Home Gezondheid Technische voorspellingen voor 2024: hybride samenwerking is een blijvertje

Technische voorspellingen voor 2024: hybride samenwerking is een blijvertje

0
Technische voorspellingen voor 2024: hybride samenwerking is een blijvertje


Reflecties van de Client Electronics Present en voorspellingen voor het technische jaar

Bij Cisco stellen we mensen in staat om overal verbinding te maken en met elkaar samen te werken. Thuis, op kantoor en overal daartussenin gebruiken we Cisco-samenwerkingsoplossingen om de grootste uitdagingen van hybride werk op te lossen, terwijl we innovatie stimuleren, de productiviteit verbeteren en de communicatie vereenvoudigen.

Nu de wereld zich verder ontwikkelt naar een meer everlasting hybride personeelsbestand, heeft 80% van de leiders vertrouwen in hun huidige hybride werkstrategie – dat blijkt uit de derde jaarlijkse EY Future Office Index. Het is niet verrassend dat de grootste uitdaging waarmee werkgevers worden geconfronteerd bij het optimaliseren van kantoorruimtes het creëren van de juiste soort ruimte voor hun werknemers is. Eén die mensen maakt wil om op kantoor te komen. Een ervaring die unieker, meeslepender en naadlooser is dan wat ze in hun thuiskantoor ervaren. Leiders willen de juiste balans vinden tussen investeren in fysieke kantoorruimtes en werknemers de flexibiliteit bieden om op hun eigen voorwaarden hun werk gedaan te krijgen, met als einddoel het optimaliseren van de prestaties van het hedendaagse hybride personeelsbestand.

Dus wat heeft 2024 in het verschiet om dat evenwicht te bereiken? Gesprekken die voortkomen uit de Client Electronics Present (CES) van vorige week kunnen deze vraag helpen beantwoorden, aangezien het evenement een inkijkje biedt in opkomende technologische traits. Het zal geen verrassing zijn dat AI een belangrijk onderwerp was op CES. Tijdens de AI-hausse in 2023 is de directe interactie met AI vertienvoudigd. Op CES lag ook de nadruk op technologie die ontworpen was om het dagelijkse leven van consumenten gemakkelijker te maken.

Terugkijkend op de innovaties van Cisco in 2023, de traits die op de CES van dit jaar zijn onthuld en de oplossingen die we dit jaar voorbereiden, zijn dit mijn voorspellingen voor het komende jaar.

AI zal de samenwerkingservaringen voor hybride werknemers verbeteren.

Het ‘Jaar van AI’ vond weerklank op CES, in sectoren als technologie, voeding en drank, leisure en media, overheid en veiligheid, landbouw, detailhandel, gezondheidszorg… in elke hoek van de industrie. Bij Cisco maken onze samenwerkingsoplossingen al jaren gebruik van AI, als een krachtig hulpmiddel om hybride interacties naadloos te laten verlopen (onze oplossingen zijn ook voorzien van NVIDIA’s Jetson edge AI-platform – een bedrijf dat dit jaar veel ophef veroorzaakte op de CES van dit jaar). Nu werknemers hybride werk blijven omarmen, is er een enorme kans om AI in te zetten om de manier waarop we werken en samenwerken te verbeteren.

Het afgelopen jaar kondigde Cisco Collaboration het idea van Distance Zero aan, onze poolster; het is een streven om technologie te bouwen die het gevoel geeft dat je er bent – ​​zelfs als je er niet bent. Distance Zero kan alleen worden bereikt met krachtige AI, waardoor de rijke, menselijke interactie die in de vergaderruimte plaatsvindt, naar de virtuele ruimte wordt gebracht.

Sinds 2016 bouwen we aan audio- en video-intelligentie om opnieuw vormgegeven samenwerkingservaringen te ondersteunen. Tegenwoordig volgen Cisco-apparaten, dankzij de combinatie van krachtige video- en audio-AI, presentatoren door de kamer, luisteren ze op intelligente wijze naar audiosignalen en schakelen ze tussen meerdere digicam’s. Gecombineerd met framing, zonering, meerdere streams en meer, kiest onze technologie op elk second het beste beeld van elke vergadering, waardoor het voelt alsof u met uw virtuele collega’s in de kamer bent. In 2024 komen we nog dichter bij het fundamenteel elimineren van afstand in welk kamertype dan ook.

Terwijl organisaties hun prioriteiten voor het jaar in kaart brengen, zal het van cruciaal belang zijn om te investeren in technologie die de integratie van snel evoluerende AI-mogelijkheden ondersteunt, wat op zijn beurt de levensduur van hun investeringen op de werkvloer zal verlengen. En het heeft grote gevolgen voor inclusiviteit en gelijkheid – een goed vervolg op mijn volgende voorspelling.

Er zal steeds meer behoefte zijn aan het aanpakken van locatiebarrières om eerlijke en inclusieve bijeenkomsten te garanderen.

Bijeenkomsten waarbij iedereen fysiek aanwezig is, zijn niet langer de norm. In feite zal 98% van de toekomstige vergaderingen ten minste één deelnemer op afstand hebben – het is van cruciaal belang om eerlijke en inclusieve vergaderervaringen te bieden. Deze verschuiving heeft zoveel influence gehad dat het soort werk dat op kantoor plaatsvindt fundamenteel is veranderd. Vóór de heropening van het kantoor hadden degenen die op kantoor werkten het laagste gemiddelde aantal virtuele vergaderingen. Tegenwoordig hebben mensen op kantoor een aanzienlijk hoger aantal virtuele vergaderingen dan andere werkmodi, gaande van 50% minder virtuele vergaderingen vóór de heropening tot 40% meer vandaag (bekijk Cisco’s Way forward for Work-enquête 2023 om te zien hoe belangrijk het werk op kantoor is geworden). veranderd sinds de pandemie).

Toch is slechts ongeveer 15% van de vergaderzalen uitgerust met videoconferentietechnologie. Voor uitgeruste ruimtes zijn basiscamera- en audio-oplossingen niet voldoende om eerlijke en inclusieve vergaderingen te realiseren. Ze missen de op Distance Zero geïnspireerde, rijke context die face-to-face verbindingen zo magisch maakt. En het heeft grote gevolgen voor leiders en groups. Als ik terugkijk op mijn eigen ervaringen, is mijn crew de eerste gebruiker van de Cisco Collaboration-technologie, en we verbinden en innoveren van over de hele wereld. Ons nieuwste product dat wordt gelanceerd, is ontwikkeld, ontworpen en gelanceerd door een crew uit 10 steden en 8 landen. Dat is vital, en het heeft gevolgen voor de toegang tot expertise, innovatie, efficiëntie – en nog veel meer.

Bedrijven zullen oplossingen moeten inzetten die alle deelnemers het gevoel geven dat ze samen in de ruimte zijn, zelfs als ze fysiek op afstand zijn, door technologieën in te zetten die locatiebarrières overstijgen en het gevoel van face-to-face samenwerking voor iedereen belichamen.

Bedrijven zullen werkruimtes opnieuw bedenken en configureren om van het kantoor een magneet te maken.

Hybride werk is een blijvertje. En het bieden van flexibiliteit en keuze aan werknemers in hun werk vergroot de betrokkenheid, erkent de uiteenlopende behoeften van de hedendaagse beroepsbevolking en ondersteunt de werving van expertise, ongeacht de locatie. Het is een op de werknemer gericht mannequin waar zowel individuen als organisaties profijt van hebben.

Maar als er ergens een kantoor kan zijn, kunnen mensen weer naar binnen zakelijk kantoor is een uitdaging. Organisaties moeten werkruimtes fundamenteel opnieuw bedenken en opnieuw configureren om opwinding te genereren, door de ervaring te creëren beter dan thuis.

Hoe doe je het? Door ruimtes te bouwen die interacties ondersteunen die het beste op kantoor plaatsvinden. Denk hier eens over na: je kunt creativiteit niet plannen van 16.30 tot 17.00 uur op woensdag. Creativiteit en teamwerk gedijen bij toevallige, toevallige ontmoetingen op kantoor. Kantoren moeten ruimtes hebben die deze interacties ondersteunen, zoals brainstormruimtes en technologie die cocreatie en whiteboarding met zowel persoonlijke als hybride deelnemers ondersteunt. De gewoonten die we ontwikkelen zijn ook van cruciaal belang. Bij Cisco ontdekten we dat werknemers het werken op afstand waarderen, maar ook verlangen naar persoonlijke contactmomenten. Mensen samenbrengen voor opzettelijke en doelgerichte redenen, zoals het opbouwen van relaties, innovatie, coaching en mentorschap.

Kom met ons mee voor dwell demo’s van onze nieuwste werkplekervaringen:

Gerelateerde Hyperlinks:

Deel:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here