Home Voedsel Ranger-koekjes (Cowboykoekjes) | De Receptencriticus

Ranger-koekjes (Cowboykoekjes) | De Receptencriticus

0
Ranger-koekjes (Cowboykoekjes) | De Receptencriticus


Deze web site kan affiliatielinks en advertenties bevatten, zodat we u recepten kunnen aanbieden. Lees mijn openbaarmakingsbeleid.

Heerlijke Ranger-koekjes (ook wel Cowboy-koekjes genoemd) hebben licht scherpe randen met zachte en taaie kernen en de meest prachtige textuur. Ze zijn gevuld met stevige haver, knapperige cornflakes, geraspte kokosnoot en chocoladestukjes. Je zult versteld staan ​​van hoe geweldig deze koekjes smaken!

Naar mijn mening is het beste dessert een partij zelfgemaakte koekjes. Wij houden van koekjesrecepten waarin unieke ingrediënten worden gebruikt die resulteren in onweerstaanbare texturen en smaken. Hier zijn nog een paar additional speciale opties die je kunt uitproberen als je trek hebt in iets zoets! Deze wil je zeker maken Gooey S’mores-koekjesdeze witte chocolade Oreo-koekjesof mijn klassieke chocoladekoekjes. Je zult ze allemaal geweldig vinden!

Wat zijn Ranger-cookies?

Als je nog nooit Ranger-koekjes hebt geprobeerd, staat je een echte traktatie te wachten! In dit recept, onze alledaagse havermout chocoladekoekje wordt naar een hoger niveau getild met een aantal ongelooflijke add-ins. Naast de stukjes melkchocolade mengen we er cornflake-ontbijtgranen en geraspte, gezoete kokosnoot doorheen. Dus als je zin hebt om iets nieuws te proberen, maar toch een klassiek koekje wilt, dan is dit de juiste keuze!

Ranger-koekjes zijn niet alleen onweerstaanbaar, maar passen ook bij elke gelegenheid! Deze zijn geweldig voor koekjesblikken voor de feestdagen, de perfecte naschoolse snack, een dag van de wedstrijd traktatie, of om op te fleuren tijdens een lui weekend als je zin hebt in iets zoets. Wat je ook doet, maak een dubbele batch! Deze zijn zo leuk voor het publiek dat ze niet lang zullen duren!

Ingrediënten nodig

Er is een nieuw favoriet koekje in huis! Dit Ranger-koekjesrecept is een fantastische variant op klassieke chocoladekoekjes. Ze zijn gemaakt met eenvoudige bakingrediënten die je waarschijnlijk al in je keuken hebt staan. Volg onderstaande receptkaart voor exacte afmetingen.

 • Havermout: Zorgt voor een heerlijke taaie, stevige textuur.
 • Meel: Gebruik bloem voor alle doeleinden om een ​​zachte kruimel te garanderen.
 • Bakbenodigdheden: Een combinatie van zuiveringszout en bakpoeder zorgt ervoor dat deze goed kunnen rijzen en bakken.
 • Zout: Verbetert en brengt alle smaken samen.
 • Boter: Gebruik ongezouten boter om de hoeveelheid zout in het recept te regelen. Zorg er ook voor dat je boter zacht is geworden tot kamertemperatuur, zodat deze goed combineert met de suikers.
 • Bruine suiker: Donkere of lichtbruine suiker wordt gebruikt in combinatie met kristalsuiker voor een vochtig koekje met een rijke smaak.
 • Kristalsuiker: Voegt precies de juiste hoeveelheid zoetheid toe.
 • Ei: Helpt de ingrediënten te binden.
 • Vanille-extract: Voegt subtiele zoetheid en additional smaak toe.
 • Cornflake-graan: U zult genieten van het heerlijke knapperige distinction met de zachtheid van het koekje.
 • Kokosnoot: Geobsedeerd door het toevoegen van geraspte, gezoete kokosnoot aan koekjes voor een verslavende smaak en textuur.
 • Chocoladestukjes: Meestal voegen we melkchocoladestukjes toe, maar halfzoete chocoladestukjes of zelfs pure chocoladestukjes zouden ook werken.

Ranger-cookies maken

Ranger-koekjes zijn web zo eenvoudig te maken als het gemiddelde chocoladekoekje. Zorg ervoor dat u vooruit plant en het deeg laat afkoelen voor een dikker, taaier en over het algemeen ongelooflijker koekje!

 1. Verdeel de haver: Voeg de haver toe aan een blender of keukenmachine en pulseer 3-4 keer om de haver te breken, maar niet tot meel te malen.
 2. Meng droge ingrediënten: Klop in een middelgrote kom de gemengde haver, bloem, zuiveringszout, bakpoeder en zout door elkaar. Zet dan opzij.
 3. Meng natte ingrediënten: Klop in een grote kom de boter, bruine suiker en kristalsuiker in ongeveer 3-4 minuten licht en luchtig. Voeg het ei en de vanille toe en klop tot alles web gemengd is.
 4. Combineer droge en natte ingrediënten: Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte en meng tot alles gemengd is. Roer de ontbijtgranen, kokosnoot en chocoladestukjes met de hand erdoor.
 5. Chill: Dek de kom af en zet 30-45 minuten in de koelkast. Ongeveer 15 minuten voordat u het deeg uit de koelkast haalt, verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit en bekleed twee bakplaten met bakpapier.
 6. Schep deegballen: Gebruik een grote koekjeslepel om ongeveer 3 eetlepels deeg op de bakplaten te scheppen, met een tussenruimte van 5 cm.
 7. Bakken: Plaats in de oven en bak gedurende 10-12 minuten, totdat de randen web goudbruin beginnen te worden. De kernen van de koekjes zien er behoorlijk ondergebakken uit, maar ze blijven koken terwijl ze afkoelen.
 8. Koel: Laat de koekjes 2 minuten afkoelen op de bakplaat voordat u ze naar een koelrek verplaatst om het afkoelen te voltooien.

Ideas en variaties

Bekijk deze eenvoudige ideas om ervoor te zorgen dat uw koekjes elke keer excellent gebakken worden. Ik heb ook een aantal leuke variaties toegevoegd die je kunt proberen!

 • Vervang de chips: Verwissel de melkchocoladestukjes voor halfzoete, butterscotch, pindakaaschips, witte chocoladestukjes of zelfs wat gedroogde veenbessen of rozijnen om deze elke keer weer anders te maken!
 • Kokosnoot: Ranger-koekjes bevatten meestal geraspte kokosnoot, maar als je niet van kokosnoot houdt, kun je deze uit het recept weglaten.
 • Graan: Ruil de cornflake ontbijtgranen voor een andere soort! De meest populaire keuze zijn Rice Krispies, maar je kunt Particular Okay, Chex of welke knapperige, knapperige ontbijtgranen dan ook proberen.
 • Chill: Sla deze stap niet over! Het is belangrijk om het deeg te laten afkoelen, zodat de koekjes zich niet verspreiden.
 • Havermout: Meng de gerolde haver niet te veel! Slechts 3-4 keer pulseren levert een geweldig mengsel van grotere en fijnere stukjes haver op. Zo heb je nog steeds een taai koekje, maar wordt het niet overweldigd door de grootte van alle havermout. Je kunt de gerolde haver vervangen door snelle haver, maar die neemt tijdens het bakken meer vocht op, waardoor de textuur kan veranderen.
 • Laat ze afkoelen OP DE BAKPLAAT: Voordat je de koekjes eraf haalt en op een afkoelrek legt, laat je ze een paar minuten op de bakplaat liggen. Ze zullen het bakken erop afmaken!

Bewaartips

Hier zijn ideas voor het invriezen van het koekjesdeeg voor later en het bewaren van restjes als je toevallig gebakken koekjes hebt die niet in één keer worden opgegeten.

 • Het deeg invriezen: Ongebakken koekjesdeeg kan op een met bakpapier beklede bakplaat worden geschept en worden ingevroren. Zodra de bolletjes deeg bevroren zijn, doe je ze in een diepvrieszak. Maximaal 3 maanden houdbaar. Bak ze bevroren zoals aangegeven op de receptenkaart, hoewel ze mogelijk 1-2 minuten additional nodig hebben. Als alternatief kunt u ze ongeveer een uur op een bakplaat of bord leggen totdat ze ontdooid zijn en ze dan bakken, web zoals u vers koekjesdeeg zou doen.
 • Gebakken koekjes bewaren: Gebakken koekjes kunnen in een luchtdichte verpakking bij kamertemperatuur maximaal 5 dagen worden bewaard. Door een sneetje brood aan de container toe te voegen, blijven de koekjes zacht en vochtig.

Als je een koekjesmonster bent zoals ik, zoek dan niet verder, we hebben genoeg lekkere koekjes om te delen! Van fris kant koekjes tot zacht en taai boterkoek koekjes, er is voor ieder wat wils! Hier zijn enkele van onze favorieten aller tijden:

Pin dit nu om het later terug te vinden

Speld het huge

 • Voeg de haver toe aan een blender of keukenmachine en pulseer 3-4 keer om de haver te breken, maar niet tot meel te malen.

 • Klop in een middelgrote kom de gemengde haver, bloem, zuiveringszout, bakpoeder en zout door elkaar. Opzij zetten.

 • Klop in een grote kom de boter, bruine suiker en kristalsuiker in ongeveer 3-4 minuten licht en luchtig. Voeg het ei en de vanille toe en klop tot alles web gemengd is.

 • Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte en meng tot alles gemengd is. Roer de ontbijtgranen, kokosnoot en chocoladestukjes met de hand erdoor.

 • Dek de kom af en zet 30-45 minuten in de koelkast. Ongeveer 15 minuten voordat u het deeg uit de koelkast haalt, verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit en bekleed twee bakplaten met bakpapier.

 • Gebruik een grote koekjeslepel om ongeveer 3 eetlepels deeg op de bakplaten te scheppen, met een tussenruimte van 5 cm.

 • Bak gedurende 10-12 minuten, totdat de randen web goudbruin beginnen te worden. De kernen van de koekjes zien er behoorlijk ondergebakken uit, maar ze blijven koken terwijl ze afkoelen.

 • Laat de koekjes 2 minuten afkoelen op de bakplaat voordat u ze naar een koelrek verplaatst om het afkoelen te voltooien.

Calorieën: 137kcalKoolhydraten: 18GEiwit: 2GVet: 6GVerzadigd vet: 4GMeervoudig onverzadigd vet: 0,3GEnkelvoudig onverzadigd vet: 1GTrans vet: 0,2GLdl cholesterol: 18mgNatrium: 87mgPotassium: 41mgVezel: 1GSuiker: 11GVitamine A: 156IUVitamine C: 0,2mgCalcium: 17mgIjzer: 1mg

Voedingsinformatie wordt automatisch berekend en magazine dus alleen bij benadering worden gebruikt.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here