspraak.

Bel de dierenarts als:

  • Uw hond heeft een grote hoeveelheid aluminiumfolie gegeten.
  • Er zat voedsel in de folie dat mogelijk giftig was voor uw hond. Als u het niet zeker weet, kunt u het beste contact opnemen met de dierenarts.
  • Uw hond stopt met eten of drinken.
  • Uw hond begint te braken.
  • Uw hond lijkt depressief of lusteloos.
  • De buik van uw hond lijkt pijn te hebben, zich ongemakkelijk te voelen of ziet er opgeblazen uit.
  • Er zit bloed in de ontlasting dat langer dan 24 uur aanhoudt, of als de hoeveelheid bloed toeneemt.

Wat is aluminiumfolie?

Aluminium, of aluminium, is het 13e ingredient op het periodiek systeem. Het is het meest voorkomende metaalelement in de aardkorst, maar vanwege zijn chemische structuur komt het in de natuur niet in zijn metallische vorm voor. Wanneer het wordt omgezet door een proces van elektrolyse, is puur metallisch aluminium zeer kwetsbaar en kneedbaar, waardoor het good is voor het maken van de vormbare platen die we vandaag de dag kennen.

dogster pootverdeler

Wat gebeurt er als uw hond aluminiumfolie eet?

Aluminium is geen zwaar metaal en levert geen risico op toxiciteit op als het wordt ingeslikt, maar het kan toch enkele problemen veroorzaken.

In de meeste gevallen zal het goed gaan met uw hond. Na een dag of twee zul je merken dat hun kak er misschien een beetje uitziet als een discobal, maar dat de folie er hoogstwaarschijnlijk zonder problemen doorheen gaat. Er zijn echter een aantal omstandigheden waarbij de folie voor problemen kan zorgen.

1. Als uw hond veel folie heeft gegeten

Het zou ongebruikelijk zijn dat een hond een grote hoeveelheid aluminiumfolie binnenkrijgt, maar niet onmogelijk. Als ze erin zijn geslaagd een grote bal folie door te slikken, kan dit leiden tot een gedeeltelijke of volledige obstructie van het maag-darmkanaal. Zelfs als de folie niet helemaal huge komt te zitten, kan deze tijdens het transport schade aan de binnenkant van de slokdarm of de darm veroorzaken.


2. Als er iets giftigs in de folie zat

In de meeste gevallen moeten we ons meer zorgen maken over wat er in de folie zat dan over de folie zelf. Er zijn er een aantal voedingsmiddelen die mensen regelmatig eten en die giftig zijn voor honden (bijvoorbeeld chocolade, uien en druiven) of vet voedsel dat maag-darmklachten of pancreatitis kan veroorzaken. Als het voedsel in de folie bedorven is, kan uw hond het risico lopen op voedselvergiftiging.

hondeneigenaar praat met dierenarts
Beeldcredits: SeventyFour, Shutterstock

3. Als uw hond regelmatig folie eet

Als uw hond een vreemde fixatie heeft ontwikkeld op het eten van aluminiumfolie, is het mogelijk dat zich binnenin stukjes folie ophopen het spijsverteringskanaaldat zich na verloop van tijd samenbindt met ander materiaal om een ​​bezoar te vormen, of een huge voorwerp in de maag dat vervolgens een obstructie zou kunnen veroorzaken wanneer het in de darmen terechtkomt.

dogster pootverdeler

Conclusie

Hoewel de meeste honden meer geïnteresseerd zullen zijn in wat er in aluminiumfolie zit dan in de folie zelf, zal dat sommige honden er niet noodzakelijk van weerhouden om dit metalen materiaal in te nemen. Het goede nieuws is dat aluminiumfolie niet giftig is en omdat het vrij zacht is, zal het meestal met weinig of geen problemen door het spijsverteringskanaal gaan. Als uw hond echter een grote hoeveelheid aluminiumfolie heeft gegeten, er giftige voedselresten of bedorven voedsel in de folie zitten, of als hij de gewoonte heeft ontwikkeld om het op te eten, moet u contact opnemen met uw dierenarts voor een afspraak.


Uitgelichte afbeeldingscredits:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here