Home Natuur Waarom we moeten heroverwegen hoe we over kanker praten

Waarom we moeten heroverwegen hoe we over kanker praten

0
Waarom we moeten heroverwegen hoe we over kanker praten


Obtain de Natuurpodcast 9 Februari 2024

Al meer dan een eeuw lang wordt kanker geclassificeerd naar delen van het lichaam: longkanker, borstkanker, huidkanker enz. En toch vertelt trendy medisch onderzoek ons ​​dat de moleculaire en genetische mechanismen achter kanker niet noodzakelijkerwijs gebonden zijn aan delen van het lichaam. . Veel geneesmiddelen die zijn ontwikkeld om uitgezaaide kankers te behandelen, kunnen bij veel verschillende soorten kanker werken, en dat biedt kansen voor meer op maat gemaakte en efficiënte behandelingen. Oncologen roepen op tot een verandering in de manier waarop patiënten, artsen en toezichthouders denken over het benoemen van kankers. In deze podcast spreekt senior commentaarredacteur Lucy Odling-Smee met Fabrice André van Instituut Gustave Roussy, om te vragen wat er volgens hem moet veranderen.

Opmerking: Vergeet long-, borst- of prostaatkanker: waarom de naamgeving van tumoren moet veranderen

Abonneer u op Nature Briefing, een onmisbaar dagelijks overzicht van wetenschappelijk nieuws, opinies en analyses, elke weekdag free of charge in uw inbox.

Mis nooit meer een aflevering. Abonneer je op de Natuurpodcast op Apple-podcasts, Google Podcasts, Spotify of je favoriete podcast-app. Een RSS-feed voor de Natuurpodcast is ook beschikbaar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here