Home Auto Volkswagen heeft een hekel aan plezier en vermoordt de T-Roc Convertible SUV

Volkswagen heeft een hekel aan plezier en vermoordt de T-Roc Convertible SUV

0
Volkswagen heeft een hekel aan plezier en vermoordt de T-Roc Convertible SUV


Ik ben niet echt een fan van cabrio’s. Ik hou er niet van dat de wind mijn haar in de conflict brengt, de zon mijn gezicht verbrandt, de geuren van buiten die in mijn hut stinken en vervelende geluiden mijn muziek overstemmen. Ik heb momenteel een R129 SL waar ik nog nooit de hardtop van heb gehaald, en ik rij zelden zelfs met de ramen open. Maar waar ik irrationeel van houd, zijn converteerbare SUV’s. Ik heb het niet over Wranglers en Broncos – ik bedoel dingen als de Vary Rover Evoque Cabriolet En Nissan Murano CrossCabriolet.

Helaas heeft Volkswagen aangekondigd dat het een hekel heeft aan plezier, waarmee ik bedoel dat het zal stoppen met de T-Roc Cabriolet nadat de huidige generatie van de compacte crossover zijn beloop heeft gehad. Dat is verdomd jammer, need de droptop T-Roc is de enige crossover-cabriolet die je momenteel wereldwijd kunt kopen, laat staan ​​in Europa waar de T-Roc wordt verkocht.

achteraanzicht 3/4 van een blauwe Volkswagen T-Roc Convertible die langs de kust rijdt

Foto: Volkswagen

VW-merkontwikkelingsbaas Kai Grunitz bevestigde de ondergang van de T-Roc Cabriolet Automobielnieuws Europa bij het bespreken van particulars van de volgende generatie T-Roc op CES:

Volkswagen zal de T-Roc Cabriolet niet vervangen als het merk volgend jaar de nieuwe versie van de kleine SUV lanceert.

De huidige T-Roc zal volgend jaar worden vervangen door een nieuw mannequin dat gebruikmaakt van het MBQ Evo-platform dat ook ten grondslag ligt aan de aanstaande facelift van de Golf, evenals aan de nieuwe Passat en Tiguan.

De nieuwe T-Roc wordt VW’s laatste variant met verbrandingsmotor, vertelde ontwikkelingsbaas Kai Grunitz van VW aan journalisten aan de zijlijn van de CES van 2024 technologie-evenement in Las Vegas.

Grunitz voegde eraan toe dat “er slechts een heel kleine klantengroep voor cabrio’s is” als reden voor de T-Roc cabriolet wordt stopgezet. Desondanks was de T-Roc cabrio vorig jaar de tweede finest verkochte cabriolet in Europa, na de Mini droptop, met een verkoop van 11.693 exemplaren in 2023, en op een gegeven second het maakte zelfs meer dan een kwart uit van alle verkochte T-Rocs. (In 2023 was de T-Roc de derde finest verkochte auto in Europa in het algemeen, met 191.015 geregistreerde auto’s.) Het is ook geen slechte waarde. In Duitsland is de T-Roc cabriolet slechts een paar duizend euro duurder dan de gelijkwaardige reguliere T-Roc, en de prijs ligt tussen de topuitvoeringen van de Mini Cooper en Cooper S cabriolets.

Zijaanzicht van een blauwe Volkswagen T-Roc Convertible

Foto: Volkswagen

De T-Roc werd voor het eerst onthuld in 2017 als de kleinste crossover in het assortiment van VW (tot het T-kruis kwam een ​​jaar later). In 2020 kwam de T-Roc Cabriolet uit, die in wezen de plaats innam van de Kever cabriolet die een jaar eerder de productie verliet. Hij had een stoffen dak dat in slechts 9 seconden kon worden geopend bij snelheden tot 30 km / u, en in tegenstelling tot de normale T-Roc had de cabriolet slechts twee deuren, maar behield hij toch vier zitplaatsen. VW vernieuwde de T-Roc-serie een paar jaar later, maar helaas kreeg de cabriolet nooit de motor van 296 pk van de sportieve T-Roc R.

Het is echt jammer om te zien dat weer een niche-carrosseriestijl in het stof bijt, vooral wanneer De omzet van converteerbare obligaties is over het algemeen aan het dalenvertegenwoordigend minder dan één procent van de autoverkopen in de VS in 2022. Maar ik heb nog steeds hoop in mijn hart. De proliferatie van op maat gemaakte platforms voor elektrische auto’s zou het gemakkelijker moeten maken om modellen met een kleiner quantity te creëren en te federaliseren – kijk maar eens hoe stationwagens een heropleving in populariteit beginnen te krijgen – dus misschien zien we cabriolets, vooral SUV’s, een comeback maken in de toekomst. toekomst.

Het Volkswagen T-Roc-assortiment

Foto: Volkswagen

De stoelen van een Volkswagen T-Roc Cabriolet

Foto: Volkswagen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here