Home Voeding Prime 10 plantaardige kikkererwtenrecepten

Prime 10 plantaardige kikkererwtenrecepten

0
Prime 10 plantaardige kikkererwtenrecepten


Laat je inspireren om deze heerlijke, gezonde, plantaardige recepten voor kikkererwten te bereiden, van salades tot voorgerechten en desserts. Ik deel vandaag tien van mijn favoriete en populairste kikkererwtenrecepten aller tijden!

Kikkererwten zijn een van mijn absolute favoriete plantaardige eiwitbronnen. Er zijn zoveel voordelen voor de gezondheid van kikkererwten: slechts één kopje hiervan zit boordevol vezels pols voorziet u van bijna een derde van uw dagelijkse eiwitbehoefte. Kikkererwten (ook bekend als kekerbonen) zitten ook vol vitamines en mineralen, zoals B-vitamines, ijzer, magnesium en selenium, voedingsstoffen die kunnen helpen beschermen tegen hartziekten, kanker en hoge bloeddruk. Deze veelzijdige plantaardige voedingsmiddelen zijn een uitstekende keuze voor een qua voedingswaarde uitgebalanceerde maaltijd, omdat kikkererwten zowel eiwitten als langzaam verteerbare koolhydraten bevatten. Kikkererwten hebben zelfs een lagere glycemische index dan andere zetmeelrijke groenten, zoals aardappelen, wat betekent dat kikkererwten niet tot een piek in uw bloedsuikerspiegel zullen leiden.

Er zijn zoveel manieren om van kikkererwten te genieten, variërend van heerlijke salades tot verwarmende stoofschotels en curries, tot levendige hummusdips; je kunt deze geweldige impuls zelfs omzetten in gezonde en heerlijke desserts! Er zijn werkelijk geen grenzen aan de gerechten die je met kikkererwten kunt maken. Daarom deel ik vandaag mijn high 10 plantaardige recepten voor kikkererwten, waarin dit prachtige ingrediënt op creatieve manieren is verwerkt. Vergeet niet om je voorraadkast aan te vullen met kikkererwten uit blik, en probeer zelfs gedroogde kikkererwten voor een andere textuur. Lees meer over het gebruik van kikkererwten hier.

Prime 10 plantaardige kikkererwtenrecepten

Pistache Hummus

Ik hou er gewoon van om een ​​creatieve draai te geven aan klassieke hummus. Hier is een mooi voorbeeld: deze prachtige, smaakvolle pistachehummus. Het is de perfecte plantaardige dip of unfold voor sandwiches, groenten en pitabroodjes, of als bijgerecht bij salades, graangerechten of hartige voorgerechten. Je kunt het zelfs bij elke maaltijd of snack eten voor de voordelen voor de gezondheid van het hart, dankzij de gezonde vetten uit olijfolie, tahini en pistachenoten, evenals vezels en andere antioxiderende voedingsstoffen.

Groene en gouden bruine rijstsalade

Het distinction van groene, groene kleuren en zonnige, gouden tinten – evenals de levendige smaken en texturen – van deze eenvoudige, plantaardige salade komt echt tot zijn recht. Deze vullende salade is gebaseerd op gekookte bruine rijst en de mediterrane ingrediënten kikkererwten, gele paprika, prei, artisjokken, basilicum en pistachenoten en heeft intrigerende smaken en gezondheidsvoordelen. Een vleugje gezonde vetten, citroensap en kruiden zorgen voor een heerlijke, lichte French dressing. Rijk aan vezels, plantaardige eiwitten, vitamines, mineralen en fytochemicaliën, dit biedt een geweldige voedingsstoot voor uw dag.

Salade van groene bonen-kikkererwten met Za’atar

Dit stevige recept doet een beroep op farro (een oude tarwevariëteit uit Italië, kikkererwten), een van de eerste geregistreerde plantaardige voedingsmiddelen die in het oostelijke Middellandse Zeegebied worden verbouwd, knapperige groene bonen, zongedroogde tomaten en paprika. Verse kruiden, citroensap en further vergine olijfolie creëren een levendige French dressing voor dit rustieke, hartige gerecht, dat good is als eengerecht, of geserveerd wordt als bijgerecht of salade voor uw voorgerecht.

Tabouleh van kikkererwten

Hier is een leuke, hartige variant op een klassieke tabouleh. Bereid dit recept voor de volgende keer dat u gerechten uit het Midden-Oosten kookt, zoals falafels, hummus of gegrilde aubergine. Of serveer het zelfs als rustiek bijgerecht vegetarische burgers of groentesoep. Maak het glutenvrij door een glutenvrij graan te vervangen.

Veganistische kikkererwtensaladesandwiches

Deze sandwichvulling op foundation van kikkererwten, op smaak gebracht met zeegroenten en gefermenteerde augurken, is een perfecte plantaardige vervanging voor tonijnsalade in sandwiches en groene salades. Deze kikkererwten-zeesalade is rijk aan eiwitten, vezels en andere essentiële voedingsstoffen en biedt ook een portie gezonde bacteriën, complimenten van de gefermenteerde augurken: ze bevatten levende bacteriën en zijn steeds vaker verkrijgbaar in natuurvoedingswinkels. Dit is echt één van mijn favoriete recepten uit mijn boek Levenslang aangedreven door planten.

Gebakken tofu met Marokkaanse abrikozensaus

Dit voorgerecht met tofu en kikkererwten is rijk aan de warme kruiden van Marokko en sappige zoete abrikozen. Abrikozensaus geserveerd over een eiwit (meestal kip) is een traditioneel Marokkaans gerecht. Deze veganistische abrikozen-tofu-kikkererwtenschotel bestaat uit gebakken tofu, kikkererwten, een rijk gekruide abrikozensaus en bruine rijst.

On the spot kikkererwtencurry

Draai naar een On the spot pot om dit klassieke comfortgerecht in enkele minuten te maken. Deze 100% plantaardige (veganistische) On the spot Pot Kikkererwten Curry is een eerbetoon aan het levendig gearomatiseerde Indiase klassieke troostvoedsel Chana Masala. En je kunt dit rustieke, eiwitrijke gerecht ook gemakkelijk thuis maken met een paar eenvoudige ingrediënten: kikkererwten, tomaten uit blik, kruiden en gekookte volle granen. Rijk aan smaak en voeding, dit is een eenvoudige manier om binnen enkele minuten een diner op tafel te zetten, dankzij de briljantheid van de On the spot Pot.

Marokkaanse Kikkererwten Sorghum Kom

Er gaat niets boven een maaltijdkom, gevuld met de goedheid van volle granen, peulvruchten en geroosterde groenten. De smaken van Marokko (kruiden, citroenen en olijven) komen naar voren in deze eenvoudige, voedzame Marokkaanse kikkererwten-sorghumkom. Het is ideal voor het bereiden van maaltijden: bereid dit recept voor en pak het in voor vier gezonde maaltijden voor de hele week. Of serveer het als eengerechtswonder voor uw volgende familiemaaltijd.

Pittige Hummus Veggie Taco’s

Hummus is een onmisbaar onderdeel van mijn door planten aangedreven keuken; je vindt het altijd in mijn koelkast. En je kunt het voor zoveel meer gebruiken dan een simpele dip of unfold. Hummus kan een ingrediënt zijn in gerechten. Ik koos voor een pittige hummus om de romige foundation te vormen van deze lenteverse, gemakkelijke vegetarische taco’s. Je kunt er een heerlijk tussendoortje van maken of van deze taco’s een maaltijd maken met een portie heerlijke rijst en bonen ernaast.

Pindakaas Chocolade Kikkererwtenrepen

Aangespoord door een pot echt goede pindakaas, werd ik geïnspireerd om een ​​van de beste liefdesaffaires aller tijden – pindakaas en chocolade – op te nemen in een gezonde, veganistische reep waar je met een goed gevoel van kunt genieten. Je raadt nooit dat in deze vochtige pindakaas-chocolade-kikkererwtenrepen een heel blik kikkererwten zit; zelfs de vloeistof (aquafaba) wordt gebruikt om eieren in deze reep te vervangen.

Bekijk deze andere favorieten voor meer kikkererwtenrecepten:

Veganistische Chana Masala
Salade van bruine rijstkikkererwten en gember-tahindressing
Masala Sorghum Kikkererwtensalade
Gemakkelijke bloemkool-kikkererwtentaco’s
Shoarma Bulgur Saladekom met Zwarte Kikkererwten
Groententagine met kikkererwten

Afbeelding: Romige Kikkererwten CurrySharon Palmer, MSFS, RDN

Als Amazon-influencer verdien ik met in aanmerking komende aankopen. Voor meer informatie over affiliate hyperlinks, klik op hier.

Meer hulpmiddelen om de goedheid te eten en te beleven

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here