Home Voeding Vier soorten honger bij intuïtief eten – Geregistreerde diëtist Columbia SC

Vier soorten honger bij intuïtief eten – Geregistreerde diëtist Columbia SC

0
Vier soorten honger bij intuïtief eten – Geregistreerde diëtist Columbia SCWij, niet-diëtisten, praten veel over honger bij intuïtief eten. Er is een reden waarom het eren van je honger het tweede principe van intuïtief eten is: het is ongelooflijk belangrijk! Zoals ik mijn cliënten eraan herinner, creëert het eren van je honger en het op de juiste manier voeden van je lichaam ruimte voor jou om je bezig te houden met de andere principes van intuïtief eten.

Dat gezegd hebbende, er komt veel meer kijken bij het honoreren van je honger dan alleen maar eten als je een knorrend gevoel in je maag voelt. Wist je dat er naast fysieke honger ook andere soorten honger bestaan? Bij intuïtief eten zijn er vier soorten honger, die allemaal belangrijk zijn om te kunnen identificeren en om over hulpmiddelen te beschikken om te navigeren.

Omdat het een frequent onderwerp van discussie is tijdens de sessies, schrijf ik deze blogpost als hulpmiddel voor mijn cliënten, en hopelijk om anderen die het lezen te helpen begrijpen wat het verlangen naar voedsel voedt, en bij het nemen van beslissingen rond voedsel dat goed voelt. !

De vier soorten honger bij intuïtief eten

Fysieke honger

Fysieke honger komt voort uit de behoefte aan energie uit voedsel. Internet zoals wanneer onze blaas zich uitrekt, dit aangeeft dat we moeten plassen, of wanneer onze mond droog aanvoelt, geeft dit aan dat we moeten hydrateren. Wanneer we de fysieke tekenen van honger voelen, betekent dit dat we voedsel nodig hebben. Normaal gesproken beschouwen we honger als een leeg of knagend gevoel in de maag, maar je kunt ook tekenen van honger buiten de maag ervaren. Soms kan fysieke honger zich uiten als vermoeidheid, spanninghoofdpijn, beverigheid of gewoon meer aan eten denken. De enige manier om voor fysieke honger te zorgen is door te eten! In tegenstelling tot wat het tijdschrift Cosmo je in 1998 leerde, helpt het kauwen van kauwgom of het drinken van water niet om de fysieke honger te laten verdwijnen. Het kan de honger voor een korte periode onderdrukken, maar web als een strandbal die onder water wordt geduwd, zal hij weer wild opduiken. . Ik zal er ook aan toevoegen dat het niet nodig is om fysieke honger te onderdrukken. Hoe gaaf is het dat je lichaam kan signaleren wanneer je energiebehoefte laag is? Internet als de energiemeter van uw auto zijn hongersignalen een nuttig hulpmiddel om er zeker van te zijn dat u over de brandstof beschikt die u nodig heeft.

Proef honger

Smaakhonger ontstaat als je een bepaalde smaak hebt. Het kan zich voordoen buiten fysieke honger of naast fysieke honger. Kortom, smaakhonger is wanneer een voedingsmiddel gewoon lekker klinkt! Een voorbeeld van pure smaakhonger kan zijn wanneer je web een bevredigende maaltijd in een restaurant hebt gegeten en je behoorlijk tevreden bent, maar je vervolgens het dessertmenu ziet en hongerig wordt als je iets aantrekkelijks erop ziet. Onthoud: smaakhonger is geldige honger! Je magazine eten als je geen honger hebt, alleen maar omdat iets er lekker uitziet of klinkt. Als je echter weet dat er nog meer smakelijke gerechten op komst zijn, voel je misschien niet de drang om elk kort second van smaakhonger dat je ervaart te vervullen.

Emotionele honger

Van emotionele honger is sprake als je een onvervulde emotionele behoefte hebt die zich voordoet in de vorm van een verlangen om voedsel te eten. Dit is wat vaak ’emotioneel eten’ wordt genoemd, een uitdrukking waar ik een beetje een hekel aan heb, maar mensen weten waar ik het over heb als ik het zeg. In wezen wordt voedsel gebruikt als een hulpmiddel om met een emotie om te gaan, deze te verzachten/troosten, te verdoven/af te leiden of te versterken – een positieve of een negatieve emotie. Emotioneel eten is niet verboden bij intuïtief eten. Zoals ik bespreek in deze blogpost over emotioneel etenVoedsel kan een manier zijn om te kalmeren, maar het is nuttig om andere opties te hebben EN jezelf toestemming te geven om emotioneel te eten, omdat dat ruimte schept voor het voedsel om daadwerkelijk zijn werk te doen en je te helpen je beter te voelen.

Soms kan het moeilijk zijn om fysieke en emotionele honger van elkaar te onderscheiden. Enkele manieren om te bepalen of het een emotionele honger is, zijn wanneer deze snel opkomt in combinatie met een intense emotie. Misschien heb je onlangs ook gegeten, of heb je meer behoefte aan consolation, veiligheid of afleiding dan aan energie. Hieronder ziet u een grafiek die ik bij cliënten gebruik om onderscheid te maken tussen emotionele en fysieke honger. Ik zal hieraan toevoegen dat ik onder fysieke honger merk dat het verlangen naar voedsel minder specifiek is, en ik denk dat dat zeker het geval is als het milde fysieke honger is, maar ik heb zowel voor mezelf als voor veel cliënten ontdekt dat wanneer je intens honger hebt , vaak kan uw honger ECHT specifiek worden.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here