Home Carrière 3 dingen die u moet doen als u een slechte prestatiebeoordeling krijgt

3 dingen die u moet doen als u een slechte prestatiebeoordeling krijgt

0
3 dingen die u moet doen als u een slechte prestatiebeoordeling krijgt


De Wall Avenue Journal heeft onlangs een artikel gepubliceerd waarin wordt gesproken over het feit dat mensen in de toekomst strengere prestatiebeoordelingen kunnen verwachten, en ik ben het met hen eens. Daarom wil ik je drie dingen vertellen die je moet doen als je een kwaal krijgt prestatiebeoordeling om u te helpen uw carrière te beschermen.


1. Vat het niet persoonlijk op

Wanneer je een negatief functioneringsgesprek krijgt of je krijgt een functioneringsgesprek met veel constructieve suggestions nadat we in het verleden geweldige, positieve prestatiebeoordelingen hebben gekregen, kan dit te wijten zijn aan verschuivingen in de markt.

Dat vertel ik altijd aan mijn klanten problemen sijpelen door op de werkvloer. Veel bedrijven halen momenteel de broekriem aan. Ze veranderen van strategie en proberen erachter te komen wat er aan de hand is, en dus worden die problemen hoofdpijn voor het leiderschapsteam en daar gaan ze niet alleen zelf de dupe van worden; ze gaan het doorschuiven naar de mensen die ze betalen om de problemen op te lossen en de pijn te verlichten.

Het gevolg is dat steeds meer mensen te horen krijgen dat wat ze in het verleden hebben gedaan, niet meer goed genoeg is. Hun bedrijf heeft meer van hen nodig. Dat is het trickle-down-effect. Ik wil dat je hierover de juiste gemoedstoestand hebt. Vat het niet persoonlijk op. Dit zijn zaken, en uw ‘klant’ die eigenaar is van het bedrijf en die u in dienst heeft, vertelt u dat er veranderingen zijn en dat zij u nodig hebben om hen bij die veranderingen te ondersteunen. Probeer dus objectief te blijven als u uit het niets een slechte prestatiebeoordeling krijgt.

2. Kijk hoe je baas andere mensen behandelt

Baas helpt zijn werknemers op het werkGrote voorraad

Het tweede dat ik wil dat je doet, is kijken hoe jouw baas behandelt andere mensen. Als je een slechte prestatiebeoordeling hebt gekregen, maar andere mensen niet dezelfde suggestions krijgen, als je niet hoort dat andere mensen negatieve prestatiebeoordelingen hebben gekregen, dan wil ik dat je heel voorzichtig bent, need dit zou het bedrijf kunnen zijn dat je begint te vrijen uit voor een reorganisatie, ontslag of ontslag.

Dit soort situaties komen nu steeds vaker voor. Wat voorheen goed genoeg was, is niet meer goed genoeg. Kijk dus eens rond. Krijgt iedereen dezelfde suggestions? Of heb je het gevoel dat je buitenspel wordt gezet? Need als dat zo is, is de kans groot dat uw baan gevaar loopt en ik wil niet dat u daar later achter komt. Ik wil dat je meer bent proactiefwat leidt tot mijn laatste tip…

3. Zorg ervoor dat u uw hulpmiddelen voor het zoeken naar werk gereed heeft

Vrouw op laptop werkt haar cv en LinkedIn-profiel bijGrote voorraad

Op het second dat u een verandering ziet in de manier waarop anderen u behandelen na een slechte prestatiebeoordeling, moet u uw netwerkinspanningen vergroten en uw zoek naar werk gereedschap klaar. Elk goed bedrijf weet dat als ze een klant zien die niet tevreden is of die zich gedraagt ​​alsof hij niet tevreden is, je doet wat je kunt om die klant weer tevreden te maken, maar je onthoudt ook dat klanten levenscycli hebben en dat kan ook zo zijn. het einde van de levenscyclus.

Je wilt niet zonder klant komen te zitten. U wilt niet zonder inkomsten komen te zitten voor uw onderneming. Het is dus belangrijk dat jij replace jouw CV En LinkedIn profiel. Maak je klaar om te doen informatieve gesprekken en start te netwerken met mensen die werken bij bedrijven waar je misschien wel zou willen werken. Laat dat balletje maar aan het rollen komen. Je weet maar nooit: er kan zich een geweldige kans voordoen en dit kan het zetje zijn dat je nodig hebt om die verandering door te voeren. Maar je wilt voorbereid zijn. Je wilt niet op zoek gaan naar werk als je ineens geen baan meer hebt, en voor veel mensen is dat wat er nu gebeurt. Ik wil dat je jezelf daartegen beschermt.

Dus, om samen te vatten…

  1. Verander je gemoedstoestand. Vat het niet persoonlijk op. Begrijp dat problemen naar beneden druppelen.
  2. Kijk hoe je baas andere mensen behandelt. Wordt u hier als een prestatieprobleem aangemerkt? Of krijgt iedereen deze suggestions en wat kunt u doen om dit op te lossen?
  3. Bescherm jezelf. Replace je CV en LinkedIn-profiel. Vergroot uw netwerk. Doe wat passief zoeken naar werk. Wat er ook nodig is om uw business-of-one te beschermen, zodat deze altijd inkomsten heeft.

Ik hoop dat deze informatie helpt als je plotseling een slechte prestatiebeoordeling op je werk krijgt. Onthoud deze ideas en u beschermt uw carrière.

Veel succes, en ga ze halen!

Meer hulp nodig bij het zoeken naar een baan?

Lid worden om te leren hoe u een baan kunt vinden en uw ware potentieel kunt ontketenen om te krijgen wat u wilt van uw werk!

.

Van uw siteartikelen

Gerelateerde artikelen op web

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here