Home Natuur Lifer 665 – Olivijnachtige Woodcreeper – Reflecties van de natuurlijke wereld

Lifer 665 – Olivijnachtige Woodcreeper – Reflecties van de natuurlijke wereld

0
Lifer 665 – Olivijnachtige Woodcreeper – Reflecties van de natuurlijke wereld


Kronieken van een Birders-levenslijst

De afgelopen 40 jaar heb ik het geluk gehad om 85% van de vogelsoorten die aan mijn ‘Levenslijst’ zijn toegevoegd, fotografisch te documenteren. Deze blogserie toont de afbeeldingen en anekdotische verslagen die deze ‘Lifer’-waarnemingen documenteren en iets over de omgeving en cultuur van het gebied. Deze Lifer-blogreeks begint met de eerste LIFER buiten de VS, Lifer #624, en gaat vanaf daar chronologisch verder.

A Reflecties van de natuurlijke wereld Blogpostserie door Jim Winst

@ Reserva de la Biosfera Calakmul, Campeche, MX

Olivijnachtige houtkruiper (Sittasomus griseicapillus) > Furnariidae > Passeriformes

Lifer-foto @ Las Margaritas, Calakmul, Campeche, MX

IDENTIFICATIE: Een kleine, ongestreepte houtkruiper uit tropisch en subtropisch vochtig bos. Vrij gebruikelijk, maar onopvallend. Beweegt snel langs boomstammen, vliegt vaak te laag op de volgende increase en cirkelt weer omhoog. Onderscheiden van andere houtkruipers door hun kleine formaat, kleine slanke snavel en effen grijze kop en buik (geen bleke strepen of vlekken).

EERSTE ‘LIFER’-OBSERVATIE:
Vogelen met: Mijn vrouw Maria
Datum: 06 december 2021 @ Cobá archeologische ruïnes, Quintana Roo, MX
Zona Arqueológica Cobá | MX-ROO

SOORT GLOBAAL eBIRD DISTRIBUTIEKAART
Gele ster geeft de locatie aan van mijn Lifer-waarneming

DETAILS OVER WAARNEMING: In Cobá liepen Maria en ik langs het pad naar de ruïnes van Grupo Nohoch Mul, absoluut genietend van de schaduw en de mooie weg. Mijn aandacht werd getrokken door een kleine kudde Yucatan-gaaien die iets leken lastig te vallen. En toen merkte ik eerst één houtkruiper op en daarna nog meer. Plotseling werden we omringd door veel vogels die heen en weer vlogen naar de grond en weer terug naar de bomen. Toen merkte ik de ZWARM! Een enorme zwerm legermieren maakte zich langs de kant van de weg. Ik ontdekte 5 LIFER-vogelsoorten die rond deze mierenzwerm werkten.

3e Cobá Mierenzwerm Lifer
Lifer #665 Olijfachtige houtkruiper. Direct na het opnemen van de Lifer Northern Barred-Woodcreeper kwam een ​​Ruddy Woodcreeper (non-lifer) in de strijd, al snel gevolgd door twee Tawny-winged Woodcreepers en een enkele Olijfachtige Houtkruiper. Ik zag ook andere Olivaceous Woodcreepers op Camino Faro Vigía Chico, Las Margaritas, Campeche, vlakbij de archeologische ruïnes van Calakmul, en in Tikal in Guatemala.

FOTO’S GEMAAKT:

Alle onderstaande afbeeldingen zijn getagd met hun locatie.

@ Reserva de la Biosfera Calakmul, Campeche, MX

Vorige 3 berichten in mijn LIFER-blogserie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here