Home Voeding Tahoe met Child Bok Choy

Tahoe met Child Bok Choy

0
Tahoe met Child Bok Choy


Gevuld met een rijke umami-smaak, knapperige textuur, levendige kleuren en krachtige voeding, is dit snelle en gemakkelijke recept voor Bean Curd met Child Bok Choy een meesterwerk in één koekenpan! Dit veganistische roerbakrecept (dat gemakkelijk glutenvrij gemaakt kan worden door tamari te gebruiken in plaats van sojasaus) is gebaseerd op het traditionele voedsel dat tahoe wordt genoemd. Je rehydrateert eenvoudig de gedroogde tahoe en bakt deze vervolgens met child paksoi, paprika, champignons, knoflook, gember, sojasaus en azijn. Serveer het met gekookte bruine rijst om een ​​eenvoudige, evenwichtige, voedzame maaltijd te maken die zowel mooi als heerlijk is. Bovendien zet je deze gezonde maaltijd in ongeveer 30 minuten op tafel!

Zoek naar gedroogde tahoesticks on-line of in Aziatische supermarkten.

Wat is bonenwrongel?

Gedroogde tahoe is een traditioneel Chinees gerecht gemaakt van sojabonen. Eigenlijk, tofu is een ander woord voor tahoe (in wezen gestremde sojamelk), en tahoe is er in vele vormen, inclusief gedroogde tahoe-sticks (ook wel tahoe genoemd), die in dit recept voorkomen. Gedroogde tahoesticks worden gemaakt door sojamelk te verwarmen, waardoor er een movie aan de bovenkant ontstaat die wordt opgetild, opgerold en gedroogd. Tahoe is rijk aan eiwitten, gezonde vetten, vezels, mineralen en plantaardige stoffen die verband houden met gezondheidsvoordelen. Het is geen surprise dat tahoe een lange geschiedenis heeft in de Aziatische keuken; het dateert zo’n 2000 jaar geleden uit China en wordt ook gebruikt in Japanse en Filippijnse gerechten. Gedroogde tahoe geeft een taaie textuur en een nootachtige smaak aan gerechten. Ik heb ervan genoten in verschillende gerechten in Chinese language eating places in Los Angeles, vergelijkbaar met dit recept voor Bean Curd met Child Bok Choy. Hoewel ik een grote fan ben van traditionele, plantaardige Chinese language gerechten, ben ik geen echte professional. Sterker nog, mijn diëtistenvriend en collega Elaine Gong Kubela deelde haar kennis over tahoe om mij te helpen dit recept te maken. Je kunt gedroogde tahoe-sticks vinden on-line of in Aziatische supermarkten. Lees meer over tofu in deze gids.

Wat is paksoi?

Paksoi is een Chinese language koolsoort die geen krop vormt. Het heeft witte stengels en een donkergroene cluster van bladeren met een delicate smaak. Rijk aan vitamine A, C, E, Ok, ijzer en vezels, paksoi is een kruisbloemige groente, wat betekent dat het zwavelverbindingen bevat die verband houden met speciale gezondheidsvoordelen. Meer informatie over paksoi hier.

Stapsgewijze handleiding:

Plaats gedroogde tahoe-sticks in een schaal van 9 x 13 inch.
Bedek met kokend water.
Plaats een schaal op de tahoesticks, zodat ze ondergedompeld blijven in kokend water. Laat het 20 minuten weken, tot het zacht is.
Doe de gerehydrateerde tahoe-sticks in een vergiet, spoel ze af en laat ze uitlekken.
Snijd in stukjes van 2 inch.
Verhit de olie in de wok en kook de ui, knoflook, gember en gehakte tahoe gedurende 8 minuten, voeg indien nodig water toe.
Voeg sojasaus, pruimenazijn, gesneden paprika en chilipeper toe en kook gedurende 3 minuten, voeg indien nodig additional water toe. Voeg paksoi en champignons toe en kook 4-5 minuten.
Serveer onmiddellijk met volkoren rijst.

Afdrukken

klok klokpictogrambestek bestek icoonvlag vlagpictogrammap mappictograminstagram instagram-pictogrampinterest Pinterest-pictogramFb Fb-pictogramafdrukken afdrukpictogramvierkanten vierkantjes icoonhart hart icoonhart solide hart solide pictogram

Beschrijving

Deze heerlijke, voedzame Tahoe met Child Bok Choy is een meesterwerk in één gerecht! Deze veganistische roerbak is eenvoudig glutenvrij te maken en staat binnen ongeveer 30 minuten op tafel. 1. Plaats gedroogde tahoe-sticks in een Schotel van 9 x 13 inch en bedek met kokend water. Plaats een schaal over de stokjes zodat ze ondergedompeld blijven in het hete water. Week 20 minuten in heet water, tot ze zacht zijn. Giet het water af en snijd het in stukken van ongeveer 2 centimeter lang.
 2. Verhit olie in een grote koekenpan of wok. Voeg ui, knoflook, gember en gehakte tahoe toe en kook gedurende 8 minuten. Voeg indien nodig water toe om plakken te voorkomen.
 3. Voeg sojasaus, pruimen- of rijstazijn, gesneden paprika en chilipeper toe en kook gedurende 3 minuten. Voeg indien nodig additional water toe om plakken te voorkomen.
 4. Voeg paksoi en champignons toe en kook 4-5 minuten tot de paksoi gaar is, maar heldergroen blijft.
 5. Haal van het vuur en serveer onmiddellijk met gekookte bruine of rode rijst.
 6. Voor 6 porties (ongeveer 1 kopje roerbakken + ½ kopje bruine of rode rijst).

 • Voorbereidingstijd: 15 minuten
 • Kooktijd: 16 minuten
 • Categorie: Voorgerecht
 • Keuken: Aziatische Amerikaan

Voeding

 • Portiegrootte: 1 portie
 • Calorieën: 259
 • Natrium: 650 mg
 • Vet: 7 gram
 • Koolhydraten: 34 gr
 • Vezel: 3 gram
 • Eiwit: 16 gram

Trefwoorden: tahoe, child paksoi, wat is tahoe, wat is paksoi

Probeer het volgende voor andere plantaardige recepten voor koekenpannen:

Thaise Tempeh-noedelkoekepan
Peultjes en Seitan Groente Roerbak
Groentenroerbak met verboden rijst
Veganistisch roerbakgerecht met Chinese language kousenband en tofu
Gember-lotuswortel roerbak met rode rijst
Bittere Meloen Tofu Roerbak
Gemakkelijke plantaardige tofu Bibimbap-koekepan

Als Amazon-influencer verdien ik met in aanmerking komende aankopen. Voor meer informatie over affiliate hyperlinks, klik op hier.

Meer hulpmiddelen om de goedheid te eten en te beleven

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here