Home Onderwijs De belangenorganisatie uit Denver lanceert een datadashboard voor stadsscholen

De belangenorganisatie uit Denver lanceert een datadashboard voor stadsscholen

0
De belangenorganisatie uit Denver lanceert een datadashboard voor stadsscholen


Meld je aan voor Chalkbeat Colorado’s free of charge dagelijkse nieuwsbrief om de laatste rapportage van ons te ontvangen, plus samengesteld nieuws van andere Colorado-winkels, in uw inbox.

Het is drie en een half jaar geleden dat een commissie de Denver Public Faculties heeft aanbevolen een dashboard met gegevens over haar scholen te ontwikkelen. Het district heeft dit niet gedaan, maar een belangenorganisatie heeft deze week een eigen dashboard gelanceerd.

De Mile Excessive Faculty-gids Hiermee kunnen gezinnen informatie opzoeken over alle 197 openbare scholen in Denver. De informatie omvat de verhouding tussen leraar en leerling, gestandaardiseerde testscores, aanwezigheidspercentages van leerlingen en disciplinegegevens, of de faculty uniformen vereist of voorschoolse reduce of naschoolse opvang aanbiedt, en meer.

“We zagen gewoon een leemte in deze informatie”, zegt Pat Donovan, de managing companion bij RootED, de in Denver gevestigde groep achter de web site. Hij zei dat naarmate de tijd verstreek en DPS geen eigen dashboard uitbracht, RootED vond dat het “een morele verplichting had om op de gemeenschap te reageren: ‘We hebben de mogelijkheid om dit te doen, dus dat moeten we ook doen.’ Dus dat hebben we gedaan.”

De informatie in het dashboard kwam van het Colorado Division of Schooling en van DPS zelf, zei Donovan, eraan toevoegend dat het district gedurende het hele proces meewerkte. Een deel van de gegevens is al toegankelijk op web sites van scholen, districten en staten, maar een groot deel ervan is moeilijk te vinden of niet openbaar beschikbaar zonder een verzoek tot open documenten in te dienen.

De lancering van het dashboard valt samen met de lancering van DPS schoolkeuzevenster, tijdens welke gezinnen een aanvraag kunnen indienen om hun kinderen volgend jaar naar een faculty in het district te sturen. Het schoolkeuzevenster is op 11 januari geopend. Gezinnen hebben tot 12 februari de tijd om hun aanvraag in te dienen.

Naast het Engels is de Mile Excessive Faculty Information beschikbaar in acht talen, waaronder Spaans en Arabisch, de tweede en derde meest voorkomende talen onder DPS-families.

Ouder Yaeel Duarte werkte samen met RootED om enter voor het dashboard te verzamelen van Spaanstalige gezinnen op scholen, kerken en voedselbanken in de stad.

Als moeder van vier kinderen wiens jongste sort in de 11e klas zit van de Ladies Athletic Management Academy Constitution Faculty, zei Duarte dat ze gelooft dat het dashboard belangrijk is omdat het ouders laat zien dat ze keuzes hebben waar ze hun kinderen naar faculty willen sturen – vooral als hun huidige faculty dat niet is. Dat paste goed, zo ondervond Duarte bij een van haar kinderen.

“Ik wil dat ze weten dat er opties zijn”, zei Duarte in een interview.

Phrase Chalkbeat-sponsor

Een Google-kaart van Denver, Colorado met blauwe spelden verspreid over de kaart met daarop openbare scholen.
De Mile Excessive Faculty Information is beschikbaar in negen talen. (Screenshot van Mile Excessive Faculty-gids)

Het idee van een datadashboard is controversieel. Het kwam voor het eerst ter sprake in het voorjaar van 2020, toen een gemeenschapscommissie van 30 leden heeft het aanbevolen. De commissie werd in opdracht van DPS belast met het ‘opnieuw bedenken’ van het kleurgecodeerde schoolbeoordelingssysteem van het district, dat door veel onderwijzers en ouders wordt gehanteerd. frustrerend en nutteloos gevonden.

De commissie adviseerde het ratingsysteem van DPS te schrappen en in plaats daarvan het ratingsysteem van de staat te gebruiken – wat de wijk heeft gedaan. Maar omdat de staatsbeoordelingen bijna volledig gebaseerd zijn op gestandaardiseerde testscores, stelde de commissie voor dat DPS een afzonderlijk gegevensdashboard zou lanceren met informatie die ouders ‘een nauwkeuriger beeld van elke faculty’ zou geven.

De commissie suggereerde dat het dashboard informatie zou kunnen bevatten zoals de gemiddelde klasgrootte, de betrouwbaarheid van de schoolbussen en de verhouding tussen personeel in de geestelijke gezondheidszorg en studenten.

In november 2022, ruim twee jaar na het oorspronkelijke advies, vroeg DPS naar familieleden, studenten, docenten en anderen zich kandidaat te stellen voor een nieuwe commissie om het dashboard te ontwikkelen. Het was de bedoeling dat de commissie in februari 2023 zou beginnen bijeen te komen en haar werkzaamheden in juni zou afronden, waarbij het dashboard dit najaar stay zou gaan.

Maar de commissie is nog steeds niet begonnen. DPS-woordvoerder Scott Pribble zei dat het district wacht op aanwijzingen van schoolbestuursleden, van wie sommigen op hun hoede zijn over de manier waarop het district en de gemeenschap de gegevens in een dashboard zouden gebruiken.

Lid Michelle Quattlebaum zei tijdens een bestuursvergadering in 2022 dat ze zich zorgen maakte de gegevens zouden als straf tegen scholen worden gebruikt. Voormalig lid Auon’tai Anderson vroeg zich af hoe een dashboard studenten zou kunnen helpen en of DPS middelen zou moeten investeren in de ontwikkeling ervan.

Voormalig bestuurslid Scott Baldermann was een van de meest uitgesproken critici.

“Waar ik me zorgen over maak, is hoe ouders deze gegevens kunnen bewapenen,” Baldermann zei in 2020.

Baldermann was ook kritisch over de schoolkeuze en wat hij zag als de concurrentie die hierdoor tussen scholen ontstaat. RootED, de organisatie achter de nieuwe Mile Excessive Faculty Information, ondersteunt schoolkeuze en handvestscholen, web als haar financiers zoals Het Stadsfonds.

Maar Donovan zei dat de organisatie zich niet alleen op deze kwesties concentreert en een verscheidenheid aan projecten heeft gesteund, waaronder een trainingsfilm voor docenten over hoe ze LHBTQ+ leerlingen kunnen ondersteunen. Hij merkte op dat de gids scholen niet eens bestempelt als districtsbestuur of constitution.

Phrase Chalkbeat-sponsor

‘Ouders maken zich daar niet druk over,’ zei Donovan. ‘Ze zeggen niet: ‘Mijn voornaamste overweging is of het een constitution is of niet.’ Ze willen een goede faculty.

“Dit is het soort informatie dat ze graag zouden willen zien.”

Naast de Mile Excessive Faculty Information lanceerde RootED een aside datadashboard gericht op beleidsmakers, belangenbehartigers en journalisten. Genaamd Schoolinzichten in Denverhet omvat gegevens op districtsniveau – in plaats van gegevens op schoolniveau – uitgesplitst per buurt, maar ook per schoolbestuur, gemeenteraad en wetgevende districten van de staat.

Melanie Asmar is bureauchef voor Chalkbeat Colorado. Neem contact op met Melanie through masmar@chalkbeat.org.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here