Home Natuur RSPB-persbericht

RSPB-persbericht

0
RSPB-persbericht


Mannen kregen gemeenschapsbevel voor bezit en handel in 22 wilde slechtvalken

Slechtvalk. Foto: Tim Melling
  • Op 11 december 2023 pleitten Timothy Corridor en zijn zoon Lewis Corridor schuldig aan meerdere misdrijven met betrekking tot het bezit en de handel in wilde slechtvalken in Schotland en kregen gisteren allebei een taakstraf voor deze misdaden.
  • Zonder de invoering van strafrichtlijnen voor misdaden tegen wilde dieren en planten zullen overtreders straffen blijven krijgen die de ernst van hun misdaden niet weerspiegelen.
  • Eieren en kuikens van slechtvalken worden regelmatig uit nesten in het Verenigd Koninkrijk gestolen om illegaal witgewassen te worden voor de valkerijhandel en voor aanzienlijke sommen geld verkocht te worden aan kopers in het Midden-Oosten.
  • De RSPB blijft vragen om herinvoering van de registratiecontroles voor in gevangenschap levende slechtvalken en om een ​​handhavingsprogramma om de diefstal en illegale handel in deze vogels effectief aan te pakken.

Timothy Corridor van Lamberton Holdings, Berwickshire en zijn zoon Lewis Corridor kregen gisteren bij de Jedburgh Sheriff Courtroom, nadat ze schuldig hadden gepleit aan meerdere misdrijven met betrekking tot het illegaal witwassen van 22 wilde slechtvalken, een taakstraf van 220 uur en 150 uur.

Zoals de RSPB en andere niet-gouvernementele milieuagentschappen hebben benadrukt, zijn de uitkomsten van zaken als deze, als gevolg van een gebrek aan strafrichtlijnen voor misdaden tegen wilde dieren, inconsistent en weerspiegelen vaak niet de ernst en betekenis van de misdaad. Een soortgelijke zaak waarbij wilde slechtvalken werden witgewassen, werd vorige maand behandeld bij de Derbyshire Magistrates Courtroom, toen een man werd veroordeeld tot acht weken gevangenisstraf voor het nemen van één legsel eieren. Deze uitkomst, vergeleken met de uitkomst van vandaag in Schotland, toont een duidelijke verkeerde afstemming van de juridische redenering aan.

In 2008 heeft de Britse regering, in een kostenbesparingsoefening, de noodzaak voor volledige registratie van in gevangenschap gefokte slechtvalken geschrapt. Dit heeft geleid tot een ‘diefhandvest’ en heeft geleid tot een aanzienlijke toename van de diefstal van in het wild levende slechtvalken, waardoor ze virtueel worden gestolen. eenmaal in gevangenschap onvindbaar.

Ze worden gemakkelijk witgewassen in het juridische systeem van de commerciële valkerijhandel en verkocht aan kopers in het Midden-Oosten, waar ze worden beschouwd als van superieure kwaliteit voor de valkerijraces.

Op het terrein in het zuiden van Schotland bevonden zich verschillende slechtvalken en eieren waarvan Timothy en Lewis Corridor beweerden dat het allemaal in gevangenschap gefokte vogels waren. DNA-bewijs bevestigde dat veel van deze vogels in feite geen familie waren van de in gevangenschap levende volwassen slechtvalken waarvan Corridor en zijn zoon beweerden dat het de oudervogels waren. Bovendien kwam het DNA van twee van de kuikens overeen met dat van twee wilde volwassen slechtvalken. Er werd aangenomen dat alle wilde kuikens uit nesten aan de Schotse grens waren gehaald, maar het is niet bekend wie ze precies heeft gestolen.

De RSPB wil met spoed terugkeren naar volledige registratie en de introductie van een gericht nalevings- en handhavingsprogramma, inclusief DNA-onderzoek. Deze veranderingen in de bestaande wetgeving zullen de omvang van de criminaliteit blootleggen en een effectief afschrikmiddel bieden tegen het vangen van wilde slechtvalken voor de illegale handel in wilde dieren.

Ian Thomson, onderzoeksmanager van RSPB UK: “Hoewel het moeilijk is om niet teleurgesteld te zijn over de uitkomst, prijst de RSPB het voorbeeldige partnerschapswerk van de Scottish Society for Prevention of Cruelty to Animals (SSPCA), Police Scotland, Nationwide Wildlife Crime Unit (NWCU), Scottish Raptor Examine Group, Animal and Plant Well being Company (APHA), Science and Recommendation for Scottish Agriculture (SASA) en de Crown Workplace en Procurator Fiscal Service die deze veroordeling veiligstelden.

Mark Thomas, hoofd onderzoek van RSPB UK: “Deze recente zaak benadrukt dat overtredingen van de vervolging van roofvogels, die routinematig plaatsvinden in heel Groot-Brittannië, niet de juiste en noodzakelijke straffen krijgen, zelfs als het bewijsmateriaal onfeilbaar is, vanwege een gebrek aan strafrichtlijnen voor rechters, magistraten en sheriffs. Zonder specifieke richtlijnen zal de veroordeling door rechtbanken van misdaden die verband houden met de vervolging van roofvogels en andere wilde dieren een verkeerde voorstelling van zaken blijven geven over de gevolgen van deze misdrijven en niet als een effectief afschrikmiddel fungeren voor degenen die bereid zijn deze misdaden te begaan in de Verenigde Staten. eerste plaats.

LOOPT AF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here