Home Onderwijs Hoe anti-CRT-verhalen de steun voor lokale scholen ontrafelden

Hoe anti-CRT-verhalen de steun voor lokale scholen ontrafelden

0
Hoe anti-CRT-verhalen de steun voor lokale scholen ontrafelden


Noot van de redactie: Dit verhaal vormde de aanzet tot de Way forward for Studying-nieuwsbrief van deze week, die elke andere woensdag free of charge in de inbox van de abonnees wordt bezorgd met traits en topverhalen over onderwijsinnovatie. Abonneer je vandaag nog!

In 2021 vond er een plotselinge verandering plaats in de manier waarop schoolbestuursvergaderingen in het hele land werden gehouden: routinematige bijeenkomsten werden verhit, waarbij boze leden van de gemeenschap leraren er vaak van beschuldigden hun kinderen zonder hun medeweten over kritische rassentheorie te onderwijzen. Dat leidde tot een storm van anti-CRT-verboden, intense aandacht voor verkiezingen voor schoolbesturen en partijdige verdeeldheid binnen lokale gemeenschappen over onderwijs.

Een nieuwe peer-reviewed studie door onderzoekers van de Michigan State College en de Universiteit van Albany geeft enig inzicht in hoe de anti-CRT-beweging voet aan de grond kreeg – en de blijvende gevolgen voor de manier waarop gemeenschappen naar hun leraren en scholen kijken.

“We hebben al eerder debatten over het leerplan gezien, maar niets dat zo genationaliseerd en zo verspreid werd”, zegt Ariell Bertrand, een promovendus aan de MSU en een van de auteurs van het onderzoek.

De studie onderzocht de verhalen die beleidsmakers gebruikten om CRT-verboden te rechtvaardigen in de eerste 29 staten die ze voorstelden, zei ze. Gebaseerd op het ‘narratieve beleidskader’, dat wetenschappers gebruiken om te bepalen hoe beleidsmakers en lobbyisten narratieve verhalen gebruiken om wetgeving te beïnvloeden, identificeerden de onderzoekers 11 belangrijke anti-CRT ‘narratieve complotten’ die in omloop zijn.

Volgens de studie hebben conservatieve denktanks zoals het Manhattan Institute en Heritage Basis en de groep Mothers for Liberty specifieke verhalen opgesteld die CRT mainstream maakten. Christopher Rufo van het Manhattan Institute, die wordt beschouwd als een belangrijke architect van de anti-CRT-beweging, tweette zijn voornemen om in 2021 CRT te herdefiniëren “om het hele scala aan culturele constructies te annexeren die niet populair zijn bij Amerikanen.”

Uit het onderzoek bleek dat de verhalen die door deze groepen werden gecreëerd – waarvan de meest voorkomende is dat CRT kinderen op faculty indoctrineert om zich schuldig te voelen over hun ras – snel ingang vonden, zei Bertrand. Volgens de studie hebben 44 staten sinds 2021 meer dan 140 anti-CRT-wetten of -verboden ingevoerd die verband houden met concepten die naar verluidt in het basis- en voortgezet onderwijs worden onderwezen.

“We ontdekten dat deze verhalen een stroomafwaarts impact hadden op de waarschijnlijkheid dat mensen hun lokale scholen zelfs nog zouden vertrouwen.”

Ariell Bertrand, een promovendus aan de MSU en een van de auteurs van het onderzoek

Bovendien bleek uit een onderzoek dat de onderzoekers in het najaar van 2021 onder volwassenen in Michigan uitvoerden dat personen die aangaven een van de anti-CRT-verhalen te horen, minder geneigd waren hun lokale leraren te vertrouwen om welk onderwerp dan ook eerlijk te onderwijzen. Mensen die alle elf verhaallijnen hadden gehoord, hadden 59 procent meer kans om een ​​CRT-verbod te steunen dan mensen die niet waren blootgesteld aan de verbod-CRT-verhalen.

In onderzoeken uiten Amerikanen doorgaans krachtige steun voor hun lokale leraren en scholen, ook al hebben ze geen positieve opvattingen over de openbare scholen van het land als geheel, merkte Bertrand op. Maar dit onderzoek daagt dat patroon uit, waaruit blijkt dat de anti-CRT-verhalen de steun begonnen te ontrafelen, zelfs voor de scholen en leraren die mensen het beste kenden, zei ze. Uit het onderzoek bleek ook dat volwassenen die waren blootgesteld aan de anti-CRT-verhalen er niet op vertrouwden dat leraren over ras of racisme zouden praten of materialen zouden kiezen als aanvulling op de curricula, en dat ze over het algemeen minder geneigd waren om instructie over eerlijkheid en gelijkheid te ondersteunen, zei ze.

“In de Verenigde Staten hebben we op macroniveau zeer sterke opvattingen over openbaar onderwijs, zoals de overtuiging dat onderwijs de hoeksteen van onze democratie is”, aldus Bertrand. “We ontdekten dat deze verhalen een stroomafwaarts impact hadden op de waarschijnlijkheid dat mensen hun lokale scholen zelfs nog zouden vertrouwen.”

De bevindingen wijzen ook op partijdige en raciale verdeeldheid. Republikeinen en blanke volwassenen waren eerder geneigd CRT-verhalen te omarmen. Terwijl bijvoorbeeld een Democraat die alle CRT-complotten had gehoord een kans van 44 procent had om een ​​CRT-verbod te steunen, had iemand die zich als Republikein identificeerde een kans van 88 procent. Blanke individuen die alle CRT-complotten hadden gehoord, hadden een kans van 73 procent om een ​​CRT-verbod te steunen, vergeleken met 46 procent voor zwarte individuen.

Nu de aandacht verschuift van anti-CRT-wetgeving naar LGBTQ-studentenrechten en het verbieden van boeken, zegt Bertrand dat zij en haar collega’s geloven dat deze verhalen en aanvallen op het openbaar onderwijs soortgelijke gevolgen zullen hebben. “Deze verhalen kunnen nog generaties lang de steun van mensen voor openbaar onderwijs en financiering en dat soort dingen ondermijnen,” zei ze.

De CRT-studie maakt deel uit van een breder onderzoeksproject onder leiding van co-auteur Rebecca Jacobsen, hoogleraar onderwijsbeleid aan de MSU, waarin wordt gekeken naar hoe schoolbestuursvergaderingen sinds 2019 zijn veranderd als resultaat van anti-CRT, anti-LGBTQ+ en andere nationale verhalen.

De onderzoekers ontdekken dat zelfs op plaatsen waar schoolbestuurskandidaten niet noodzakelijkerwijs met deze kwesties bezig waren, schoolbesturen veranderingen hebben aangebracht in de manier waarop vergaderingen worden geleid – bijvoorbeeld door open commentaarperioden te beperken, timers toe te voegen die aftellen hoe lang sprekers mogen praten, en het vergroten van de veiligheid. Hoewel deze veranderingen een manier zijn om verhitte bijeenkomsten onder controle te houden, zegt Jacobsen dat ze op de lange termijn een impact hebben op de manier waarop het publiek met de scholen omgaat.

“Dit was echt een kans om van dichtbij en persoonlijk de politiek vorm te geven, vooral rond een kwestie die voor veel mensen zo belangrijk is: onderwijs en de toekomst van hun kinderen”, zei ze over de vergaderingen van het schoolbestuur. “Wat een goedbedoelde reactie was, heeft mensen potentieel verder op afstand gebracht en misschien slechts enkele van deze beweringen aangewakkerd, zoals: ‘Kijk, onze scholen gaan niet over jou of je kinderen. Kijk, deze mensen luisteren niet. ”

Tegenwoordig zijn onder de mensen die op de bijeenkomsten verschijnen niet alleen ouders en households die terechte zorgen en klachten hebben over de manier waarop zij willen dat hun kinderen onderwijs krijgen, maar ook leden van de gemeenschap en buitenstaanders die verkeerde informatie delen over wat er op scholen gebeurt. Hoewel openbaar onderwijs verre van good is, zei ze, delen de meeste Amerikanen een universeel engagement om onderwijs te ondersteunen.

Maar nu de verdeeldheid tussen de partijen over deze kwestie groter wordt, zegt ze: “Ik denk echt dat dat begint af te nemen.”

Dit verhaal over CRT is geproduceerd door Het Hechinger-rapport, een onafhankelijke non-profit nieuwsorganisatie gericht op ongelijkheid en innovatie in het onderwijs. Schrijf je in voor de Hechinger-nieuwsbrief.

Het Hechinger-rapport biedt diepgaande, op feiten gebaseerde, onbevooroordeelde rapportage over onderwijs die free of charge is voor alle lezers. Maar dat betekent niet dat het free of charge te produceren is. Ons werk houdt docenten en het publiek op de hoogte van urgente kwesties op scholen en campussen in het hele land. Wij vertellen het hele verhaal, zelfs als de particulars lastig zijn. Assist ons dat te blijven doen.

Vergezel ons vandaag.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here