Home Natuur Lifer 673 – Ruddy Crake – Reflecties van de natuurlijke wereld

Lifer 673 – Ruddy Crake – Reflecties van de natuurlijke wereld

0
Lifer 673 – Ruddy Crake – Reflecties van de natuurlijke wereld


Kronieken van een Birders-levenslijst

De afgelopen 40 jaar heb ik het geluk gehad om 85% van de vogelsoorten die aan mijn ‘Levenslijst’ zijn toegevoegd, fotografisch te documenteren. Deze blogserie toont de afbeeldingen en anekdotische verslagen die deze ‘Lifer’-waarnemingen documenteren en iets over de omgeving en cultuur van het gebied. Deze Lifer-blogreeks begint met de eerste LIFER buiten de VS, Lifer #624, en gaat vanaf daar chronologisch verder.

A Reflecties van de natuurlijke wereld Blogpostserie door Jim Winst

Lifer-vogel @ El Cedral, Cozumel Island, MX

Blozende Krak (Laterallus ruber) > Rallidae > Gruiformes

IDENTIFICATIE: Een kleine, ongrijpbare vogel van zoetwatermoerassen, vochtige velden en sloten langs de weg; veel vaker gehoord dan gezien. Loopt rustig en loopt snel, zoals alle rails. Kan vertrouwen geven als u geduldig en rustig wacht. Opvallend verenkleed, rijkelijk rossig met leigrijze kop. De volwassene heeft robijnrode ogen, die doffer zijn bij onvolwassenen.

EERSTE ‘LIFER’-OBSERVATIE:
Vogelen met: Miguel Amar Uribe uit Mexico Kan Excursions en mijn vrouw Maria
Datum: 10 december 2021 @ Waterzuiveringsinstallatie van San Miguel, Cozumel Island, MX
Planta de Tratamiento de Aguas Residuales de San Miguel | MX-ROO

SOORT GLOBAAL eBIRD DISTRIBUTIEKAART
Gele ster geeft de locatie aan van mijn Lifer-waarneming

DETAILS OVER WAARNEMING: Zoals typisch is voor alle rails, zijn ze erg geheimzinnig en worden ze meestal lang gehoord voordat ze worden gezien. Hoewel ze gemakkelijk kunnen worden overgehaald met een beetje gespreksweergave. Toen we bij de waterzuiveringsinstallatie aankwamen was het behoorlijk winderig en daardoor moeilijk om de vogelgeluiden te horen. Gelukkig ging de wind na een half uur liggen en begonnen de Ruddy Crakes spontaan te roepen. We zagen er maar kort een terwijl hij door een opening in het moeras schoot. Gelukkig kon ik op latere reizen een aantal hele goede beelden maken.

FOTO’S GEMAAKT: Er zijn geen beelden gemaakt van de eerste crakes op Cozumel, maar velen werden met succes gefotografeerd tijdens daaropvolgende vogelexpedities. Alle onderstaande afbeeldingen zijn afkomstig uit de buurt van Río Lagartos, Yucatán, MX

Miguel Amar Uribe fotografeert de Ruddy Crake internet ten zuiden van Río Lagartos, Yucatán

Vorige 3 berichten in mijn LIFER-blogserie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here