Home Carrière 10 manieren om uw CV te condenseren zonder waarde te verliezen

10 manieren om uw CV te condenseren zonder waarde te verliezen

0
10 manieren om uw CV te condenseren zonder waarde te verliezen


In een cultuur die wordt gedomineerd door korte berichten, video’s en andere inhoud op sociale media, worden we allemaal geconfronteerd met een enorme druk om steeds korter te communiceren. Als het om cv’s gaat, hebben recente traits de voorkeurslengte verlaagd tot twee tot drie pagina’s. Als jouw CV lang is, hoe kun je het dan condenseren zonder waarde te verliezen?


Als gecertificeerde en bekroonde cv-schrijver phrase ik dagelijks met dit dilemma geconfronteerd. De meeste cv’s bevatten veel ‘vet’ in de vorm van doorlopende zinnen, logge beschrijvingen van vaardigheden, matte branding en onnodige particulars. Door deze probleemgebieden weg te werken, kan uw cv een slanke, gemene merkcommunicatiemachine worden.

Maar is het niet beter om meer inhoud op te nemen, zodat u meer trefwoorden in uw cv kunt verwerken? Nee eigenlijk.

Als het gaat om het schrijven van cv’s, is minder over het algemeen meer. Dit is waarom:

  • Recruiters, HR-professionals en managers inhuren zijn, zoals de meesten van ons, overwerkt en overspoeld met informatie-overload. Scherpe, strakke zinnen gevuld met de juiste particulars zullen meer opvallen in een zee van kandidaten.
  • Te veel trefwoorden in een doc kunnen zelfs negatief zijn, omdat het de indruk kan wekken dat u uw doc volpropt met als enige doel een hoge rating in cv-zoekopdrachten. De databasesystemen, of kandidatenvolgsystemen (ATS), die recruiters, bedrijven en vacaturesites gebruiken om inkomende cv’s op te slaan en te analyseren, zijn geavanceerd genoeg om te identificeren welke documenten de juiste reeks trefwoorden hebben die zijn gespecificeerd in zoekopdrachten naar sollicitanten – voldoende om aan hun behoeften te voldoen maar niet te veel salarisverhoging wenkbrauwen. Met andere woorden, de zoekwoorddichtheid is belangrijk, maar te veel zoekwoorden is een alarmsignaal.
  • Belangrijke particulars vallen meer op als er minder tekst is, vooral als die particulars verstandig zijn verkleind en vormgegeven. Het verstoppen van uw cv met onnodige informatie en vage particulars schaadt het vermogen om uw merk te communiceren in de vier tot zes seconden dat het door mensen wordt gescreend.

Laten we een paar lengtedoelen bekijken om u een idee te geven waar uw cv uit balans is. Hoewel er weinig harde en snelle CV-regels zijn, zijn dit algemene richtlijnen die door de meeste zeer ervaren en gediplomeerde schrijvers worden gehanteerd loopbaancoaches volgen.

Richtlijnen voor CV en inhoudlengte

Hervat lengte

De meeste recruiters verwachten dat cv’s twee tot drie pagina’s lang zijn, met een sterke voorkeur voor twee pagina’s in Noord-Amerika. Hoewel dit varieert van rekruteerder voor recruiters, het liefst zien ze cv’s van twee pagina’s werkzoekenden met maximaal 10-15 jaar ervaring. Voor degenen met aanzienlijk meer ervaring kan een CV van drie pagina’s nodig zijn om alle relevante particulars huge te leggen en te presenteren.

Regel voor hervatten van één pagina

De regel voor het hervatten van slechts één pagina is echter nog steeds gebruikelijk. Degenen met beperkte ervaring kunnen deze lengte het meest geschikt vinden voor hun behoeften.

Samenvattingen van carrières

Samenvattingen van loopbaanoverzichten zijn sinds de recessie van 2008 korter geworden en liggen nu op drie tot zes regels tekst. Halverwege de carrière, middenmanagement en leidinggevend CV’s, is het vaak passend om merkinhoud aan dit gedeelte van het CV toe te voegen, hoewel dergelijk materiaal over het algemeen het beste kan worden beperkt tot de eerste helft van de eerste pagina van het doc. Work It DAILY raadt aan om het carrièreoverzicht helemaal achterwege te laten en je in plaats daarvan te concentreren op een kop: een korte samenvatting van het probleem dat je oplost, waarin je jouw motivatie benadrukt. persoonlijk merk.

Kerncompetenties

Kerncompetentiesecties kunnen het beste beperkt worden tot zes tot acht vaardigheden. Bij Work It DAILY noemen we dit het ‘Ervaringsoverzicht’. Dit is een lijst met alle vaardigheden en vereisten die u bezit die nodig zijn voor een bepaalde baan en die related zijn voor de functie waarop u solliciteert.

Kogels per rol

Te veel uitspraken met opsommingstekens in een cv overweldigen uw lezer. Beperk het aantal opsommingen indien mogelijk tot vijf per rol, maar vermeld er ook niet minder dan drie.

Kogellengte

Idealiter zouden kogels beperkt moeten zijn tot twee regels ruimte. Als er aanvullende kritische particulars moeten worden opgenomen, overweeg dan om de inhoud in verschillende opsommingen te verdelen.

Hoeveelheid werkgeschiedenis die moet worden opgenomen

Recruiters zijn doorgaans het meest geïnteresseerd in de laatste 10-15 jaar van uw ervaring, dus dit is de hoeveelheid ervaring die u op uw cv wilt vermelden. Oudere relevante ervaring kan kort worden samengevat in het gedeelte ‘Additional ervaring’ aan het einde van uw cv. In de meeste gevallen is alles irrelevant werkervaring veilig geheel geëlimineerd kunnen worden. De gebruikelijke uitzondering zijn recente universitaire diploma’s en jonge professionals die internet aan hun carrière zijn begonnen en die al beperkt zijn werkervaring te kwantificeren en pronken.

Hervat verkortingsstrategieën

Vrouw op laptop condenseert haar CV

Grote voorraad

1. Zeg meer met minder

Knip woorden weg die niet nodig zijn en verwijder woorden die herhaald worden. Als je vecht tegen een kogellengte van twee regels, telt elk woord.

2. Maak gebruik van actiewerkwoorden

Hoewel alle werkwoorden een bepaalde actie overbrengen, bevatten sommige meer energie en actie dan andere. Het kan bijvoorbeeld juist zijn om te zeggen dat u het vijfjarenplan van het bedrijf hebt geschreven, maar het is krachtiger om te zeggen dat u het allereerste vijfjarenplan van het bedrijf hebt bedacht, opgesteld en uitgevoerd.

3. Elimineer passieve taal

Passieve taal op een cv maskeert de werkelijke rol die u speelde in de taak die u beschrijft. De zin ‘Ik werd blootgesteld aan verschillende culturen, mensen en uitdagingen’ is zwakker dan bijvoorbeeld ‘Ik kreeg cross-functionele en interculturele blootstelling aan vijf etnische groepen in twaalf landen’.

4. Wees specifiek

Vermijd vage omschrijvingen en zinsneden zoals ‘een verscheidenheid aan’, ‘vele’, ‘andere’ en ‘met succes’. Vervang ze door specifieke particulars die waarde en betekenis aan de tekst toevoegen.

5. Gebruik cijfers waar mogelijk

Cijfers spreken, dus het is absoluut noodzakelijk om ze in cv’s te gebruiken kwantificeer de belangrijkste prestaties en contextinformatie. Vertel uw lezer niet dat u de verkoopdoelstellingen heeft overschreden. Laat ze zien hoeveel u jaar na jaar uw doelstellingen hebt overtroffen. Elk opsommingsteken onder het gedeelte ‘Werkgeschiedenis’ moet ten minste één cijfer bevatten. Als je maar één tip in dit artikel volgt, zou dit de tip moeten zijn.

6. Opnieuw formatteren

Veel ouderwetse cv’s en ingebouwde MS Phrase-sjablonen gebruiken het meeste niet effectief formaat om de aandacht van een rekruteringsmanager te trekken. Zorg ervoor dat je in je CV een schone, 11-18 pt. lettertype (Arial, Calibri). Verklein uw marges ook niet, zodat er meer tekst op een pagina previous. Dit zal witruimte opofferen en je cv moeilijker leesbaar maken. Plaats ten slotte uw titels en werkgeversnamen op één regel als u slechts één rol bij het bedrijf vervulde, en roei weduwen en wezen uit (zwervende alinearegels en losse woorden op één regel).

7. Categoriseer

Sommige inhoud kan worden gecategoriseerd of subgecategoriseerd om informatie op krachtigere manieren over te brengen. Het onderverdelen van een lange reeks kogels, bijvoorbeeld in drie tot vier categorieën die de cross-functionaliteit van uw vaardigheden benadrukken, zal niet alleen uw prestaties gemakkelijker leesbaar maken, maar zal ook uw multifunctionele merk onder de aandacht brengen, terwijl branchespecifieke trefwoorden aan de lijst worden toegevoegd. cv.

8. Contextualiseer

Geef uw lezers de juiste kwaliteit en het juiste kind particulars, zodat ze de volledige reikwijdte van uw affect kunnen begrijpen. Als u bijvoorbeeld een operatie omdraait, is dat een cruciale prestatie om mee te nemen. Het opnemen van contextdetails voor en na zal de presentatie echter automatisch versterken. Hoeveel geld verloor het bedrijf vóór uw ambtstermijn per maand of jaar? Hoeveel winst of omzet genereerde het op het second dat u vertrok?

9. Focus op resultaten

In onroerend goed is locatie, locatie, locatie van cruciaal belang; in cv’s zijn het prestaties, prestaties, prestaties. Numeriek gekwantificeerde uitspraken communiceren hoeveelheden informatie in minder woorden, terwijl uw prestatie in specifieke, meetbare termen wordt overgebracht. Hier is een zin uit het originele cv van een klant: “Beheerde zakelijke en IT-initiatieven ter waarde van miljoenen {dollars} vanaf het start tot de implementatie om de productiviteit te verhogen, de operationele kosten te verlagen en de servicekwaliteit te verbeteren door samen te werken met IT-personeel, leidinggevenden op C-niveau, zakelijke gebruikers en externe dienstverleners in de gezondheidszorg.” Hier is een vernieuwing die de zin inkort van 35 naar 25 woorden en tegelijkertijd inhoud toevoegt om de focus op de resultaten dramatisch te verbeteren: “De productiviteit met 15% verhoogd, de operationele kosten met $7 miljoen verlaagd en de servicekwaliteit met 14% versterkt, waardoor 25 tot $50 miljoen cross-functionele bedrijfs- en IT-initiatieven zijn ontstaan ​​vanaf het start tot de uitrol.” Merk op dat de originele kogel drie regels besloeg, terwijl de vernieuwing er slechts twee nodig had.

10. Gooi externe particulars weg

Kies zorgvuldig welke gegevens u opneemt en hoe u dat doet. In de oorspronkelijke cliëntzin in het vorige opsommingsteken vindt u bijvoorbeeld een lijst met mensen met wie deze persoon in zijn functie heeft samengewerkt. De resultaten die hij behaalde staan ​​centraal voor zijn merk, dus heb ik het woord ‘cross-functioneel’ vervangen door de lijst van mijn cliënt met vier groepen die elf woorden nodig hadden om te beschrijven. Een onderscheid dat veel van de bovenstaande punten onderstreept, is het herkennen van het verschil tussen de inhoud van een cv die belangrijk is en de inhoud die van cruciaal belang is om op te nemen.

Er is simpelweg geen ruimte voor al je vaardigheden en je hele werkgeschiedenis op een cv, dus vroeg of laat moet je kiezen welke belangrijke particulars je moet hebben. Door de tien bovenstaande suggestions te volgen, weet u precies wat u moet opnemen en weglaten, zodat u uw cv met succes kunt condenseren zonder waarde te verliezen.

Meer hulp nodig met uw zoek naar werk?

Lid worden om te leren hoe u een baan kunt vinden en uw ware potentieel kunt ontketenen om te krijgen wat u wilt van uw werk!

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op een eerdere datum.

Van uw siteartikelen

Gerelateerde artikelen op web

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here