Home Natuur Ik kom uit de kast… als een… – Mark Avery

Ik kom uit de kast… als een… – Mark Avery

0
Ik kom uit de kast… als een… – Mark Avery


… moeder.

Met andere woorden: ik heb een mottenval en ik raak nu geleidelijk verslaafd aan het vangen van motten. Hoe kun je weerstand bieden als de mogelijkheid bestaat om motten zoals die hierboven te vangen – wat een kurkapparaat! Nou, dat is het soort dingen dat vogelaars zeggen over de saaiste Phylloscopus grasmussen, dus ik dacht dat ik het zou zeggen over de goedbenoemde Early Moth, die vroeg in het jaar (januari-maart) uitkomt en deze was mijn enige gevangen zondag-/ma-avond (en mijn eerste mot van 2024).

Maar dit is het soort mot dat een ochtend oplicht – de goedbenoemde Merveille du Jour die ik tot afgelopen oktober nog nooit had gezien.

Op 9 oktober kwamen twee van deze prachtige motten voort, op 10 oktober nog eens twee (of weer dezelfde?) en op 11 oktober een enkele.

Ik ben heel erg een leerling, dus alle suggestions zullen dankbaar worden ontvangen. Ik heb een reden om motten te willen identificeren, maar die houd ik nog even voor mezelf. Laten we gewoon doen alsof ik het sort kerel ben dat ervan houdt lijstjes bij te houden en dat ik uiteindelijk op motten zou stuiten (dat is misschien gedeeltelijk waar – maar eerlijk gezegd niet het hele verhaal!).

Het is leuk om als newbie te beginnen op een gebied van de natuurlijke historie – veel te leren, veel fouten te maken, veel plezier te beleven. In dit stadium zou elke nacht van vallen (ik ga het hele jaar door gemiddeld slechts één keer per week) wel eens een lifer kunnen opleveren! En ik moet zeggen dat de weinige medemottenvangers die ik ter plaatse heb ontmoet, erg gastvrij waren.

(registratieformulier)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here