Home Onderwijs Terwijl de toestroom van migranten aanhoudt, vragen onderwijzers in Chicago om hulp van wetgevers

Terwijl de toestroom van migranten aanhoudt, vragen onderwijzers in Chicago om hulp van wetgevers

0
Terwijl de toestroom van migranten aanhoudt, vragen onderwijzers in Chicago om hulp van wetgeversMeld je aan voor Chalkbeat Chicago’s free of charge dagelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste onderwijsnieuws.

Viviana Ortiz is overweldigd. Als enige pleitbezorger voor leerlingen die dakloos zijn op de Cameron Elementary College in West Humboldt Park, ondersteunt ze 126 leerlingen – een werkdruk die dramatisch is toegenomen door de toestroom van migrantenstudenten uit Latijns-Amerika en andere landen.

“De hoeveelheid steun die onze gezinnen nodig hebben is ongelooflijk”, zegt Ortiz, die opmerkte dat ze nog nooit gezinnen heeft gezien die zoveel behoefte hadden aan kleding, voedsel en andere benodigdheden.

Woensdag sloot Ortiz zich aan bij andere docenten, lokale en nationale vakbondsleiders, waaronder Randi Weingarten, voorzitter van de American Federation of Academics, en ouders van nieuwkomers aan een rondetafelgesprek op de Cameron Elementary College om op te roepen tot meer steun voor migrantenstudenten uit federale, staats- en staatsscholen. en lokale overheden en om de aandacht te vestigen op de strijd van migrantenfamilies in Cameron en in de hele stad.

Gabriel Paez, docent Engels bij Cameron en voorzitter van de tweetalige onderwijscommissie van de Chicago Academics Union, schat dat ongeveer 200 migrantenleerlingen op de faculty toegang nodig hebben tot meer tweetalig onderwijs, vervoer en basisbehoeften – een weerspiegeling van de bredere uitdagingen die zich voordoen. door de komst van duizenden migrantenfamilies naar de stad.

Vanaf 17 januari ruim 30.000 migranten Volgens een stadsdashboard was hij sinds augustus 2022 in Chicago aangekomen. De meesten staken de zuidelijke grens over en werden hierheen gebracht met een bus van de gouverneur van Texas, Greg Abbott. Gezinnen en kinderen zijn vaak op de vlucht voor landen die dat wel hebben gedaan zag een toename van geweld en politieke strijd.

Tijdens een vergadering van de Onderwijscommissie van de gemeenteraad in november zei een CPS-functionaris dat het district zich tenminste had aangemeld 4.000 migrantenstudenten.

Leraren op de Cameron Elementary College zeiden dat ze hebben gemerkt dat sommige migrantenstudenten zonder de juiste kleding op de faculty aankomen, zoals jassen die heat genoeg zijn voor de winter in Chicago, en medische hulp nodig hebben. Velen hebben geen permanente huisvesting.

Een woordvoerder van Chicago Public Faculties zei dat het district further financiering heeft verstrekt voor personeel en diensten om scholen te helpen met de toename van nieuwkomers. Bijna alle migrantenstudenten zijn geclassificeerd als studenten Engels of studenten in tijdelijke woonsituaties. CPS-functionarissen zeiden dat ze momenteel samenwerken met de stad, de staat, wetgevers en het Amerikaanse ministerie van Onderwijs om meer financiering te ontvangen.

Tijdens de rondetafelconferentie, georganiseerd door de Chicago Academics Union, herhaalden de deelnemers de roep om meer middelen om migrantenstudenten te helpen, waaronder meer tweetalige docenten en personeel.

In Chicago is het aantal aangewezen tweetalige leraren de afgelopen jaren afgenomen, maar het aantal leraren met tweetalige of Engels als tweede taal is toegenomen. volgens een analyse van personeelsgegevens door Chalkbeat Chicago. Uit een andere bevinding uit de analyse bleek dat de verhouding tussen het personeel met tweetalige diploma’s of titels en het aantal studenten toenam naarmate er meer Engelse leerlingen zich hadden ingeschreven.

Tijdens de rondetafelconferentie van woensdag zei Paez dat het district moet aandringen op 100% van de collegegeldkosten voor docenten die een tweetalige goedkeuring willen krijgen. Hij juichte het district toe omdat het momenteel 50% van het collegegeld voor zijn rekening neemt, maar zei dat hij wil dat leraren die deze steun willen krijgen, zich niet in de schulden steken.

Paez zei ook dat de faculty meer tweetalig personeel nodig heeft dat studenten en gezinnen kan helpen bij noodsituaties. Paez zei dat hij en andere personeelsleden van de faculty hun uiterste finest hebben gedaan om de leerlingen te ondersteunen.

“Kinderen naar de Eerste Hulp brengen staat niet in mijn taakomschrijving, maar we doen het omdat de noodzaak er is”, aldus Paez. “Als CPS, of de staat, of de federale overheid zou kunnen betalen voor iemand die dag in dag uit in ons gebouw aanwezig is en wiens enige doel het is deze mensen weer op de been te helpen, dan zal het onderwijzen en leren onderdeel worden van deze vergelijking. veel beter beheersbaar.”

Staatsvertegenwoordiger Lilian Jiménez, die de wijken aan de noordwestkant van Chicago vertegenwoordigt, merkte op dat gezinnen die uit Latijns-Amerika zijn geëmigreerd, vervoer en toegang tot buspassen nodig hebben om naar faculty te gaan.

Chicago Public Faculties heeft de afgelopen jaren te kampen gehad met een tekort aan buschauffeurs. Dit schooljaar heeft het district besloten alleen leerlingen te vervoeren die zijn wettelijk verplicht om over vervoer te beschikken – zoals studenten met een handicap en mensen die dakloos zijn. Daarmee blijven de 5.500 studenten buiten beschouwing die vroeger bussen van en naar de stadsmagneet en selectieve inschrijvingsscholen namen.

Migrerende studenten weten misschien niet dat ze in aanmerking komen voor vervoer als ze dat niet doen toegang hebben tot stabiele huisvesting onder de federale wetgeving. De moist zegt ook dat studenten op dezelfde faculty ingeschreven kunnen blijven, zelfs als ze naar een ander opvangcentrum moeten verhuizen.

In november besloot gouverneur JB Pritzker 160 miljoen greenback toegewezen aan het Illinois Division of Human Companies om de aanhoudende migrantencrisis aan te pakken, waarbij 65 miljoen greenback naar de stad gaat om te helpen bij het opzetten van een winteropvangcentrum. Nu staatswetgevers deze week de voorjaarszitting beginnen, hopen pleitbezorgers op meer geld om gezinnen te ondersteunen die naar de Verenigde Staten zijn gemigreerd.

Jimenez zei dat ze zich de hele lentesessie zal inzetten om meer collegegeldvergoeding te krijgen, zodat leraren een tweetalige onderwijsaantekening kunnen krijgen.

CTU-president Stacy Davis Gates riep de federale regering op om Chicago te steunen tijdens de migrantencrisis, aangezien de stad en het district niet over de infrastructuur beschikken om migrantenfamilies te helpen.

“Onze samenwerking moet verder reiken dan de stad. De stad is niet ingericht op het omgaan met een immigratiecrisis. We hebben de infrastructuur niet”, zei Davis Gates. “Dus dit idee, waarbij we ons alleen maar gaan concentreren op wat er niet is, laten we ons concentreren op wie de dingen moet brengen die we hier nodig hebben.”

Samantha Smylie is de staatsonderwijsverslaggever voor Chalkbeat Chicago en bestrijkt schooldistricten in de hele staat, wetgeving, speciaal onderwijs en de staatsraad van onderwijs. Neem contact op met Samantha by way of ssmylie@chalkbeat.org.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here