Home Voedsel Waarom Acid League en Soom hun on-line e-commerce winkels sluiten

Waarom Acid League en Soom hun on-line e-commerce winkels sluiten

0
Waarom Acid League en Soom hun on-line e-commerce winkels sluiten


Als 2020 en 2021 de jaren waren waarin voedingsmiddelen en dranken direct naar de consument worden gebracht bulderde dankzij de pandemie was 2023 het jaar waarin de development werd omgedraaid, met DTC-merken zich in plaats daarvan te concentreren op de uitbreiding van de detailhandel. Het lijkt erop dat dit in 2024 zal doorgaan, waarbij sommige merken hun e-commerceplatforms volledig zullen sluiten.

Het experimentele fermentatiebedrijf Acid League eerder deze maand aangekondigd dat het zijn on-line winkel met ingang van 31 januari sluit en een aantal van zijn on-line productlijnen beëindigt. Dat betekent niet dat het failliet gaat: Acid League richt zijn middelen “om ervoor te zorgen dat al onze producten regelmatig verkrijgbaar zijn in winkels in Noord-Amerika”, en merkt op dat het produceren van al het huidige aanbod, het op voorraad houden ervan, en het uitbreiden van de internationale retaillijnen was ‘totaal onhoudbaar’. Zoals het bedrijf heeft verduidelijkt, heeft deze verandering geen invloed op bestellingen die by way of afzonderlijke websites zoals Amazon worden geplaatst, maar alleen op zijn eigen e-commerceplatform.

Het is een grote verandering, vooral voor een internetmerk, maar niet ongekend. In december sloot ook het tahinibedrijf Soom zijn on-line winkel dat uitleggen Door af te stappen van e-commerce zou het bedrijf zijn producten toegankelijker en verkrijgbaarder kunnen maken in fysieke winkels.

Supermarkten, ooit het ding waar DTC-voedselmerken aan ontkwamen, lijken nu hun meest veelbelovende groeigebied te zijn. Terwijl merken als Fly by Jing, Fishwife, Omsom en Oat Haus voor het eerst on-line aan populariteit wonnen, hebben ze de afgelopen jaren ook allemaal hun intrede gedaan om schapruimte te krijgen in winkels als Entire Meals en Goal. Fysieke winkels zijn nodig voor schaalgrootte, AdAge heeft gerapporteerd.

Die verschuiving is op meerdere niveaus zinvol. Zoals Fly by Jing-oprichter Jing Gao vertelde mij vorig jaar in een rapport over nieuwe merken diepvriesknoedels is “op een plank staan ​​een reclamebord voor je merk.” Deze week nog kondigde Fly By Jing aan dat zijn chili-chips nieuw verkrijgbaar zouden zijn bij Costcos in het noordoosten, en ook landelijk bij Albertsons en Safeway-winkels. Een latest marktonderzoeksrapport ontdekt datMet uitzondering van Gen Z ontdekken de meeste buyers nieuwe producten in de winkelschappen, niet on-line. Als consument gesproken, zal ik zeker eerder een of twee producten van kleine merken kopen als ik ze op één plek kan vinden dan in afzonderlijke on-line winkels, waar ik zou kunnen merken dat de verzendkosten zwaarder wegen dan mijn interesse om iets nieuws uit te proberen.

Wanneer een merk zijn eigen e-commerce afhandelt, krijgt het natuurlijk te maken met de lastige logistiek en kosten van orderafhandeling. Grotere bedrijven – zoals het door Morinaga & Firm gemaakte Hello-Chew, dat web gelanceerd zijn eigen e-commerceplatform – zou dat gebruik van hulpbronnen misschien wel kunnen rechtvaardigen, maar het is geen surprise dat kleine, slordige merken in te veel verschillende richtingen worden getrokken en zich niet kunnen concentreren op hun oorspronkelijke doel: het maken van opwindende nieuwe voedingsproducten.

Volgens Acid League betekent het einde van de on-line winkel dat het bedrijf zich “op meer kan concentreren duurzaam experimentele productontwikkeling” (nadruk van hen). Goed voor hen, en ook goed voor het winkelend publiek.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here