Home Voedsel Gevulde Zoete Aardappelen | De Receptencriticus

Gevulde Zoete Aardappelen | De Receptencriticus

0
Gevulde Zoete Aardappelen | De Receptencriticus


Deze web site kan affiliatielinks en advertenties bevatten, zodat we u recepten kunnen aanbieden. Lees mijn openbaarmakingsbeleid.

Al je favoriete taco-gerechten gevuld in zachte, malse zoete aardappelen. Dit is een stevig, heerlijk diner waar het hele gezin dol op zal zijn! Het is vlezig, kaasachtig en uiterst bevredigend.

Gevulde groenten zijn het lekkerst. Ze zijn koolhydraatarm, kindvriendelijk en zo lekker! Als je van deze gevulde zoete aardappelen houdt, zijn hier nog een paar recepten die je kunt proberen: gevulde poblano-pepers, Met worst gevulde champignonsEn gevulde paprikasoep voor een heerlijke, gedeconstrueerde versie van het gerecht.

Close-up van een gevulde zoete aardappel.

Recept voor gevulde zoete aardappelen

Deze Mexicaanse gevulde zoete aardappelen zijn het lekkerste wat je tijdens het avondeten kunt overkomen! Stel je malse, geroosterde zoete aardappelen voor met een combine van gekruid rundergehakt, sappige maïs en stevige zwarte bonen erin. Het geheel wordt gegarneerd met smeltende Pepper Jack-kaas voor een onweerstaanbaar kleverige afdronk.

Elke hap heeft de beste textuur en smaak, van de romige binnenkant van de zoete aardappel tot de pittige kruiden van de hartige vulling. Bovendien is het verrassend eenvoudig om samen een stevige doordeweekse maaltijd te bereiden! Geloof me, je zult een heleboel van deze schoonheden willen klaarmaken – je smaakpapillen en maag zullen je dankbaar zijn!

Ingrediënten die je nodig hebt

Deze Mexicaanse gevulde zoete aardappelen kun je naar hartenlust personaliseren. Dus wees creatief, heb plezier en, belangrijker nog, geniet van elke heerlijke hap! Exacte afmetingen staan ​​op de onderstaande receptkaart.

 • Zoete aardappelen: Hun natuurlijk zoete vruchtvlees wordt excellent mals in de oven, waardoor een romige foundation ontstaat voor de hartige vulling. Bovendien zitten ze boordevol tonnen vezels. Kies middelgrote exemplaren, zodat je gelijkmatig kunt bakken, en wees niet verlegen met de pokes: ze helpen de stoom ontsnappen en voorkomen exploderende aardappelen!
 • Olijfolie: Een scheutje hiervan voegt rijkdom toe en helpt de zoete aardappelen goudbruin te roosteren.
 • Gehakt: Mager rundergehakt is hier het belangrijkste eiwit, maar je kunt dit gerust vervangen! Gemalen kalkoen of kip kun je ook ruilen voor iets lichters.
 • Gele ui en knoflook: Voeg hartige lekkernijen toe aan de gevulde zoete aardappelen.
 • Tacokruiden: Deze mix doordrenkt de vulling met klassieke Mexicaanse smaken zoals chilipoeder, komijn en oregano. Gebruik uw favoriete voorverpakte merk of maak je eigen mengsel!
 • Vuurgeroosterde maïs en zwarte bonen: Voeg de beste textuur toe en ook wat additional vezels om het gezond te houden!
 • koriander: Gehakt voor een frisse garnering.
 • Peper Jack Kaas: Deze pittige, smeltende kaas is de kroon op onze gevulde zoete aardappelen. De romige textuur en subtiele warmte zijn pure magie. Monterey Jack of zelfs een goede cheddar kunnen ook in een mum van tijd werken, maar dan mis je die kick!

Hoe je gevulde zoete aardappelen maakt

Een eenvoudig, stevig diner waar het hele gezin dol op zal zijn. Rooster de zoete aardappelen tot ze lekker mals zijn, en beleg ze vervolgens met je favoriete toppings!

 1. Oven voorverwarmen, zoete aardappelen bereiden: Verwarm je oven voor op 400 graden Fahrenheit. Bekleed vervolgens een bakplaat met folie. Was de zoete aardappelen grondig en prik ze vervolgens overal in met een vork. Bestrijk elke zoete aardappel met wat olijfolie en bestrooi met zout.
 2. Bakken: Bak de aardappelen in de voorbereide pan gedurende 45 minuten tot 1 uur. Ze moeten gaar zijn. Afhankelijk van de grootte van de aardappelen kan dit langer duren. Haal de aardappelen uit de oven, laat de oven aan staan, en laat ze afkoelen tot ze gehanteerd kunnen worden.
 3. Vulling voorbereiden: Terwijl de aardappelen bakken, maak je de vulling. Giet in een grote koekenpan op middelhoog vuur 1 eetlepel olijfolie in de pan en kook het gehakt en de uien tot het gehakt volledig bruin is. Giet vervolgens de overtollige olie af.
 4. Groenten koken: Voeg aan de koekenpan de knoflook, tacokruiden, maïs en zwarte bonen toe. Bak alles samen totdat het goed gemengd is en door en door verwarmd is. Voeg de koriander toe, roer om en haal van het vuur.
 5. Vulling toevoegen: Zodra de zoete aardappelen voldoende zijn afgekoeld om te worden gehanteerd, snijdt u in elke aardappel een spleet in de lengte. Maak de binnenkant met een vork wat los en open de aardappelen. Vul ze allemaal met de vulling en beleg ze allemaal met de Pepper Jack-kaas.
 6. Opnieuw bakken: Bak je gevulde zoete aardappelen tot de kaas gesmolten en bruin is en de vulling is opgewarmd.
 7. Genieten: Garneer de gevulde zoete aardappelen met additional koriander, serveer met zure room en limoenen en geniet ervan!!
De zoete aardappelen en vulling voor de gevulde zoete aardappelen worden bereid.
Bovenaanzicht van 3 gevulde zoete aardappelen.

Restjes bewaren

Bewaar overgebleven gevulde zoete aardappelen in de koelkast in een luchtdichte verpakking gedurende maximaal 4 dagen.

Om op te warmen, zet je de gevulde zoete aardappelen een minuut of twee in de magnetron, afgedekt met een vochtige papieren handdoek. Je kunt je zoete aardappelen ook ongeveer 10 minuten in de oven opwarmen op 350 graden Fahrenheit.

Neem een ​​lepel geroosterde zoete aardappel en de vulling.

Meer heerlijke Tex-Mex-recepten

Pin dit nu om het later terug te vinden

Speld het huge

 • Verwarm je oven voor op 400 graden Fahrenheit. Bekleed een bakplaat met folie. Was de zoete aardappelen grondig en prik ze rondom in met een vork. Bestrijk elke zoete aardappel met wat olijfolie en bestrooi met zout.

 • Bak de aardappelen in de voorbereide pan gedurende 45 minuten tot 1 uur. Ze moeten gaar zijn. Afhankelijk van de grootte van de aardappelen kan dit langer duren. Haal de aardappelen uit de oven, laat de oven aan staan, en laat ze afkoelen tot ze gehanteerd kunnen worden.

 • Terwijl de aardappelen bakken, maak je de vulling. Giet in een grote koekenpan op middelhoog vuur 1 eetlepel olijfolie in de pan en kook het gehakt en de uien tot het gehakt volledig bruin is. Giet vervolgens de overtollige olie af.

 • Voeg aan de koekenpan de knoflook, tacokruiden, maïs en zwarte bonen toe. Bak alles samen totdat het goed gemengd is en door en door verwarmd is. Voeg de koriander toe, roer om en haal van het vuur.

 • Zodra de zoete aardappelen voldoende zijn afgekoeld om te worden gehanteerd, snijdt u in elke aardappel een spleet in de lengte. Maak de binnenkant met een vork wat los en open de aardappelen. Vul ze allemaal met de vulling en beleg ze allemaal met de Pepper Jack-kaas.

 • Bak de aardappelen tot de kaas gesmolten en bruin is en de vulling opgewarmd is.

 • Garneer de gevulde zoete aardappelen met additional koriander, serveer met zure room en limoenen en geniet ervan!!

Portie: 1geladen aardappelCalorieën: 388kcalKoolhydraten: 48GEiwit: 23GVet: 12GVerzadigd vet: 7GMeervoudig onverzadigd vet: 0,4GEnkelvoudig onverzadigd vet: 4GTrans vet: 0,2GLdl cholesterol: 60mgNatrium: 434mgPotassium: 1009mgVezel: 7GSuiker: 10GVitamine A: 32411IUVitamine C: 8mgCalcium: 290mgIjzer: 3mg

Voedingsinformatie wordt automatisch berekend en magazine dus alleen bij benadering worden gebruikt.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here