Home Natuur Lifer 676 – Caribische Elaenia – Reflecties van de natuurlijke wereld

Lifer 676 – Caribische Elaenia – Reflecties van de natuurlijke wereld

0
Lifer 676 – Caribische Elaenia – Reflecties van de natuurlijke wereld


Kronieken van een Birders-levenslijst

De afgelopen 40 jaar heb ik het geluk gehad om 85% van de vogelsoorten die aan mijn ‘Levenslijst’ zijn toegevoegd, fotografisch te documenteren. Deze blogserie toont de afbeeldingen en anekdotische verslagen die deze ‘Lifer’-waarnemingen documenteren en iets over de omgeving en cultuur van het gebied. Deze Lifer-blogreeks begint met de eerste LIFER buiten de VS, Lifer #624, en gaat vanaf daar chronologisch verder.

A Reflecties van de natuurlijke wereld Blogpostserie door Jim Winst

Lifer-foto @ Colonia Huertes Familiares, Cozumel, MX

Caribisch gebied Elaenia (Elaenia Martinica) > Tyrannidae > Passeriformes

Foto @ Colonia Huertes Familiares, Cozumel, MX

IDENTIFICATIE: Tamelijk saaie en onopvallende vliegenvanger van tropisch bos, halfopen gebieden met struiken en bomen. Vaak te vinden bij vruchtbomen, waar kleine bessen worden gegeten. Beperkte overlap in bereik met de iets grotere en helderdere Geelbuik Elaenia, die een stekelige, witte kuif heeft, in tegenstelling tot de Caraïben, waar de kuif gewoonlijk afgeplat is; merk ook op dat de Caribbean een feloranje foundation aan de onderkant van de snavel, doffere vleugelbalken en een andere stem heeft; beweegt niet met zijn vleugels of staart.

EERSTE ‘LIFER’-OBSERVATIE:
Vogelen met: Miguel Amar Uribe uit Mexico Kan Excursions en mijn vrouw Maria
Datum: 10 december 2021 @ Colonia Huertes Familiares, Cozumel, MX
Colonia Huertos Familiares | MX-ROO

SOORT GLOBAAL eBIRD DISTRIBUTIEKAART
Gele ster geeft de locatie aan van mijn Lifer-waarneming

DETAILS OVER WAARNEMING: We reden by way of de hoofdweg van San Miguel terug naar een kleine kolonie web buiten de stad genaamd Huertes Familiares. We reden langzaam en stopten verschillende keren om uit te stappen om naar vogels te kijken die rondfladderden. Deze vliegenvanger poseerde vrij rustig en ik kon er een aantal goede foto’s van maken.

FOTO’S GEMAAKT: Afbeeldingen hieronder genomen @ Colonia Huertes Familiares, Cozumel, MX

@ Colonia Huertes Familiares, Cozumel, MX

Vorige 3 berichten in mijn LIFER-blogserie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here